Vragen?
0226 - 555 777WhatsAppE-mail

Berkhouterweg 28
te Hoorn


Op een hele fijne plek, net buiten het centrum van Hoorn staat dit prachtige gemeentelijke monument. De stolp is in 1902 gebouwd en in 1990 gesplitst in twee woningen. Dit betreft het deel aan de voorzijde van de stolp en is in 2020 (gedeeltelijk) gerenoveerd/ gemoderniseerd. De renovatie is ‘op regie’ verricht onder toezicht van Maarten Koning. Tijdens de renovatie is nagenoeg de gehele begane grond aangepakt, zo is de vloer in de woonkamer, keuken en gang vernieuwd voor een betonvloer met vloerverwarming. Aan de oostkant is er een mooie verbinding met het terras gemaakt door het plaatsen van openslaande deuren. Genietend van een kop koffie in de ochtend is dit een hele fijne plek. Op het terras kunt u de hele dag door genieten van het buitenleven zowel in de zon als de schaduw. In de woonkamer zijn diverse authentieke details behouden, zo is er de fraaie authentieke schouw en is het originele balken plafond in het zicht gebleven. De keuken is voorzien van nieuwe apparatuur en biedt veel werkruimte. Bent u op zoek naar een woning waar gelijkvloers wonen tot de mogelijkheden behoort, dan is dit zeker een woning die u gezien moet hebben. Naast de slaapkamer op de begane grond is ook de badkamer op de begane grond gelegen. Een andere mogelijkheid is een praktijk- of kantoorruimte aan huis, de slaapkamer heeft een eigen entree waardoor dit ook zeker goed mogelijk is. Op de verdieping zijn nog twee slaapkamers. Zoals al eerder genoemd is er een fraai terras, hier heeft u de ochtendzon en op warme zomerdagen is dit later op de dag ook een hele fijne koele plek. De deels opnieuw aangelegde tuin geeft u het hele jaar door plezier. Naast mooie beplanting staan er ook meerdere volwassen bomen, waaronder de in het oog springende treur-iep, berk en de lariks. Aan de westkant staan fraaie leilindes, deze zijn beschermd. Naast de oprit met voldoende parkeergelegenheid is een klein stukje grasland. Scholen, het winkelcentrum en het gezondheidscentrum zijn op slechts 15 wandelminuten gelegen. Het treinstation, ziekenhuis en het gezellige centrum van Hoorn zijn binnen 10 minuten fietsen te bereiken. De ontsluiting naar de A7 is op slechts enkele minuten gelegen. Kortom, een prachtige plek met veel mogelijkheden net buiten het centrum van Hoorn.

Samen wonen met vrienden of familie, maar toch apart? Het is mogelijk! De achterzijde van de boerderij, Berkhouterweg 30, staat ook te koop!

De verkoop van nummer 28 is onlosmakelijk verbonden met de verkoop van huisnummer 30

Bouwjaar stolp: ca. 1902
Renovatie (gedeeltelijk): 2020
Woonoppervlakte: ca. 127 m²
Inhoud: ca. 456 m³
Schuur: ca. 15 m²
Perceeloppervlakte: 1.011 m²

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Hoorn - Foto 1Hoorn - Foto 2Hoorn - Foto 3Hoorn - Foto 4Hoorn - Foto 5Hoorn - Foto 6Hoorn - Foto 7Hoorn - Foto 8Hoorn - Foto 9Hoorn - Foto 10Hoorn - Foto 11Hoorn - Foto 12Hoorn - Foto 13Hoorn - Foto 14Hoorn - Foto 15Hoorn - Foto 16Hoorn - Foto 17Hoorn - Foto 18Hoorn - Foto 19Hoorn - Foto 20Hoorn - Foto 21Hoorn - Foto 22Hoorn - Foto 23Hoorn - Foto 24Hoorn - Foto 25Hoorn - Foto 26

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed