Vragen?
WhatsAppE-mail

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning

Maarten Koning is gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van stolpboerderijen en woonhuizen.

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. We spreken af op de bouwplaats. Hier begint Maarten Koning om 06.45 uur.

We spreken af op de bouwplaats. Hier begint Maarten Koning om 06.45 uur.
,,Een vroege vogel vangt altijd wat”, zegt Maarten. Hij kijkt hoe de zaken er voor staan, waar bijgestuurd kan worden en voert overleg met de opdrachtgevers. Handig om dit vroeg te doen, zodat het voor het werk uit kan.

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. Rond 10.00 uur vertrekt Maarten naar het gemeentehuis.

Rond 10.00 uur vertrekt Maarten naar het gemeentehuis. Hij brengt hier veel tijd door, niet altijd het leukste onderdeel van zijn vak. Vandaag heeft hij een afspraak met de Welstandscommissie (oftewel schoonheidscommissie). De wensen van de klant moeten wel in het beleid van de gemeente passen.

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. 12.30 uur, tijd voor lunch op kantoor met de mannen.

12.30 uur, tijd voor lunch op kantoor met de mannen. Altijd gezellig! Let ook even op het opbergvak in de tafel, bij Bouwbedrijf Koning houden ze van handigheid!

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. Om 13.00 uur vertrekt Maarten naar een stolpboerderij in de Mijzenpolder om in te meten.

Om 13.00 uur vertrekt Maarten naar een stolpboerderij in de Mijzenpolder om in te meten. Het is een prachtige ongerepte veenweidepolder bij Schermerhorn. Landelijk wonen op en top. ,,Inmeten doe ik graag zelf. Het is een mooie klus om alle details en afmetingen te signaleren en te noteren. Hierdoor krijg ik een goed gevoel met het project. Als het ware ‘lees’ ik een pand”, zegt Maarten.

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. Bij een boerderij gebouwd rond 1850 zijn de palen veel groter en vierkant, uit 1600 zijn ze in vele gevallen van eikenhout.”

Hoe werkt dat dan? ,,Kijk, deze boerderij is rond 1900 gebouwd, dus nog vrij jong. Dat zie ik aan de vierkantspalen. De palen van deze boerderij zijn rond en niet zo breed. Hoe ouder de boerderij, hoe grover de vierkantstammen. Bij een boerderij gebouwd rond 1850 zijn de palen veel groter en vierkant, uit 1600 zijn ze in vele gevallen van eikenhout.”

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. ,,Zie je dit kleine deurtje?  Dit was de ingang van het ‘sekreet’, oftewel de buiten-wc.”

,,Zie je dit kleine deurtje? 
Dit was de ingang van het ‘sekreet’, oftewel de buiten-wc.”

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. Na het inmeten rijdt Maarten nog even door naar Callantsoog. Hier heeft hij ‘De Karnemelkplaats’ gebouwd. Een prachtige boerderij vol authentieke details.
Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. ,,Kijk, deze boerderij is rond 1900 gebouwd, dus nog vrij jong. Dat zie ik aan de vierkantspalen.

Na het inmeten rijdt Maarten nog even door naar Callantsoog. Hier heeft hij ‘De Karnemelkplaats’ gebouwd. Een prachtige boerderij vol authentieke details. 
Maarten overlegt hier met de opdrachtgever over een laatste klusje.

Op pad met: Maarten Koning van Bouwbedrijf Koning. Hierna vertrekt Maarten weer naar het kantoor in De Goorn. Om 16.30 uur gaan de collega’s naar huis, maar Maarten gaat vaak nog een paar uurtjes door om alle werkzaamheden af te maken.

Hierna vertrekt Maarten weer naar het kantoor in De Goorn. Om 16.30 uur gaan de collega’s naar huis, maar Maarten gaat vaak nog een paar uurtjes door om alle werkzaamheden af te maken.

Voldaan nemen wij afscheid van deze bijzondere man en zijn prachtige bedrijf.
Een man vol creativiteit en met een onbegrensde kennis van boerderijen en hun geschiedenis.

Meer weten over Maarten Koning en zijn bedrijf?
Kijk op www.maarten-koning.nl

Tekst: Liesanne Schoon
Foto’s: Daniëlle Balfoort

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed