Vragen?
WhatsAppE-mail

Avendorp 2
te Schagen

verkocht onder voorbehoud


Het thuiskomen begint al bij de afslag naar de Breekom…
Via een idyllisch slingerend landweggetje, langs koeien, knotwilgen en ouderwetse slootjes bereikt u ‘Avendorp’. Door het witte hek komt u op het perceel van een in Schagen en omstreken zeer bekende langhuisstolp ‘op de terp’. Een ultiem gevoel van stilte, rust en privacy omarmt u. De boerderij is eind jaren ‘70 geheel in ere hersteld met gebruik van authentieke bouwmaterialen en het originele vierkant. De boerderij heeft een perfecte balans tussen authenticiteit en comfort. De niveauverschillen in de woning geven veel speelsheid. Aan de voorzijde is de woonkeuken gesitueerd, een hele fijne plek met mooi uitzicht. Centraal en aan de achterzijde treft u twee ruime woonkamers, door de verschillende levels en de hoekjes (onder andere een ouderwetse bedstede) zijn het beide knusse zitplekken.
Een gedeelte wordt gebruikt als atelier, perfect door de lichtinval vanuit het noorden. Ook in deze zin weer een goede balans tussen ruimtelijk en knus. In totaal zijn er nu 3 slaapkamers aanwezig. De ruime dars biedt eventueel nog voldoende ruimte om meer kamers te creëren.
Door de terp is de tuin natuurlijk ook heel bijzonder van zichzelf, de oude lindeboom staat op het hoogste punt. Er zijn meerdere zonneterrassen gecreëerd, waaronder de verlaagde zitkuil met open haard en water- en elektra aansluiting. Dit is de ideale plek om einde dag en ‘s avonds te vertoeven door het zicht op de ondergaande zon. Natuurlijk hoort er ook een boomgaard bij een boerderij, hier staan verschillende rassen (appels, peren- en pruimen) en het zijn allen hoogstamfruitbomen.
De bijpassende kapschuur en carport zijn in 1990 gebouwd. De verdieping wordt nu gebruikt door de jeugd, maar kan ook ideaal fungeren voor uw hobby of als B&B.
Samen met de buren woont u eigenlijk op een privé plek, maar ook juist de buren zorgen voor een geborgen en veilig gevoel. 
Wandelend via een prachtige en geliefde route bent u met een kwartiertje in het centrum met alle voorzieningen. Met de fiets bent u er in vijf minuten.
Maar het allerbelangrijkste is niet te beschrijven en zult u moeten voelen. Er hangt namelijk een hele goede en positieve vibe in de lucht… na een drukke dag is het de perfecte plek om weer op te laden en zen te worden. Wij nodigen u graag uit om dit samen met ons te voelen…!

Perceeloppervlakte: 4.525 m² (erfpacht)
Inhoud: 1.202 m³
Woonoppervlakte: 195 m²
Dars en zolder: 99 m²
(Her)bouwjaar: 1976
Verdieping bijgebouw: 15 m²
Bouwjaar bijgebouw: 1990
Energielabel: F

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Schagen - Foto 1Schagen - Foto 2Schagen - Foto 3Schagen - Foto 4Schagen - Foto 5Schagen - Foto 6Schagen - Foto 7Schagen - Foto 8Schagen - Foto 9Schagen - Foto 10Schagen - Foto 11Schagen - Foto 12Schagen - Foto 13Schagen - Foto 14Schagen - Foto 15Schagen - Foto 16Schagen - Foto 17Schagen - Foto 18Schagen - Foto 19Schagen - Foto 20Schagen - Foto 21Schagen - Foto 22Schagen - Foto 23Schagen - Foto 24Schagen - Foto 25Schagen - Foto 26Schagen - Foto 27Schagen - Foto 28Schagen - Foto 29Schagen - Foto 30Schagen - Foto 31Schagen - Foto 32Schagen - Foto 33Schagen - Foto 34Schagen - Foto 35Schagen - Foto 36Schagen - Foto 37Schagen - Foto 38Schagen - Foto 39Schagen - Foto 40Schagen - Foto 41Schagen - Foto 42Schagen - Foto 43Schagen - Foto 44Schagen - Foto 45Schagen - Foto 46Schagen - Foto 47Schagen - Foto 48Schagen - Foto 49Schagen - Foto 50Schagen - Foto 51Schagen - Foto 52Schagen - Foto 53Schagen - Foto 54

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed