Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningTuitjenhornKalverdijkerlaantje 6

Kalverdijkerlaantje 6 te Tuitjenhorn

verkocht

Over deze woning

Kenmerken

Inhoud:
900 m³
Bouwjaar:
1888
Perceeloppervlakte:
2.960 m²
Totale woonoppervlakte:
330 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)

KALVERDIJKERLAANTJE 6 te Tuitjenhorn:

Indien u van vrijheid en ruimte houdt, is deze boerderij zeker iets voor u! Fraai gelegen, echt landelijk, met ruim uitzicht over de landerijen staat deze karakteristieke vrijstaande woonboerderij op een ruime kavel van 2.960m². Met een slaapkamer en badkamer op de begane grond en een zonnige tuin op het zuiden is dit een gewild object. De woning is in 2003 flink onder handen genomen en zeer goed onderhouden. Dit object ademt van binnen een gezellige sfeer uit dankzij een landelijk interieur. De woning heeft een royale woonkeuken, woonkamer met fraaie schouw en een antieke kachel, 2 badkamers en in totaal 5 slaapkamers. Gelegen nabij uitvalswegen richting Schagen en Alkmaar en op 10 km van het strand! De woning wordt eventueel aangeboden met Zonnegrond. Hiermee kunt u zónder zonnepanelen op uw dak toch 20 jaar lang profiteren van 50% besparing op uw energienota. Voor meer informatie zie de website van Zonnegrond.

ALGEMEEN
Bouwjaar: 1888
Woonoppervlakte: ca. 330 m²
Inhoud: ca. 900 m³
Perceeloppervlakte: 2.960 m²

INDELING
Begane grond:
Zijentree, ruime hal met de originele oude plavuizenvloer. Rechts toegang tot het toilet met wastafel en ouderwetse “poepdoos”. Links toegang tot de dars met originele boerengeeltjes en darsdeuren. De dars is voorzien van een werkbank en een wastafel. Boven de dars een ruime zolderverdieping met veel bergruimte. Vanuit de dars toegang tot de ruime slaapkamer aan de voorzijde van de boerderij. Vanuit de hal verder toegang tot de woonkamer met houten vloer en roederamen, houtkachel en de prachtige royale trap naar de eerste verdieping. Vanuit de woonkamer toegang tot de heerlijke woonkeuken met oude estrikken plavuizen. Het washok en de voorraadkast bevinden zich heel praktisch achter de deuren in landelijke stijl. Vanuit het woongedeelte verder toegang tot de badkamer in Engelse stijl voorzien van bad en douchegelegenheid. Links het kantoor met originele kastenwanden. Verder een ruime slaapkamer aan de voorzijde van de boerderij met originele kastenwanden en twee bedsteden. Vanuit deze slaapkamer weer toegang tot de dars middels de tussenruimte met ouderwetse aardappelluiken.

Eerste verdieping:
Stijlvolle trap met vide, overloop. Op de eerste etage vindt u vier slaapkamers waarvan één zeer ruime met inbouwkasten. Verder vindt u hier een zeer ruime badkamer wederom in Engelse stijl met toilet, wastafel en zéér bijzonder: douchen in de oude schoorsteen!

Zolder:
Deze ruimte kan eenvoudig verbouwd worden tot een volwaardige verblijfsruimte.

RENOVATIES
Het object is in 2003 zowel van binnen als van buiten vakkundig verbouwd, onder andere:
- De woonboerderij is volledig geïsoleerd, begane grond vloer is van beton.
- Gas, water en elektra voorzieningen zijn vernieuwd.
- De dakconstructie aan de achterzijde is compleet vernieuwd inclusief nieuwe sparren en een nieuwe rieten kap.
- De voorgevel en de zijgevel zijn vernieuwd. Achtergevel is gestuct, de zijgevel is gepotdekseld en de voorgevel is voorzien van snijvoegen.

TUIN
Sierbestrating met ruim oprijpad voor meerdere auto’s. Ruim gazon met diverse bomen, het perceel is afgehekt.  Achter het huis is het heerlijk vertoeven op de veranda. Voor het houden van dieren is er nog een schuurtje en een hooiopslaghuisje aanwezig. 

BIJZONDERHEDEN
- Ligging met blijvend vrij uitzicht over landerijen.
- 50 % besparing op uw energienota door middel van Zonnegrond.
- Landelijke woonkeuken voorzien van diverse inbouwapparatuur.
- Slaapkamer en badkamer op de begane grond.
-  2e badkamer op de verdieping aanwezig.
- Landelijk wonen met voorzieningen in de buurt.
- Geheel verbouwd in 2003.
- Sfeervolle details zoals de balken van het vierkant goed in zicht, oud vormgegeven schakelaars en aan de buitenzijde zinken goten.

Aanvaarding: in overleg.

++++++

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier