Klaver Blog

Een houten vloer. De keuze is reuze, maar de smaak bepaalt.

Lees verder

Bestaande houten vloer

Bij het bezichtigen van een woning met een bestaande houten vloer, zijn er een aantal dingen waar u op moet letten. Peter Kaper van Martijn de Wit Vloeren vertelt: “Als eerste moet er gekeken worden naar eventuele beschadigingen. Het is raadzaam de eetkamerstoelen bijvoorbeeld even te verplaatsen om te kijken in hoeverre er slijtplekken onder zitten.”

“Water en hout zijn over het algemeen geen vrienden. Kijk dus goed bij de radiatoren en bijvoorbeeld de vaatwasser of er geen waterschade te ontdekken is. Het is eenvoudig te herkennen. De vloerdelen staan dan iets omhoog.”

“Vergeet ook niet om naar de afwerking van de vloer te kijken. Is er netjes gewerkt? Zijn de plinten goed afgewerkt? Hieraan is een goed gelegde en onderhouden houten vloer aan te herkennen. Is alles in orde en u kiest ervoor om de vloer te behouden? Laat er dan een specialist naar kijken voordat u gaat verhuizen. Hij kan u precies vertellen hoe de vloer het beste te onderhouden.”

Nieuwe houten vloer

Het kan natuurlijk ook zijn dat de vloer in de woning vervangen moet worden, of dat u een huis gaat bouwen en u wilt een houten vloer. Ook bij deze keuze is er raadzaam met een aantal zaken rekening te houden legt Peter uit.

“Realiseert u zich vooraf dat uw vloer nooit 100% hetzelfde wordt, als de houten plank die u in de showroom heeft gezien. Elke plank heeft namelijk zijn eigen tekening. Dit maakt een houten vloer uniek. Het is de charme van echt hout, maar het kan ook voor een net iets ander resultaat zorgen dan verwacht.”

Smaak bepaalt

“Naast de keuze van het soort hout en de kleur, is de wijze van leggen van groot belang. Kiest u voor een zwevende vloer, dan is deze eenvoudig te vervangen. Het leggen is echter wel gecompliceerder en zal dus meer tijd in beslag nemen. De vloer verlijmen op de ondervloer is sneller, maar zal bij eventuele vervanging meerwerk opleveren. De juiste keuze heeft met verschillende factoren te maken. Bijvoorbeeld wat er nu al ligt in de woning en is vloerverwarming de wens.”

“Kortom. Een houten vloer leeft, is uniek en vooral duurzaam. Maar ga niet over één nacht ijs. Laat u zich goed voorlichten, maar laat uiteindelijk uw smaak bepalen.”

Korsloot 1 Beets - Nvm vragenlijst
PS. Meer weten over een houten vloer? Peter en zijn collega’s van Martijn de Wit Vloeren zijn specialisten. Schroom niet om eens een kijkje te nemen in hun showroom op de Witte Paal in Schagen!

Bekijk het landelijk wonen aanbod & te koop staande woonboerderijen van Klaver Makelaardij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier