Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningHeerhugowaardMiddenweg 561

Middenweg 561 te Heerhugowaard

verkocht

Intro
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Omgeving
Historie
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
452 m³
Bouwjaar:
1934
Perceeloppervlakte:
902 m²
Totale woonoppervlakte:
113 m²
Aantal kamers:
4 kamers (2 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Wonen in een typische jaren ’30 woning aan de sfeervolle Middenweg? Laat deze kans dan niet aan u voorbij gaan. Een vrijstaande degelijk gebouwde woning met van oorsprong de naam ‘Weltevreden’. De woning heeft charmante elementen zoals de erker aan de voorzijde, mooie glas-in-loodramen en de granito vloer in de hal. Achter de woning staat een riante schuur van maar liefst 275 m².

Kom binnen

De woning heeft een goede basis om met de nodige liefde om te toveren tot uw droomhuis! Bij binnenkomst in de hal wordt u meteen verwelkomt door de karakteristieke granito vloer. De voor- en achterkamer worden gescheiden door fraaie glas-in-lood en suite deuren. Aan de voorzijde is een werk-/studeer-/ slaapkamer. Hier kan in alle rust gewerkt worden. Gelijkvloers wonen behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de woonkamer te vergroten en deze kamer bij de woonkamer te trekken. Naast deze vertrekken zijn er op de begane grond ook de keuken en bijkeuken. Op de verdieping bevindt zich de slaapkamer en doucheruimte. Hier is ook een volledig naar eigen wens in te delen open ruimte aanwezig. Hier heeft u de mogelijkheid om meerdere extra (slaap-) kamers te realiseren. Achter de woning staan de bijgebouwen met in totaal maar liefst 304 m² bergruimte, veel ruimte voor hobby’s of wanneer u op zoek bent naar ruimte voor (kleinschalige) bedrijfsmatige activiteiten.

Buiten

Het geheel is gelegen op een perceel van 902 m² en is te bereiken via een loopbrug en een dam over de voorsloot. De tuin aan de voorzijde heeft gazon en vaste beplanting. Op de oprit is plaats om meerdere auto’s te parkeren. Achter de woning staan de bijgebouwen, de ruimte geeft tal van mogelijkheden voor onder andere kleinschalige bedrijfsmatige activiteiten aan huis, opslag of voor het uitoefenen van hobby’s.

Plattegrond

Omgeving

De ligging is in buurtschap ‘De Noord’ hier vindt u onder meer sportverenigingen, een basisschool en de ‘buurtsuper’. Het centrum van Heerhugowaard met alle voorzieningen vindt u op slechts 10 minuten rijden. Zo ook het centrum van het naastgelegen Langedijk. Daarnaast zijn de uitvalswegen naar Alkmaar en Amsterdam zeer goed bereikbaar. De centrale ligging ten opzichte van het centrum van Heerhugowaard en Langedijk maakt deze kans extra aantrekkelijk.

Historie

Aan de eeuwenoude ‘Middelweg’ is omstreeks 1934 deze vrijstaande woning met de naam de ‘’Weltevreden’’ gebouwd. De woning werd gebouwd als onderdeel van het Agrarische erf (Tuinderij) van de familie Overtoom. Op de tuinderij werden kolen en aardappelen verbouwd. Met behulp van paarden werd het land geploegd. Het erf bestond samen met het huis ‘’Weltevreden’’ uit de Mina’s Hoeve op nummer 565, een soortgelijke woning met de naam Arbeid Adelt op nummer 563 en het erf met de achtergelegen 12 hectare land. Naast het verbouwen van de aardappelen en kolen werden hier ook koeien gehouden. In de jaren ’60 werd het tuinders bedrijf beëindigd.

Kenmerken

Overdacht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1934
Specifiek
kluswoning
Soort dak
Samengesteld dak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
113 m²
Overige inpandige ruimte
3 m²
Externe bergruimte
304 m²
Perceeloppervlakte
902 m²
Inhoud
452 m³
Indeling
Aantal kamers
4 kamers (2 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie
Energie
Energielabel
G
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Intergas (1999; eigendom)
Kadastrale gegevens
HEERHUGOWAARD S 4540
892 m² (volle eigendom)
HEERHUGOWAARD S 3285
10 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Aangebouwd steen
Voorzieningen
Garage
Soort garage
Aangebouwd steen
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wanneer maakt u gebruik van Klaver Makelaardij als uw aankoopmakelaar?

Klaver Makelaardij kan als aankoopmakelaar worden ingezet om een woning voor u aan te kopen bij een andere makelaardij. Ook als u al een woning heeft gevonden, kunt u ons inzetten als uw aankoopmakelaar.

Waar kan ik het bestemmingsplan inzien?

De bestemmingsplannen van provincies, gemeenten en Rijk kunt u inzien op de website ruimteplannen.nl. Bij uw eigen gemeente kunt u de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van uw omgeving inzien.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Waar kunt u een bestemmingsplan vinden?

Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier