Klaver Blog

Een aankoopmakelaar, heb ik dat écht nodig?

Lees verder

U woont in een nieuwbouwappartement in het hartje van de hoofdstad en u hunkert naar de vrijheid van het platteland. Het roer gaat om en u besluit een boerderij in Westerland te kopen. Het bouwjaar is 1820. Een oud beestje, maar tijdens de bezichtiging ziet u geen gekke dingen en u gaat over tot aankoop. U legt de vraagprijs neer (in Amsterdam worden de huizen momenteel verkocht bóven de vraagprijs, dus u denkt; ‘Ha een koopje!’) en u neemt uw intrek.

De eerste dagen geniet u met volle teugen van het buitenleven. U zit lekker rustig in de zon een boek te lezen en uw hond en kat dartelen vrolijk in het rond. Maar na enkele weken beginnen er wat mankementen op te treden. In het vierkant van de boerderij zit namelijk houtworm en de grote vierkantspalen beginnen er onder te lijden. Daarbij komt u er achter dat er een agrarische bestemming op uw boerderij zit. Feitelijk mag u er als particulier niet wonen. U kan zich voorstellen, het is doffe ellende. Terwijl u verzand bent in houtwormverdelgers en een gemeentelijk web van wet- en regelgeving verlangt u weer terug naar uw fijne appartement in Amsterdam, waar het parkeerprobleem en de drukte voor de deur opeens kleinigheidjes lijken te zijn.

Het antwoord op de titel luidt dus, ja.

Een klein hutje op de hei, een stulp in de klei of een buitengewone boerderij…
Het maakt eigenlijk niet uit waar u naar op zoek bent. Een aankoopmakelaar kan u bijstaan bij de aankoop van uw droomwoning. Alhoewel de markt op het platteland nog niet zo’n heksenketel is als in de grote stad, kan een aankoopmakelaar u bij een aantal cruciale punten verder helpen. Want u wilt natuurlijk geen onaangename verrassingen achteraf en wél de juiste prijs betalen voor uw nieuwe woning.

Allereerst kunnen we stellen dat de makelaars van Klaver Makelaardij gewend zijn om met de voeten in de klei te staan. Dat wil zeggen, ze zijn specialisten op het gebied van landelijk wonen. En dat is van groot belang, want er is een enorm verschil tussen een nieuwbouw appartement in Amsterdam en een eeuwenoude stolpboerderij gelegen op een terp in een buitengebied. Dit vraagt om bouwkundig specialisme én kennis van de prijzen op de huizenmarkt in de regio.

We zetten de voordelen van Klaver als aankoopmakelaar voor u op een rij:

  • Klaver is expert op het gebied van landelijk wonen (bijv. hoe zit het met de vergunningen en de bestemmingen)
  • De makelaar kan de huidige staat van de woning of boerderij goed beoordelen (bijv. in welke staat is het vierkant en wanneer heeft deze weer onderhoud nodig?)
  • De makelaar kan u bijstaan in de milieuproblematiek (bijv. milieucirkels van omliggende agrarische bedrijvigheid )
  • De makelaar kan u voorlichten over de voor en nadelen van het wonen in een buitengebied (bijv. wat is een septic-tank en hoe moet ik dit onderhouden?)
  • Klaver heeft inzage in de transacties die nú gebeuren, loopt dus vooruit in de markt op het gebied van transacties (gelet op het feit dat openbare cijfers pas na een half jaar in het kadaster te zien zijn)
  • De makelaar kijkt zonder emotie naar de transactie, dit werkt vaak in het voordeel van de klant

Met deze bovenstaande punten in acht nemend, kan uw plattelands avontuur met behulp van een goede aankoopmakelaar wél een succes worden.

Meer informatie over Klaver als uw aankoopmakelaar

Bent u van plan binnenkort een object aan te kopen of wilt u meer informatie over onze diensten? Neem contact op met ons kantoor. Wij helpen u graag! Lees meer over Klaver als uw verkoopmakelaar op onze diensten pagina ’deskundig aankopen’. Wilt u uw huis verkopen? doe dan de Klaver Quickscan en ontvang direct hoeveel potentiële kopers er voor uw huis beschikbaar zijn. De scan is geheel gratis.


Tekst: Liesanne Schoon

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier