Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijEgmond Aan Den HoefHoeverweg 2 A

Hoeverweg 2 A te Egmond Aan Den Hoef

vraagprijs op aanvraag

Documenten
Intro
Video
360° Panorama
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Omgeving
Historie
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
493 m³
Bouwjaar:
1983
Perceeloppervlakte:
18.300 m²
Totale woonoppervlakte:
133 m²
Aantal kamers:
5 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

In het veelzijdige Egmond aan den Hoef wacht een perceel van ruim 1.5 hectare op u! Met ontelbaar veel mogelijkheden kunt u op deze plek uw droomproject werkelijkheid maken. Met een recreatieve bestemming biedt het perceel de mogelijkheid om een recreatiepark te creëren. De vergunningen voor een boerencamping en een streekwinkel zijn reeds in orde, waardoor u project een vliegende start krijgt. De tweede schuur en het omliggende land kunt u optioneel ook afnemen, voor informatie en prijzen verwijzen wij u naar ons kantoor.
Dit is een prachtige kans om uw passie voor gastvrijheid te combineren met de prachtige omgeving van Egmond aan den Hoef. Laat uw creativiteit de vrije loop en creëer een onvergetelijke vakantiebestemming waar mensen steeds weer naar terugkeren.

De boerderij

Deze boerderij stamt uit 1983. Met een royaal oppervlak van 240 m² is er meer dan genoeg ruimte om uw ideale thuis te creëren. Bovendien is er al een fundering aanwezig voor een aanbouw van ca. 60 m², inclusief alle benodigde vergunningen. De begane grond en eerste verdieping worden casco opgeleverd, waardoor u de mogelijkheid heeft om uw persoonlijke stempel te drukken en de ruimtes precies naar wens in te vullen.

Schuur

De schuur is gebouwd in 1983 en heeft een oppervlakte van 553 m². In de schuur treft u een hobbyruimte, een bar en voldoende opslagmogelijkheden. De schuur heeft een vergunning voor het creëren van een streekwinkel, waar u lokale producten kunt presenteren. Elektra, verlichting, water en een toilet zijn allemaal aanwezig. De twee overheaddeuren maken het bovendien gemakkelijk om goederen te laden en te lossen.

Plattegrond

Omgeving

Het perceel ligt op de rand van het dorp Egmond aan den Hoef. Het dorp ligt aan de Noordzeekust en wordt omgeven door prachtige duinen en uitgestrekte polders. Een van de meest opvallende kenmerken van het dorp is het indrukwekkende kasteel Slot op den Hoef. Dit historische kasteel dateert uit de 10e eeuw en is een indrukwekkend overblijfsel van het middeleeuwse verleden van de regio. Het dorp telt vele voorzieningen zoals een supermarkt, verschillende eetgelegenheden en een aantal winkels. Op 7,5 km vindt u de binnenstad van Alkmaar, een bruisende stad met vele winkels en gezellige terrassen. De nabijheid van het strand (4 km van perceel) maakt Egmond aan den Hoef een populaire bestemming voor strandliefhebbers. In de zomermaanden is het strand levendig met activiteiten en watersportmogelijkheden. Voor natuurliefhebbers biedt het omliggende duinlandschap prachtige wandel- en fietsroutes. Kortom, een perfecte locatie voor een recreatiepark!

Camping

Op het perceel kan een vergunning worden verleend voor 15 staanplaatsen. Deze mogen verhuurd worden van 1 maart tot 1 oktober. Met prachtig vrij uitzicht over de landerijen is dit een perfecte locatie voor een camping.

Kenmerken

Overdacht
Status
In aanmelding
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1983
Specifiek
Soort dak
Tentdak bedekt met riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
133 m²
Overige inpandige ruimte
0 m²
Externe bergruimte
553 m²
Perceeloppervlakte
18.300 m²
Inhoud
493 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Energie
Energielabel
C
Isolatie
Gedeeltelijk dubbel glas
Warm water
Doorstroomboiler
Kadastrale gegevens
EGMOND-BINNEN A 3108
5.007 m² (volle eigendom)
EGMOND-BINNEN A 3109
13.293 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Aan drukke weg, vrij uitzicht, open ligging, buiten bebouwde kom en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Waar kan ik het bestemmingsplan inzien?

De bestemmingsplannen van provincies, gemeenten en Rijk kunt u inzien op de website ruimteplannen.nl. Bij uw eigen gemeente kunt u de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van uw omgeving inzien.

Wat is een omgevingsvergunning?

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Hoeveel zekerheid biedt een principeverzoek?

Het principeverzoek is geen wettelijke aanvraag. Hieraan kunt u niet het recht ontlenen dat het ruimtelijk initiatief ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Wel krijgt u duidelijkheid of de gemeente wel of niet achter het initiatief staat. U kunt geen bezwaar of beroep indienen tegen het principebesluit.

Hoe beoordeelt de gemeente uw principeverzoek?

De gemeente maakt een verkenning waaruit blijkt of uw initiatief met een planologische procedure (bestemmingsplan of afwijking) mogelijk gemaakt kan worden. Deze inschatting maakt de gemeente door het (bouw)plan te beoordelen op grond van het meest recente gemeentelijk-, provinciaal-, en rijksbeleid.

De gemeente brengt in kaart welke aspecten bij de ontwikkeling van het (bouw)plan een rol spelen. Dit zijn bijvoorbeeld ecologische waarden, verkeer, archeologie, cultuurhistorie, etc.

Aan de hand van stap 1 en 2 wordt een inschatting van de haalbaarheid van het plan gemaakt.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Waar kunt u een bestemmingsplan vinden?

Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is vraagprijs op aanvraag


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier