Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijSpierdijkWogmeer 105 ged.

Wogmeer 105 ged. te Spierdijk

€ 350.000 k.k.

Intro
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Omgeving
Historie
Documenten
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
253 m³
Bouwjaar:
1885, 2003
Perceeloppervlakte:
10.785 m²
Totale woonoppervlakte:
66 m²
Aantal kamers:
5 kamers (3 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Wonen op een buitengewone plek tussen Hoorn en Alkmaar…

Een plek waar bewoners oog voor elkaar hebben en waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dat is wonen in Woonvereniging De Nieuwe Proef! Een schitterende boerderij, gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, waar in 2002 door een groep enthousiaste pioniers het idee is ontstaan om deze boerderij bewoonbaar te houden door haar met meerdere huishoudens te gaan bewonen. Momenteel voeren de bewoners van de 8 woonruimtes ieder een eigen huishouden binnen De Nieuwe Proef, verder zijn er gemeenschappelijke ruimtes om te wonen en te werken en het gemeenschappelijke erf. Er wordt hier volop vanuit duurzaamheidsperspectief gehandeld. De stolp wordt verwarmd door de warmtepomp en er zijn in totaal 140 zonnepanelen.

Kom binnen

Via een groot trappenhuis in het hart van de stolp, komt u bij de hoogst gelegen woonruimte in de nok. Een lichte en vooral ruimtelijke leefruimte waar het heerlijk wonen is. Vanuit de woonkamer is er een schitterend uitzicht door het extra grote Velux dakraam over het erf en de oneindigheid van de landerijen. In de woonkamer met de open keuken is de constructie van de stolp prachtig in het zicht gebleven. Via een trap bereiken we de drie slaapkamers en de badkamer. Tijdens de verbouwing in 2011 is de derde slaapkamer gerealiseerd. De badkamer is functioneel en heeft een wastafel en douchecabine. In de woonruimte zijn veel ‘slimme’ opbergruimtes gecreëerd. De gezamenlijke ruimtes in de stolp bestaan uit onder andere een grote leefkeuken, de dars waar een gezellige ontmoetingsruimte/ woonkamer is gerealiseerd, het trappenhuis en een badruimte.

Buiten

Het gezamenlijke erf en opstallen liggen rondom de stolp. Aan de voorzijde zijn meerdere fijne plekken gecreëerd zowel op een terras onder de leibomen als op de vlonder aan het water. Aan de achterzijde zijn er de siertuinen en een wilde bloemen- en grassentuin. Ook is er de ’‘Moezerij’’ waar elk lid wordt uitgenodigd om werkzaamheden te verrichten voor het kweken van groenten en fruit voor eigen consumptie. Om even lekker weg te mijmeren is er zelfs het ‘filosofenpad’ waar u uw gedachten de vrije loop kunt laten gaan terwijl u over het terrein wandelt. Verder zijn er onder andere de bijschuur met een tweetal vriezers waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. In de bijschuur heeft iedere bewoner ook eigen bergruimte. Ook is hier de warmtepomp te vinden.

In de ’‘Twickelboet’’ staat al het tuingereedschap voor het onderhouden van het terrein. ’‘Het chateau’’ herbergt 6 verwarmde ruimtes met wifi. Deze ruimtes worden gebruikt door de leden van de gemeenschap als praktijk-/werk-/logeer en hobbyruimte.

Het gebruik van al deze ruimte gaat in goed overleg met de woongemeenschap. Hierin is flexibiliteit en een goede onderlinge afstemming van groot en essentieel belang. Een nieuwe bewoner kan op voorhand geen aanspraak maken op een ruimte anders dan de privé woonruimte. Bij elke nieuwe bewoner vindt opnieuw een afweging plaats door de ledenvergadering, waarbij de belangen van de nieuwkomer gelijkwaardig meegewogen worden. Ook voor de paardenliefhebber zijn hier volop mogelijkheden voor het hobbymatig houden van paarden; er is een inloopstal en een paardenbak aanwezig, deze dient nog te worden opgeknapt.

Plattegrond

Omgeving

Op deze landelijke plek kent ieder seizoen haar eigen schoonheid. Spierdijk is een gezellig en gemoedelijk dorp tussen Hoorn en Alkmaar. Uw boodschappen kunt u doen in het nabijgelegen winkelcentrum de Vijverhof in De Goorn, binnen 15 minuten rijden bent u in het grote winkelcentrum ‘Middenwaard’ in Heerhugowaard en binnen 20 minuten bent u in het centrum van Hoorn. Verenigingen zoals de tennis- of voetbalvereniging treft u in de nabije omgeving. Aan de overzijde vindt u ‘Golfbaan Spierdijk’. Binnen een paar minuten bent u op de naastgelegen A7 richting Leeuwarden of Amsterdam.

De Nieuwe Proef - Cohousing Community

De stolpboerderij is omstreeks 1885 gebouwd en werd in 1954 grondig verbouwd tot ‘graslandproefboerderij’. In 2002 werd de stolp eigendom van Woon-werkvereniging De Nieuwe Proef. De stolp met dubbel vierkant was toen al groot, maar voor de nieuwe functie werd een aantal gebouwen bijgeplaatst, die De Nieuwe Proef goed kon gebruiken. Twee jaar na de koop nam de verbouw een aanvang. De Nieuwe Proef begon met een groep van vijf deelnemers die buiten wilden wonen. Doel was (gemeenschappelijk) wonen en werken te combineren en te leven met respect voor mens en milieu. Er werden gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd, maar ieder kreeg ook een zelfstandige woonruimte.

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Kenmerken

Overdacht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1885, 2003
Soort dak
Schilddak bedekt met riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
66 m²
Perceeloppervlakte
10.785 m²
Inhoud
253 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet, vloerverwarming en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam, natuurlijke ventilatie en zonnepanelen
Energie
Isolatie
Dubbel glas en HR-glas
Verwarming
Vloerverwarming geheel en warmtepomp
Warm water
Aardwarmte
C.V.-ketel
Kadastrale gegevens
WESTER-KOGGENLAND M 790
10.785 m² (lidmaatschapsrecht)
Buitenruimte
Ligging
Landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Met vliering en voorzien van elektra
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Hoe kom je achter stille verkoop?

Iedereen met een Klaver Profiel heeft toegang tot het aanbod stille verkoop van Klaver Makelaardij.

Waarom stille verkoop?

Niet iedereen wil aan de grote klok hangen dat zijn woning te koop staat. Bij sommige woningen is het ook gewoon slimmer om overvloedige aandacht te voorkomen. En dat is gunstig voor u. Voordat het grote publiek op de hoogte is, ontvangt u via uw Klaver profiel de meeste bijzondere woningen welke matchen met uw woonwensen.

Wat is stille verkoop van een huis?

Bij een stille verkoop van een huis staat er geen bord in de tuin van de desbetreffende woning. Er worden geen advertenties gemaakt en de woning staat (nog) niet op Funda. Klaver Makelaardij verzorgt voor deze woningen een gerichte verkoop via een gepersonaliseerde nieuwsbrief naar ons unieke klantenbestand met Klaver profielen.

Wat is dars of dors in een stolpboerderij?

De dars (of dors) is een ruimte in een stolpboerderij die van voor naar achteren loopt, soms van zijgevel tot zijgevel. Aan de buitenkant is de dars (of dors) te herkennen aan de grote darsdeuren. De naam komt van het dorsen van het graan op de dorsvloer. De naamgeving (dars of dors) is afhankelijk van het spraakgebruik per regio.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Is een rieten dak duur om te verzekeren?

Dat een rieten dak duur is in de verzekering, is een oud verhaal wat nog steeds de ronde doet. Door de introductie van de gesloten constructie (schroefdak) is het brandrisico van het rieten dak enorm beperkt. Verzekeraars onderschrijven dit door het verlagen van de premies. De premie van een rietgedekt schroefdak is vergelijkbaar met dat van een pannendak. Verzekeraar Van Lanschot Chabot hanteert de zogenaamde Rietpolis, welke aan de wieg heeft gestaan van lage verzekeringspremies van rieten daken.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Waar kunt u een bestemmingsplan vinden?

Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 350.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier