Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijAnna PaulownaKleiweg 3

Kleiweg 3 te Anna Paulowna

€ 1.350.000 k.k.

Documenten
Over deze woning
Video
Toen en nu..
Een erf met perspectief; een nieuwe fase en unieke kans..
Plattegrond
Huidige bebouwing..
Bijzonderheden
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
2.535 m³
Bouwjaar:
1875
Perceeloppervlakte:
6.563 m²
Totale woonoppervlakte:
307 m²
Aantal kamers:
6 kamers (3 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Samen wonen op één erf..
Midden in het polderlandschap op de bodem van de voormalige Waddenzee geniet u van rust, ruimte en oneindig per seizoen wisselende vergezichten. Een woonerf, waar ieder zijn eigen voordeur heeft met een privé tuin; een moestuin, boomgaard en centraal op het erf gelegen een ronde historisch karakteristieke paardenschool. Deze vormt het kloppend hart en biedt vele mogelijkheden om boeiende sociaal culturele activiteiten uit te voeren en daarmee als ontmoetingsplaats te functioneren. Met het nieuw vastgestelde bestemmingsplan is een stevige basis gelegd voor Erf Bouwlust om als woongemeenschap met elkaar hier invulling aan te geven.

Toen en nu..

Bouwlust is de oorspronkelijke naam van de stolpboerderij, waar tot ca 1970 aanvankelijk een gemengd agrarisch- en later een akkerbouwbedrijf gevestigd was. Na drie generaties boeren is het erf sinds 1973 bewoond door Ineke de Morée (82) en Peter van Zutphen (77). Zij wonen in de stolp en hebben door de jaren heen het traditionele historische karakter van boerderij en erf gekoesterd. De uitdaging om er een eigentijdse en vooral ook comfortabele en duurzame woning van te maken is door hen opgepakt. Zij legden de basis voor een nieuwe manier van samenwonen met als missie: de liefde voor het erf delen en samen, met jong en oud, creëren van een stimulerende en vitale woonomgeving. Voor hen is nu het moment gekomen om het stokje over te dragen.

Een erf met perspectief; een nieuwe fase en unieke kans..

Om de ruimtelijke kwaliteit van het erf te versterken is er een Beeldkwaliteitsplan vastgesteld (deze is op te vragen bij ons kantoor). Dit plan geeft inzicht in de beoogde ruimtelijke kwaliteit en is bedoeld om woningen en bijgebouwen zorgvuldig in te passen. Het Oostelijke deel van het erf mag uit vijf woningen bestaan. De reeds aanwezige stolpboerderij en het achterhuis vormen daarbij twee zelfstandige woningen. En verder op het erf mogen nog drie nieuwe woningen gerealiseerd worden. 
Voor het oostelijk deel van het erf is een Vereniging van eigenaren (Vve) in oprichting. Binnen die Vve worden statutaire afspraken gemaakt. Die hebben voornamelijk betrekking op onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke (delen van) gebouwen, gemeenschappelijke energie-installaties en gemeenschappelijke grond.

Een groep vrienden en/of andere gelijkgestemden vindt er een unieke situatie met een sterk fundament voor de toekomst. En niet onbelangrijk; bewoners kunnen met elkaar vanuit eigen inzichten hiermee doorgaan.

Plattegrond

Huidige bebouwing..

In de bestaande woningen (de stolpboerderij en het achterhuis) kunnen met enige aanpassingen drie wooneenheden gerealiseerd worden voor singles, stellen, al of niet met kinderen. Voor de nieuw te bouwen woningen moeten bouwvergunningen nog aangevraagd worden. Concept-ontwerpen zijn gemaakt, wat niet betekent dat deze op die wijze uitgevoerd moeten worden. Binnen de kaders van het beeldkwaliteitsplan zijn andere ontwerpen nog mogelijk. De eventuele verbouwing van het achterhuis kan vergaand vergunningsvrij uitgevoerd worden.
Deze karakteristieke stolp met dubbel vierkant dateert van omstreeks 1875. Alles bevindt zich hier op de begane grond. In 2014 is deze boerderij uiterst duurzaam verbouwd. Om energielabel A+ te halen is naast vloerverwarming ook wandverwarming toegepast.
De woonkamer is op het oosten gelegen en is voorzien van veel zonlicht. U heeft hier de leefruimte zoals het een stolp betaamt. Met een laag energieverbruik, drie riante slaapkamers, een ruime badkamer en grotendeels vloerverwarming is deze boerderij meer dan comfortabel te noemen. Een bijzonder detail: in één van de slaapkamers is de authentieke bedstee nog aanwezig. Vanuit de op het zuiden gelegen keuken (met aparte pantry) kijkt u uit over het erf met prieel, longeermanege, boomgaard en moestuin.
In de voormalige koestal is in 2007 een ruime logeergelegenheid gebouwd; goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming, een eigen badkamer en dubbele openslaande deuren naar de tuin. Deze ruimte is op relatief eenvoudige wijze te vergroten met een woonkeuken. Hiermee ontstaat dan een compleet (zelfstandig) inpandig levensloop bestendig appartement. Voor vele doeleinden geschikt; bijvoorbeeld werk aan huis, meer generatie- wonen, mantelzorg, B&B, logeerhuis of; atelier.
De voormalige dors is vergaand in zijn oorspronkelijke en unieke staat met twee vierkanten en de originele piramidale dakconstructie. Deze ruimte biedt vele mogelijkheden, waar nog vele avonturen beleefd kunnen worden.

Het achterhuis, ook wel voormalige arbeiderswoning genoemd. Grenzend aan het binnenerf, is deze woning in 1993 onder architectuur nieuw gebouwd. Voor die tijd is de woning, goed geïsoleerd. Ze heeft een lichte woonkamer met een volhouten oregon pine vloer, een open keuken, een badkamer met bad en douche en op de verdieping een vide met twee slaapkamers. Vanuit de woonkamer kunt u via de schuifpui naar het ruime, op het zuidwesten gelegen, terras: een fijne plek om van de vele zonuren te genieten.
Na ruim 30 jaar is het geheel, waaronder de warmte-installatie aan een grondige beurt toe. De plannen daartoe zijn reeds uitgewerkt, waarbij het levensloopbestendig maken van de woning middels een aanbouw/serre een optie is; op de begane grond, waar de badkamer al ligt, kan een slaapkamer gerealiseerd worden. Kansen om nu de woning te verduurzamen zijn optimaal, hier kunt u subsidie voor aanvragen.

De paardenschool, kas en moestuin; het kloppend hart..
De initiatiefnemers van project Erf Bouwlust hebben zich laten inspireren door de unieke ronde vorm van de historische longeermanege om daar een ontmoetingsruimte te realiseren. Deze ruimte heeft de potentie om er vele boeiende (ook openbare) activiteiten uit te voeren. Verhalen worden uitgewisseld, muziek gemaakt, de geest gescherpt, vriendschappen gevormd, verdriet verwerkt, elkaar hulp geboden en bijzondere gebeurtenissen gevierd. Kortom een plek, die mensen verbindt - jong en oud -, een plek die mensen stimuleert en bijdraagt aan een betekenis vol woon-leefklimaat. Een plek die het verdient om gerestaureerd te worden.

De fijnste plek in zowel de winter als de zomer is het prieel. Voorzien van een buitenkeuken met pizza-oven en een houtkachel. ‘s Zomers in de luwte heerlijk genieten van de zon. ‘s Winters bij de houtkachel met een glühwein in de hand.

Ziet u uzelf hier al zitten? En bent u benieuwd geworden naar dit object? Wij nodigen u graag uit om in alle rust rond te lopen en u nog meer te vertellen.

Bijzonderheden

- Er zijn drie bouwkavels op het erf.
- Bestemming is wonen-woonleefgemeenschap.
- Er is een beeldkwalitetisplan aanwezig.
- In het voorhuis en logeerverblijf is vloerverwarming aanwezig.
- Fraaie en authentieke details, waaronder paneeldeuren en een bedstee.
- Gelegen nabij het ‘Kruiszwingebied’, de bijzondere vegetatie maakt het
  Kruiszwin een spannend wandelgebied waar altijd wat te zien is.
- U geniet hier van rust, ruimte en oneindige vergezichten.
- Er wordt gebruik gemaakt van een septictank omdat het object zich in het
  buitengebied bevindt.
- In de achtertuin staat een prieel met buitenkeuken en houtkachel.
- Het terras in gelegen op het zonnige zuidwesten.
- De zonnepanelen (18) liggen op de schuur.
- Gelegen op slechts 5 minuten fietsen van het winkelcentrum in Anna
  Paulowna en 10 minuten van het treinstation.
- Het terras is gelegen op het zonnige zuidwesten.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1875
Specifiek
dubbele bewoning aanwezig en toegankelijk voor ouderen
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
307 m²
Overige inpandige ruimte
288 m²
Externe bergruimte
0 m²
Perceeloppervlakte
6.563 m²
Inhoud
2.535 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, wastafel, inloopdouche, vloerverwarming, toilet, douche en wastafel
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel, zonnecollectoren, rookkanaal, glasvezel kabel en zonnepanelen
Energie
Energielabel
A+
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Atag (2017; EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
ANNA PAULOWNA K 4495
2.220 m² (volle eigendom)
ANNA PAULOWNA K 6500
3.680 m² (volle eigendom)
ANNA PAULOWNA K 6167
663 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Vrij uitzicht, beschutte ligging, open ligging en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is stille verkoop van een huis?

Bij een stille verkoop van een huis staat er geen bord in de tuin van de desbetreffende woning. Er worden geen advertenties gemaakt en de woning staat (nog) niet op Funda. Klaver Makelaardij verzorgt voor deze woningen een gerichte verkoop via een gepersonaliseerde nieuwsbrief naar ons unieke klantenbestand met Klaver profielen.

Wat is een energielabel?

Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.

Waar kunt u een bestemmingsplan vinden?

Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 0226 555 777. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 1.350.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier