Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijSpierdijkWogmeer 105 ged.

Wogmeer 105 ged. te Spierdijk

verkocht

Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
De Nieuwe Proef - Cohousing Community
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
253 m³
Bouwjaar:
1885
Perceeloppervlakte:
10.785 m²
Totale woonoppervlakte:
66 m²
Aantal kamers:
5 kamers (3 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Wonen in een woonvereniging op een buitengewone plek tussen Hoorn en Alkmaar…

Een plek waar bewoners oog voor elkaar hebben en waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dat is wonen in Woonvereniging De Nieuwe Proef! Een schitterende boerderij, gebouwd aan het eind van de 19e eeuw, waar in 2002 door een groep enthousiaste pioniers het idee is ontstaan om deze boerderij bewoonbaar te houden door haar met meerdere huishoudens te gaan bewonen. Momenteel voeren de bewoners van de 8 woonruimtes ieder een eigen huishouden binnen De Nieuwe Proef, verder zijn er gemeenschappelijke ruimtes om te wonen en te werken en het gemeenschappelijke erf. Er wordt hier volop vanuit duurzaamheidsperspectief gehandeld. De stolp wordt verwarmd door de warmtepomp en er zijn in totaal 140 zonnepanelen.

Kom binnen

Via een groot trappenhuis in het hart van de stolp, komt u bij de hoogst gelegen woonruimte in de nok. Een lichte en vooral ruimtelijke leefruimte waar het heerlijk wonen is. Vanuit de woonkamer is er een schitterend uitzicht door het extra grote Velux dakraam over het erf en de oneindigheid van de landerijen. In de woonkamer met de open keuken is de constructie van de stolp prachtig in het zicht gebleven. Via een trap bereiken we de drie slaapkamers en de badkamer. Tijdens de verbouwing in 2011 is de derde slaapkamer gerealiseerd. De badkamer is functioneel en heeft een wastafel en douchecabine. In de woonruimte zijn veel ‘slimme’ opbergruimtes gecreëerd. De gezamenlijke ruimtes in de stolp bestaan uit onder andere een grote leefkeuken, de dars waar een gezellige ontmoetingsruimte/ woonkamer is gerealiseerd, het trappenhuis en een badruimte.

Buiten

Het gezamenlijke erf en opstallen liggen rondom de stolp. Aan de voorzijde zijn meerdere fijne plekken gecreëerd zowel op een terras onder de leibomen als op de vlonder aan het water. Aan de achterzijde zijn er de siertuinen en een wilde bloemen- en grassentuin. Ook is er de ’‘Moezerij’’ waar elk lid wordt uitgenodigd om werkzaamheden te verrichten voor het kweken van groenten en fruit voor eigen consumptie. Om even lekker weg te mijmeren is er zelfs het ‘filosofenpad’ waar u uw gedachten de vrije loop kunt laten gaan terwijl u over het terrein wandelt. Verder zijn er onder andere de bijschuur met een tweetal vriezers waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. In de bijschuur heeft iedere bewoner ook eigen bergruimte. Ook is hier de warmtepomp te vinden.

In de ’‘Twickelboet’’ staat al het tuingereedschap voor het onderhouden van het terrein. ’‘Het chateau’’ herbergt 6 verwarmde ruimtes met wifi. Deze ruimtes worden gebruikt door de leden van de gemeenschap als praktijk-/werk-/logeer en hobbyruimte.

Het gebruik van al deze ruimte gaat in goed overleg met de woongemeenschap. Hierin is flexibiliteit en een goede onderlinge afstemming van groot en essentieel belang. Een nieuwe bewoner kan op voorhand geen aanspraak maken op een ruimte anders dan de privé woonruimte. Bij elke nieuwe bewoner vindt opnieuw een afweging plaats door de ledenvergadering, waarbij de belangen van de nieuwkomer gelijkwaardig meegewogen worden. Ook voor de paardenliefhebber zijn hier volop mogelijkheden voor het hobbymatig houden van paarden; er is een inloopstal en een paardenbak aanwezig, deze dient nog te worden opgeknapt.

Plattegrond

Omgeving

Op deze landelijke plek kent ieder seizoen haar eigen schoonheid. Spierdijk is een gezellig en gemoedelijk dorp tussen Hoorn en Alkmaar. Uw boodschappen kunt u doen in het nabijgelegen winkelcentrum de Vijverhof in De Goorn, binnen 15 minuten rijden bent u in het grote winkelcentrum ‘Middenwaard’ in Heerhugowaard en binnen 20 minuten bent u in het centrum van Hoorn. Verenigingen zoals de tennis- of voetbalvereniging treft u in de nabije omgeving. Aan de overzijde vindt u ‘Golfbaan Spierdijk’. Binnen een paar minuten bent u op de naastgelegen A7 richting Leeuwarden of Amsterdam.

De Nieuwe Proef - Cohousing Community

De stolpboerderij is omstreeks 1885 gebouwd en werd in 1954 grondig verbouwd tot ‘graslandproefboerderij’. In 2002 werd de stolp eigendom van Woon-werkvereniging De Nieuwe Proef. De stolp met dubbel vierkant was toen al groot, maar voor de nieuwe functie werd een aantal gebouwen bijgeplaatst, die De Nieuwe Proef goed kon gebruiken. Twee jaar na de koop nam de verbouw een aanvang. De Nieuwe Proef begon met een groep van vijf deelnemers die buiten wilden wonen. Doel was (gemeenschappelijk) wonen en werken te combineren en te leven met respect voor mens en milieu. Er werden gemeenschappelijke ruimtes gerealiseerd, maar ieder kreeg ook een zelfstandige woonruimte.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1885
Specifiek
Soort dak
Schilddak bedekt met riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
66 m²
Overige inpandige ruimte
0 m²
Externe bergruimte
0 m²
Perceeloppervlakte
10.785 m²
Inhoud
253 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Toilet, douche, wastafel en vloerverwarming
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam, zonnepanelen en natuurlijke ventilatie
Energie
Isolatie
Dubbel glas en hr glas
Verwarming
Vloerverwarming geheel en warmtepomp
Warm water
Aardwarmte
Kadastrale gegevens
WESTER-KOGGENLAND M 790
10.785 m² (lidmaatschapsrecht)
Buitenruimte
Ligging
Landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wanneer maakt u gebruik van Klaver Makelaardij als uw aankoopmakelaar?

Klaver Makelaardij kan als aankoopmakelaar worden ingezet om een woning voor u aan te kopen bij een andere makelaardij. Ook als u al een woning heeft gevonden, kunt u ons inzetten als uw aankoopmakelaar.

Hoe kom je achter stille verkoop?

Iedereen met een Klaver Profiel heeft toegang tot het aanbod stille verkoop van Klaver Makelaardij.

Wat is een Klaver Profiel?

Met een Klaver Profiel komt u bij ons in het systeem als woningzoeker. U geeft in uw profiel aan wat voor type woning u zoekt, hoeveel budget u heeft, waar u wilt wonen en aan welke kenmerken de woning van uw dromen moet voldoen. Des te completer en specifieker uw profiel is ingevuld, des te groter de kans op het vinden, bezichtigen en kopen van uw droomwoning.

Heeft u nog geen Klaver profiel? U kunt zich hier aanmelden

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier