Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijStarnmeerDamkensvoetpad 1

Damkensvoetpad 1 te Starnmeer

€ 1.200.000 k.k.

Documenten
Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Bijzonderheden
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
1.720 m³
Bouwjaar:
1660
Perceeloppervlakte:
37.050 m²
Totale woonoppervlakte:
160 m²
Aantal kamers:
5 kamers (3 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Op een terp in de Starnmeer staat deze met pannen gedekte stolpboerderij. De brede oprijlaan met sierhekwerk, de kleurrijke bloemenpracht in de voortuin en de houten luiken voor de ramen vormen het visitekaartje voor de entree naar één van de eerste boerderijen na de drooglegging van de Starnmeer in het jaar 1643.
In dit stukje natuur heerst rust en stilte.
Optimaal genieten kan hier op uw eigen eiland, uitkijkend over de langgerekte weilanden. De perfecte plek om helemaal tot uzelf te komen door de ruimte en omliggende natuur.

Dit object is uitermate geschikt voor paardenliefhebbers door de aanwezige paardenboxen (6 stuks), een rijbak, paddock en veel grasland.
Verder treft u op het perceel onder andere nog een kapschuur, garage en berging.

De Starnmeer is onderdeel van de gemeente Graft-De Rijp en landelijk middelpunt van de driehoek Alkmaar, Zaanstad en Purmerend. Een hoofdzakelijk agrarisch leefgebied voor mens en dier met, aan de noordelijke rand, het Noordhollandsch Kanaal als waterverbinding tussen het Alkmaardermeer en Amsterdam.

Kom binnen

In de jaren ‘60 is de voorzijde van de boerderij uitgebouwd met een woonkeuken. Deze keuken is vernieuwd in 2018. Een heerlijke ruimte om de dag te beginnen met uitzicht op uw voortuin en het landschap. De woonkamer is in 2018 goed geïsoleerd door middel van dubbelglas, vloer- en wandisolatie. De authenticiteit van de boerderij voelt u hier nog goed door de balken op het plafond en een bedstede (nu in gebruik als kast). Vanuit de keuken loopt u langs de badkamer, door de bijkeuken, slaapkamer en opslag richting de stallen. Op de verdieping treft u nog twee slaapkamers en de zolder. De zolder kan nog volledig naar eigen wensen worden verbouwd. Er is ook nog een riante kelder aanwezig. In de jaren ‘70 is de achterzijde van de boerderij uitgebreid met een staldeel. In 2012 is deze verbouwd tot paardenstal. Deze is voorzien van een vorstvrij circulatiesysteem. Medio 2023 is op de stal een nieuw geïsoleerd dak gekomen. De paardenstal heeft vijf grote boxen. Het zijn vier boxen van 3,90 x 3 m. en een box van 4,05 x 2,75 m. De voorwanden van de stallen zijn te openen zodat er machinaal uitgemest kan worden. Er is nog ca. 300 m² aan onbebouwde ruimte in het vierkant. Hier liggen nog veel mogelijkheden voor uitbreiding en verbouwing.

Buiten

Aan de achterzijde van de boerderij staat een houten garage (recentelijk voorzien van een nieuw dak) en een stenen schuur, voorheen in gebruik als stalruimte met hooizolder, nu een perfecte berging. Verder staat er nog een hoge kapschuur met een zesde paardenstal. Tegen de westgevel van de boerderij stond een aanbouw van 15 x 4 m. deze is recent gesloopt, maar de palen staan er nog, dus er kan zo weer een nieuwe aanbouw geplaatst worden. Aan de westkant ligt een gedraineerde en verlichte rijbak van 16 x 34 m. Er is een paddock met gras van ± 30 x 60 m. en veel grasland voor de paarden zodat ze fijn buiten kunnen lopen. Het land is gedraineerd waardoor het altijd droog is.

Plattegrond

Omgeving

Op 5 minuten afstand bent u in het dorp Wormerveer of Graft-De Rijp, hier treft u diverse voorzieningen en gezellige horeca. Zoekt u liever de stad op? Amsterdam, Alkmaar en Hoorn zijn binnen 15 minuten te bereiken.
Op deze plek geeft u zich over aan de mentale weldaad van een landelijke omgeving, terwijl u óók de stedelijke inspiratie voor het grijpen heeft.

Bijzonderheden

- Stolp uit 1660 gelegen op een terp.
- Vrije ligging met een wijds uitzicht rondom de boerderij. 
- Het perceel is geheel omgeven door sloten.
- De stolp kan en mag gesplitst worden.
- De bestemming is wonen en deels agrarisch. 
- Het bijgebouw mag als recreatie-en of mantelzorgwoning worden gebruikt.
- Paardenfaciliteiten aanwezig.
- Glasvezel aanwezig.
- Er wordt gebruik gemaakt van een septictank, deze is recent vernieuwd en in eigendom.
- Het weiland is gedraineerd met behulp van geulen en afvoerpijpen.
- Rondom water gelegen (Het Alkmaardermeer en Noord-Hollands kanaal), ideaal voor de
  watersport liefhebber.
-Op 5 minuten rijden van Wormerveer of Graft-de Rijp.
-15 minuten rijden naar Amsterdam, Alkmaar en Hoorn.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1660
Specifiek
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
160 m²
Overige inpandige ruimte
303 m²
Externe bergruimte
145 m²
Perceeloppervlakte
37.050 m²
Inhoud
1.720 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Toilet, wastafel en inloopdouche
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Rookkanaal en glasvezel kabel
Energie
Energielabel
G
Isolatie
Muurisolatie, vloerisolatie en gedeeltelijk dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Remeha Calenta (EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
GRAFT-DE RIJP I 86
2.560 m² (volle eigendom)
GRAFT-DE RIJP I 85
2.300 m² (volle eigendom)
GRAFT-DE RIJP I 84
2.550 m² (volle eigendom)
GRAFT- DE RIJP I 83
12.750 m² (volle eigendom)
GRAFT-DE RIJP I 82
16.890 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan water, vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Garage
Soort garage
Vrijstaand hout
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is een eb en vloed bodem?

De werking van een eb en vloed bodem is gebaseerd op een natuurkundig verschijnsel, de zogenaamde capillaire werking. Ofwel het opzuigend vermogen van (in dit geval) zand. Water dat aan de onderkant van de bodem wordt toegevoegd, wordt door middel van natuurlijke capillaire werking naar de toplaag gezogen. Hierdoor ontstaat een toplaag met de gewenste hardheid.

Het waterniveau wordt geregeld met een pomp. Dit kan twee kanten op, zowel toevoegen van water, als afvoeren van water. Met regen stijgt het waterpeil in de bodem. Het overtollige water wordt door middel van de pomp en het drainagesysteem afgevoerd. In periodes van droogte zakt het waterpeil en werkt de pomp omgekeerd. Vanuit een waterreservoir wordt water via hetzelfde drainagesysteem in de bodem gepompt. Dit wordt geregeld met de niveauregelaar in de pomp. Het zandpakket wordt vanaf onder voorzien van water. Hierdoor is beregenen niet meer nodig.

Welke rijbaan uiteindelijk het beste is voor u, hangt van uw persoonlijke voorkeur en wensen af. Wanneer u een rijbaan aan wilt laten leggen, laat u dan altijd goed voorlichten door een bedrijf die hier ervaring mee heeft.

Wat is een gedraineerde bak?

Dit is een rijbaan met daarin een drainagesysteem, die ervoor zorgt dat de rijbaan niet volloopt met water (als het systeem goed werkt).

Je hebt een aantal verschillende typen rijbanen en één daarvan is een eb en vloed bodem. Een eb en vloed bodem dankt zijn naam aan de kustlijn. Afhankelijk van het waterniveau (hoog of laag) is de bodem vast of los, net als op het strand.

Wat is een energielabel?

Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 1.200.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier