Vragen?
WhatsAppE-mail

Zuiderpad 20
te Opperdoes


In het dorp Opperdoes, dat behoort tot het komdorptype, ligt deze karakteristieke stolp als stille getuige van de zware arbeid in dit waterrijke gebied. Dit provinciale monument is vermoedelijk in de 18de eeuw gebouwd als vaarboerderij, de boeren in het komdorp waren van oudsher vaarboeren. Door de komvormige ligging van het dorp hadden niet alle boerderijen direct land voor of achter de boerderij. Het vervoersmiddel was destijds de praam, een platte schuit van hout of metaal, waarmee de boer met behulp van een kloet door de wateren van Opperdoes naar zijn land voer. Wanneer u bij het Zuiderpad aankomt doet dit direct nostalgisch aan. Het is alsof u zo een typisch Noord-Hollands tafereel uit een ansichtkaart binnenstapt. Opperdoes wordt ook wel ’‘klein Giethoorn’‘ genoemd, dit omdat een deel van dorp bestaat uit bruggen over de waterwegen naar de woningen. Van oorsprong was deze stolp ingedeeld zoals gebruikelijk was in een West-Friese stolp: in het vierkant de hooiberg, de lange regel met de koestallen, de dars aan de achterzijde en aan de voorzijde het woongedeelte. Tegenwoordig zijn de dars, hooiberg, koegang en de stallen veranderd in woonvertrekken. Tussen alle gemoderniseerde woonvertrekken is 1 kamer die nagenoeg geheel intact is gebleven. Dit is de voormalige woonkamer met een bedstede, inbouwkasten met authentieke paneeldeuren en de schouw met classicistische motieven. Omstreeks 1999 is de stolp grondig verbouwd, op de begane grond is zij geheel opnieuw ingedeeld en is er een betonvloer met grotendeels vloerverwarming gekomen. Tegenwoordig is dit een fraaie stolp met ruim 300 m² aan woongenot. Op de begane grond, met prachtige authentieke details, is er naast de riante living een ruime leefkeuken met openslaande tuindeuren. In de living met meerdere zithoeken en fraaie vide is voor ieder moment van de dag een fijne plek te vinden. Ontspannen met een goed glas wijn voor de (bio ethanol) haard of een mooi boek lezen in de zithoek aan de voorzijde waar veel natuurlijke lichtinval is, het kan hier allemaal! Voor een groot gezin is hier ook meer dan voldoende ruimte, er zijn maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers op de begane grond. De verdieping van maar liefst 200 m2 wordt nu gebruikt als bergzolder en kunt u volledig naar eigen wens indelen, mogelijkheden alom!

In de zonnige tuin, zijn meerdere terrassen waar u van deze mooie plek kunt genieten. Sierlijke beplanting en gazon wisselen elkaar af. Met op de achtergrond het geluid van fluitende vogels en de kerkklok van Opperdoes verdwijnt u hier even helemaal in de rust van het moment. Aan de achterkant van de tuin staat de veranda, een beschutte plek om het hele jaar buiten te kunnen zitten. Naast de stolp staat nog een grote schuur van ruim 40 m², uitermate geschikt voor als u nog meer ruimte nodig heeft voor bijvoorbeeld hobby’s. Aan de overkant van de stolp ligt water waar zomers net als in vroegere tijden met een bootje gevaren kan worden. Of waar u op een winterse dag de schaatsen om kunt binden. De ligging is in zoals al eerder genoemd, in het karakteristieke dorp Opperdoes. Op loopafstand van de basisschool en de plaatselijke buurtsuper. De historische stad Medemblik met haar diverse winkelaanbod en gezellige restaurants is op slechts 3 kilometer gelegen. Bent u op zoek naar veel leefruimte op een nostalgische plek? Bel voor een afspraak, wij laten het u graag zien!

Bouwjaar: ruim voor 1900
Renovatie: 1999/ 2000
Woonoppervlakte: ca. 312 m²
Verdieping (nog in te delen): ca. 200 m²
Inhoud: ca. 1.996 m³

Vrijstaande schuur: ca. 42 m²
Veranda: ca. 10 m²
Perceeloppervlakte: 1.265 m²

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Opperdoes - Foto 1Opperdoes - Foto 2Opperdoes - Foto 3Opperdoes - Foto 4Opperdoes - Foto 5Opperdoes - Foto 6Opperdoes - Foto 7Opperdoes - Foto 8Opperdoes - Foto 9Opperdoes - Foto 10Opperdoes - Foto 11Opperdoes - Foto 12Opperdoes - Foto 13Opperdoes - Foto 14Opperdoes - Foto 15Opperdoes - Foto 16Opperdoes - Foto 17Opperdoes - Foto 18Opperdoes - Foto 19Opperdoes - Foto 20Opperdoes - Foto 21Opperdoes - Foto 22Opperdoes - Foto 23Opperdoes - Foto 24Opperdoes - Foto 25Opperdoes - Foto 26Opperdoes - Foto 27Opperdoes - Foto 28Opperdoes - Foto 29Opperdoes - Foto 30Opperdoes - Foto 31Opperdoes - Foto 32Opperdoes - Foto 33Opperdoes - Foto 34Opperdoes - Foto 35Opperdoes - Foto 36Opperdoes - Foto 37

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed