Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijOpperdoesZuiderpad 20

Zuiderpad 20 te Opperdoes

verkocht

Over deze woning
Video
Kenmerken

Kenmerken

Inhoud:
1.996 m³
Bouwjaar:
1999
Perceeloppervlakte:
1.265 m²
Totale woonoppervlakte:
312 m²
Aantal kamers:
6 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

In het dorp Opperdoes, dat behoort tot het komdorptype, ligt deze karakteristieke stolp als stille getuige van de zware arbeid in dit waterrijke gebied. Dit provinciale monument is vermoedelijk in de 18de eeuw gebouwd als vaarboerderij, de boeren in het komdorp waren van oudsher vaarboeren. Door de komvormige ligging van het dorp hadden niet alle boerderijen direct land voor of achter de boerderij. Het vervoersmiddel was destijds de praam, een platte schuit van hout of metaal, waarmee de boer met behulp van een kloet door de wateren van Opperdoes naar zijn land voer. Wanneer u bij het Zuiderpad aankomt doet dit direct nostalgisch aan. Het is alsof u zo een typisch Noord-Hollands tafereel uit een ansichtkaart binnenstapt. Opperdoes wordt ook wel ’‘klein Giethoorn’‘ genoemd, dit omdat een deel van dorp bestaat uit bruggen over de waterwegen naar de woningen. Van oorsprong was deze stolp ingedeeld zoals gebruikelijk was in een West-Friese stolp: in het vierkant de hooiberg, de lange regel met de koestallen, de dars aan de achterzijde en aan de voorzijde het woongedeelte. Tegenwoordig zijn de dars, hooiberg, koegang en de stallen veranderd in woonvertrekken. Tussen alle gemoderniseerde woonvertrekken is 1 kamer die nagenoeg geheel intact is gebleven. Dit is de voormalige woonkamer met een bedstede, inbouwkasten met authentieke paneeldeuren en de schouw met classicistische motieven. Omstreeks 1999 is de stolp grondig verbouwd, op de begane grond is zij geheel opnieuw ingedeeld en is er een betonvloer met grotendeels vloerverwarming gekomen. Tegenwoordig is dit een fraaie stolp met ruim 300 m² aan woongenot. Op de begane grond, met prachtige authentieke details, is er naast de riante living een ruime leefkeuken met openslaande tuindeuren. In de living met meerdere zithoeken en fraaie vide is voor ieder moment van de dag een fijne plek te vinden. Ontspannen met een goed glas wijn voor de (bio ethanol) haard of een mooi boek lezen in de zithoek aan de voorzijde waar veel natuurlijke lichtinval is, het kan hier allemaal! Voor een groot gezin is hier ook meer dan voldoende ruimte, er zijn maar liefst vier slaapkamers en twee badkamers op de begane grond. De verdieping wordt gebruikt als bergzolder en kunt u volledig naar eigen wens indelen, mogelijkheden alom!

In de zonnige tuin, zijn meerdere terrassen waar u van deze mooie plek kunt genieten. Sierlijke beplanting en gazon wisselen elkaar af. Met op de achtergrond het geluid van fluitende vogels en de kerkklok van Opperdoes verdwijnt u hier even helemaal in de rust van het moment. Aan de achterkant van de tuin staat de veranda, een beschutte plek om het hele jaar buiten te kunnen zitten. Naast de stolp staat nog een grote schuur van ruim 40 m², uitermate geschikt voor als u nog meer ruimte nodig heeft voor bijvoorbeeld hobby’s. Aan de overkant van de stolp ligt water waar zomers net als in vroegere tijden met een bootje gevaren kan worden. Of waar u op een winterse dag de schaatsen om kunt binden. De ligging is in zoals al eerder genoemd, in het karakteristieke dorp Opperdoes. Op loopafstand van de basisschool en de plaatselijke buurtsuper. De historische stad Medemblik met haar diverse winkelaanbod en gezellige restaurants is op slechts 3 kilometer gelegen. Bent u op zoek naar veel leefruimte op een nostalgische plek? Bel voor een afspraak, wij laten het u graag zien!

Bouwjaar: ruim voor 1900
Renovatie: 1999/ 2000
Woonoppervlakte: ca. 312 m²
Verdieping (nog in te delen): ca. 200 m²
Inhoud: ca. 1.996 m³

Vrijstaande schuur: ca. 42 m²
Veranda: ca. 10 m²
Perceeloppervlakte: 1.265 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1999
Specifiek
monumentaal pand
Soort dak
Schilddak bedekt met dakpannen en riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
312 m²
Overige inpandige ruimte
200 m²
Externe bergruimte
42 m²
Perceeloppervlakte
1.265 m²
Inhoud
1.996 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, toilet, vloerverwarming, inloopdouche, vloerverwarming en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie en tv kabel
Energie
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Remeha Tzerra (2018; eigendom)
Kadastrale gegevens
NOORDER-KOGGENLAND T 3158
1.265 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan rustige weg
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier