Vragen?
WhatsAppE-mail

Bosstraat 2
te Winkel


Een schoonheid in alle opzichten…
Het stralende middelpunt van Winkel. Al meer dan vier eeuwen lang. In haar rijke historie deed dit pand o.a. dienst als raadhuis, gemeentehuis, politiebureau, postkantoor en museum. Al die tijd genoot ze van de bewonderende blikken. Als een diva. De huidige bewoners hebben haar omgetoverd tot woonhuis. Met prachtig licht. Authentieke elementen. Luxe keuken en badkamers. Master bedroom als een bruidssuite. Torenkamertje… Ja, ook innerlijk loopt deze diva over van schoonheid. Ze omhult je met warmte en beschermt je. Binnen ben je binnen. Stilte. Privacy. Ondanks de aandacht die ze trekt. Want dat zal ze blíjven doen. Hopelijk nog eeuwenlang.

Begane grond
De statige entree leidt naar een even indrukwekkende, royale hal. Het vertelt vele verhalen. Een deel van de oorspronkelijke, eeuwen¬oude muur is zichtbaar. Er hangt een vergulde windhaan, oude zonnewijzer, WOII-gedenksteen. En u vindt hier het toilet en de trap.
Midden in de woning staat de luxe keuken. Een muurschildering, kookeiland en kastenwand domineren de ruimte. Kopse kanten van gewapend beton herinneren aan de bankkluis.
De gehele linkerhelft van de woning is woonkamer. Hoog, licht, strak afgewerkt. Prachtige raampartijen, sprekende vloer en plafond met hergebruikt hout: alles ademt sfeer en geborgenheid. De badkamer aan de achterzijde is een ideaal verlengstuk van de wellness-voorzieningen in de tuin, stijlvol afgewerkt met roest-stuc.

Eerste verdieping
Met de deur op het bordes heeft de eerste etage ook een eigen entree. Net als de binnentrap komt deze uit in een ruime hal. Hier vindt u de wasruimte en een tweede toilet. Antieke houten deuren bieden toegang tot de kleedkamer. Vervolgens leidt een robuuste houten poort tot de master bedroom.
Deze ruimte was vroeger de raadszaal. Nu is het volledig benut voor slaap- en badkamer ineen. Overweldigend! De royale ruimte en warme sfeer geven het cachet van een luxe hotel. Met een vrijstaand bad. Watervalkraan. Airconditioning. Twee vrijstaande wasbakken. Dubbele stortdouche… Letterlijk een droomkamer.
U kunt deze etage ook herindelen, bijvoorbeeld met 3 slaap- of werkruimten. Wordt dit uw praktijk aan huis? Of markant B&B?

Tweede verdieping
Deze is verdeeld in een overloop met vaste kasten en twee volwaardige slaap- of hobbykamers. Hier is alles nieuw geïsoleerd. Nieuwe dakramen met een monumentaal uiterlijk bieden daglicht en mooi uitzicht. Dikke constructiebalken sieren het plafond, die fraai afsteken tegen de schuine, strak gestuukte wanden.
De nieuwe, geïsoleerde vloer ligt tussen een oude balken-structuur. De getande zijden wijzen erop dat dit hergebruikte scheepsbalken zijn. Die zijn dus nog ouder dan het huis zelf, van ver voor de VOC-tijd. Het maakt de sfeer nog specialer. Een oude houten trap met vierkante nagels leidt naar een luik in het plafond: de toegang tot de opmerkelijke derde verdieping…

Derde verdieping
De toren zorgt niet alleen voor een kenmerkend uiterlijk, maar biedt ook een knus torenkamertje. Uniek! Perfect afgewerkt, met oog voor historie. Heerlijk om u even helemaal in terug te trekken. En klimt u door het luik in het plafond, dan wacht u een fantastisch uitzicht. Onder de kerkklok, in de zon. Genieten op het hoogste niveau.

Tuin, schuur en parkeerplaats
Via de tuindeuren stapt u de besloten achtertuin in. Hier staat alles in het teken van genieten: zonneterrassen, jacuzzi, sauna en een verwarmde zwemvijver. UV-lampen en planten (in een aparte bak) zorgen voor natuurlijke water¬zuivering. Even afspoelen of uitgebreid douchen? De badkamer is om de hoek. Bergruimte vindt u in de aangebouwde schuur (1924). De achtertuin is ook buitenom bereikbaar. En de parkeerplaats achter het huis heeft altijd plek!

Ligging
De voorgevel is gericht op de Dorpsstraat. Met tal van historierijke woningen is dit de hoofdweg van Winkel. In het levendige dorp wonen ook veel jonge mensen en ondernemers. Het heeft veel te bieden, van een luxe kapsalon tot verkoopstalletjes langs de weg.
Het winkelcentrum van Nieuwe Niedorp ligt op slechts vijf minuten fietsen. Hier vindt u onder meer een grote Jumbo, Action en fijne versspeciaalzaken. Ook basisscholen, golfbaan Regthuys (vernoemd naar), sportclubs, horeca en het verenigingsleven bevinden zich in de nabije omgeving.
Ook fijn: binnen 15 tot 30 autominuten liggen verschillende steden, waaronder Hoorn, Alkmaar, Heerhugowaard en Schagen. Wilt u richting Amsterdam, dan kunt u kiezen uit de A7 en de A9. Via beide wegen is het ongeveer 45 minuten rijden.

Bouwjaar: 1599
Woonoppervlakte: 212 m²
Inhoud: 904 m³
Aangebouwde garage en bergingen: 13 m²
Perceeloppervlakte: 297 m²

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare vrijstaande woningen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Winkel - Foto 1Winkel - Foto 2Winkel - Foto 3Winkel - Foto 4Winkel - Foto 5Winkel - Foto 6Winkel - Foto 7Winkel - Foto 8Winkel - Foto 9Winkel - Foto 10Winkel - Foto 11Winkel - Foto 12Winkel - Foto 13Winkel - Foto 14Winkel - Foto 15Winkel - Foto 16Winkel - Foto 17Winkel - Foto 18Winkel - Foto 19Winkel - Foto 20Winkel - Foto 21Winkel - Foto 22Winkel - Foto 23Winkel - Foto 24Winkel - Foto 25Winkel - Foto 26Winkel - Foto 27Winkel - Foto 28Winkel - Foto 29Winkel - Foto 30Winkel - Foto 31Winkel - Foto 32Winkel - Foto 33Winkel - Foto 34Winkel - Foto 35Winkel - Foto 36Winkel - Foto 37Winkel - Foto 38

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed