Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijAnna PaulownaKleiweg 3

Kleiweg 3 te Anna Paulowna

verkocht onder voorbehoud

Samen wonen op één erf..
Video
De stolp
Toen en nu..
Plattegrond
Een erf met perspectief; een nieuwe fase en unieke kans..
Bijzonderheden
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
2.535 m³
Bouwjaar:
1875
Perceeloppervlakte:
2.499 m²
Totale woonoppervlakte:
307 m²
Aantal kamers:
6 kamers (3 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Samen wonen op één erf..

Let op: De gestelde prijs is voor de stolp aan Kleiweg 3 Anna Paulowna en wordt onlosmakelijk verkocht met het achterhuis en de bouwgrond aan Kleiweg 3 Anna Paulowna.

Midden in het polderlandschap op de bodem van de voormalige Waddenzee geniet u van rust, ruimte en oneindig per seizoen wisselende vergezichten. Een woonerf, waar ieder zijn eigen voordeur heeft met een privé tuin; een moestuin, boomgaard en centraal op het erf gelegen een ronde historisch karakteristieke paardenschool. Deze vormt het kloppend hart en biedt vele mogelijkheden om boeiende sociaal culturele activiteiten uit te voeren en daarmee als ontmoetingsplaats te functioneren. Met het nieuw vastgestelde bestemmingsplan is een stevige basis gelegd voor Erf Bouwlust om als woongemeenschap met elkaar hier invulling aan te geven.

De stolp

Deze karakteristieke stolp met dubbel vierkant dateert van omstreeks 1875. Alles bevindt zich hier op de begane grond. In 2014 is deze boerderij uiterst duurzaam verbouwd. Om energielabel A+ te halen is naast vloerverwarming ook wandverwarming toegepast. De woonkamer is op het oosten gelegen en is voorzien van veel zonlicht. U heeft hier de leefruimte zoals het een stolp betaamt. Met een laag energieverbruik, drie riante slaapkamers, een ruime badkamer en grotendeels vloerverwarming is deze boerderij meer dan comfortabel te noemen. Een bijzonder detail: in één van de slaapkamers is de authentieke bedstee nog aanwezig. Vanuit de op het zuiden gelegen keuken (met aparte pantry) kijkt u uit over het erf met prieel, longeermanege, boomgaard en moestuin. In de voormalige koestal is in 2007 een ruime logeergelegenheid gebouwd; goed geïsoleerd en voorzien van vloerverwarming, een eigen badkamer en dubbele openslaande deuren naar de tuin. Deze ruimte is op relatief eenvoudige wijze te vergroten met een woonkeuken. Hiermee ontstaat dan een compleet (zelfstandig) inpandig levensloop bestendig appartement. Voor vele doeleinden geschikt; bijvoorbeeld werk aan huis, meer generatie- wonen, mantelzorg, B&B, logeerhuis of; atelier.
De voormalige dors is vergaand in zijn oorspronkelijke en unieke staat met twee vierkanten en de originele piramidale dakconstructie. Deze ruimte biedt vele mogelijkheden, waar nog vele avonturen beleefd kunnen worden.

Toen en nu..

Bouwlust is de oorspronkelijke naam van de stolpboerderij, waar tot ca 1970 aanvankelijk een gemengd agrarisch- en later een akkerbouwbedrijf gevestigd was. Na drie generaties boeren is het erf sinds 1973 bewoond door Ineke de Morée (82) en Peter van Zutphen (77). Zij wonen in de stolp en hebben door de jaren heen het traditionele historische karakter van boerderij en erf gekoesterd. De uitdaging om er een eigentijdse en vooral ook comfortabele en duurzame woning van te maken is door hen opgepakt. Zij legden de basis voor een nieuwe manier van samenwonen met als missie: de liefde voor het erf delen en samen, met jong en oud, creëren van een stimulerende en vitale woonomgeving. Voor hen is nu het moment gekomen om het stokje over te dragen.

Plattegrond

Een erf met perspectief; een nieuwe fase en unieke kans..

Om de ruimtelijke kwaliteit van het erf te versterken is er een Beeldkwaliteitsplan vastgesteld (deze is op te vragen bij ons kantoor). Dit plan geeft inzicht in de beoogde ruimtelijke kwaliteit en is bedoeld om woningen en bijgebouwen zorgvuldig in te passen. Het Oostelijke deel van het erf mag uit vijf woningen bestaan. De reeds aanwezige stolpboerderij en het achterhuis vormen daarbij twee zelfstandige woningen. En verder op het erf mogen nog drie nieuwe woningen gerealiseerd worden. 
Voor het oostelijk deel van het erf is een Vereniging van eigenaren (Vve) in oprichting. Binnen die Vve worden statutaire afspraken gemaakt. Die hebben voornamelijk betrekking op onderhoud en beheer van de gemeenschappelijke (delen van) gebouwen, gemeenschappelijke energie-installaties en gemeenschappelijke grond.

Een groep vrienden en/of andere gelijkgestemden vindt er een unieke situatie met een sterk fundament voor de toekomst. En niet onbelangrijk; bewoners kunnen met elkaar vanuit eigen inzichten hiermee doorgaan.

Bijzonderheden

- De paardenmanege zal mandelig worden, voor iedere wooneenheid 1/5e aandeel.
- Bestemming is wonen-woonleefgemeenschap.
- Er is een beeldkwalitetisplan en quickscan van de bestemming aanwezig.
- In het voorhuis en logeerverblijf is vloerverwarming aanwezig.
- Fraaie en authentieke details, waaronder paneeldeuren en een bedstee.
- Gelegen nabij het ‘Kruiszwingebied’, de bijzondere vegetatie maakt het Kruiszwin een spannend wandelgebied waar altijd wat te zien is.
- U geniet hier van rust, ruimte en oneindige vergezichten.
- Er wordt gebruik gemaakt van een septictank omdat het object zich in het buitengebied bevindt.
- In de achtertuin staat een prieel met buitenkeuken en houtkachel.
- Het terras in gelegen op het zonnige zuidwesten.
- De zonnepanelen (18) liggen op de schuur.
- Gelegen op slechts 5 minuten fietsen van het winkelcentrum in Anna Paulowna en 10 minuten van het treinstation.
- Het terras is gelegen op het zonnige zuidwesten.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, geschakelde woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1875
Specifiek
dubbele bewoning mogelijk en toegankelijk voor ouderen
Soort dak
Schilddak bedekt met riet en dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
307 m²
Overige inpandige ruimte
288 m²
Externe bergruimte
0 m²
Perceeloppervlakte
2.499 m²
Inhoud
2.535 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, wastafel, inloopdouche, vloerverwarming, toilet, douche en wastafel
Aantal woonlagen
1 woonlaag
Voorzieningen
Mechanische ventilatie, tv kabel, rookkanaal, glasvezel kabel en zonnepanelen
Energie
Energielabel
A+
Isolatie
Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie en dubbel glas
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Atag (2017; EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
ANNA PAULOWNA K 4495
2.499 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Vrij uitzicht, open ligging en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Wat is dars of dors in een stolpboerderij?

De dars (of dors) is een ruimte in een stolpboerderij die van voor naar achteren loopt, soms van zijgevel tot zijgevel. Aan de buitenkant is de dars (of dors) te herkennen aan de grote darsdeuren. De naam komt van het dorsen van het graan op de dorsvloer. De naamgeving (dars of dors) is afhankelijk van het spraakgebruik per regio.

Kun je aan het vierkant zien hoe oud een boerderij is?

Vaak kun je aan het vierkant zien wanneer het gebouwd is. Neem bijvoorbeeld een boerderij uit 1900. De palen van deze boerderijen zijn meestal rond en niet zo breed. Hoe ouder de boerderij, hoe grover de vierkantstammen/-palen. Bij een boerderij gebouwd rond 1850 zijn de palen veel groter en de ‘vierkanten’ uit 1600 zijn in vele gevallen van eikenhout. Zo krijg je uit een vierkant veel informatie over een boerderij.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is een omgevingsvergunning?

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Waar kunt u een bestemmingsplan vinden?

Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier