Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningMidwoudTripkouw 2

Tripkouw 2 te Midwoud

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
3.526 m³
Bouwjaar:
1868
Perceeloppervlakte:
7.938 m²
Totale woonoppervlakte:
573 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Wie bekend is met de omgeving van Midwoud kent ongetwijfeld landgoed ‘De Knap’. Naar verluid één van de eerst vaste en bewoonbare plekken van Midwoud, omdat het land iets hoger is gelegen dan de omgeving. Een prachtig geheel met de stolp, eeuwenoude boomgaard, multifunctioneel bijgebouw en kapschuur. Een schitterende plek van eeuwenoude bewoning. Het pand heeft momenteel een bedrijfsbestemming, waarbij een deel van het object wordt gebruikt als winkelruimte en werkplaats. Er is maar liefst 375 m² nader in te delen opperblakte!

In 1995 is de huidige eigenaar er komen wonen. Met respect voor historie en het landschap is de boerderij gerenoveerd. Het resultaat mag er zijn. De gevels van het woongedeelte zijn opnieuw opgemetseld met een fraai metselverband en snijvoeg, de ‘rouw en trouwdeur’ is verplaatst centraal in het midden van de voorgevel. Hardhouten deuren en kozijnen. Handgemaakte kasten, kwaliteitsvloeren met (deels) vloerverwarming en veel licht door de grote raampartijen. De woonvertrekken zijn riant én gezellig. Er zijn onder andere 3 slaapkamers, een riante woonkeuken, in het staartstuk is de werkplaats. Boven dit deel van de boerderij zijn onlangs twee dakkapellen geplaatst waardoor hier nog een compleet appartement gerealiseerd kan worden. In het hart van de stolp is nu een winkelruimte gevestigd. Dit object is ook uitstekend geschikt om te splitsen en met 2 gezinnen te bewonen. Om de boerderij ligt de schitterende tuin (7.938 m²) met een originele eeuwenoude boomgaard waar verschillende (fruit)bomen staan.

Naast de boerderij zijn de berging, kapschuur en het bijgebouw gelegen. De kapschuur is in 2000 gebouwd, biedt plaats aan 2 auto’s en heeft een zolder waar veel bergruimte is. Het bijgebouw is getransformeerd tot een sfeervol en multifunctioneel verblijf. Goed te gebruiken als bijvoorbeeld gastenverblijf, B&B, kantoor of (mantel-) zorgwoning. Aan de achter- en zijkant van het perceel zijn er eindeloze vergezichten over het typisch Noord-Hollandse landschap. Dit prachtige geheel is gelegen in Midwoud, een mooi en liefelijk dorp in de gemeente Medemblik. U heeft het vertier van de grote steden binnen handbereik. Het gezellige stadscentrum van Hoorn,met haar vele winkels, restaurants en café‘s ligt op enkele minuten fietsafstand. Voor de dagelijkse boodschappen, kinderopvang en basisonderwijs kunt u in het dorp terecht. Amsterdam is op slechts 30 autominuten gelegen. Dit alles maakt deze stolp op landgoed ‘De Knap’ tot een indrukwekkend geheel. Wij laten u de mogelijkheden graag zien tijdens een bezichtiging.

Bouwjaar stolp: ca. 1868
Woonoppervlakte: ca. 573 m²
Werkplaats: ca. 200 m²
Inhoud: ca. 3.526 m³

Bijgebouw: ca. 150 m²
Kapschuur: ca. 118 m²
Perceeloppervlakte: 7.938 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier