Obdammerdijk 19
te Obdam

verkocht


Wie bekend is met de omgeving kent deze stolp. De Catharina Johanna Hoeve, aan de Obdammerdijk 19. Een pracht van een hoeve die de ringvaart van Heerhugowaard flankeert. Als u de betekenis van pracht opzoekt dan leest u: iets dat bijzonder mooi is, indrukwekkend exemplaar of stralende schoonheid. Al deze definities zijn zonder meer van toepassing op deze stolp, die staat op een plek van eeuwenoude bewoning.

In 2000 zijn de huidige eigenaren er komen wonen. Met respect voor historie en landschap hebben zij de complete boerderij nieuw gebouwd. Het resultaat mag er zijn. Een royaal landhuis in authentieke sfeer, voorzien van alle comfort die je bij een eigentijdse villa mag verwachten.

In één oogopslag ziet u direct dat er op niets bezuinigd is. De bakstenen zijn speciaal in klein formaat gebakken en in kostbaar kruisverband gemetseld. Hardhouten deuren en kozijnen. Handgemaakte kasten, schouw met authentieke ornamentatie, kwaliteitsvloeren met vloerverwarming en veel licht. Als u beter kijkt dan vallen alle kleine bijzondere details op, zoals de glas in lood ramen en de ornamenten aan het plafond van de keuken. Deze boerderij is stijlvol, luxe en voorzien van energielabel A. Dit bewijst een degelijke en duurzame bouw. De woonvertrekken zijn riant en tóch gezellig. Er zijn onder andere 5 slaapkamers, drie badkamers en een bibliotheek.

Om de boerderij ligt een prachtige tuin (totaal 5.690 m²) met een originele boomgaard uit de 17e eeuw en een weiland. Naast de boerderij zijn de oude stal en de vijzelberg gelegen. Beiden zijn in 2008 getransformeerd tot sfeervolle, ruim bemeten multifunctionele verblijven en vertegenwoordigen een gigantische oppervlakte die naar eigen wens in te vullen is. Bijvoorbeeld als gastenverblijf, B&B, kantoor of zorgwoning.

Het erf ligt aan een rustige maar goed bereikbare dijk. Het mooie is dat deze locatie overal tussenin ligt en het vertier vlakbij. U heeft de drukte en de grote steden binnen handbereik. De winkels van Heerhugowaard liggen op enkele minuten fietsafstand. Alkmaar en Hoorn zijn binnen een kwartier te bereiken en Amsterdam is 35 auto-minuten dichtbij. Heeft u zin in rust? Dan begint een wandeling of fietstocht in de natuur letterlijk voor de deur. Uw eigen boot-steiger geeft toegang tot de ringvaart van Heerhugowaard en staat garant voor vele kilometers vaarplezier met de sloep door het mooie Noord-Hollandse landschap.

Dit alles maakt deze stolp tot een indrukwekkend geheel. Op deze plek kunt u wonen met de gemakken van nu en in de sfeer van vroeger.

Wanneer komt u kennis maken met deze pracht?

Bouwjaar: 2000
Woonoppervlakte: ca. 339 m²
Bijgebouw (vrijstaand) : ca. 163 m²
Inhoud: ca. 1.389 m³
Perceeloppervlakte: 6.100 m²

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegio Niedorp aanbod

Obdam - Foto 1Obdam - Foto 2Obdam - Foto 3Obdam - Foto 4Obdam - Foto 5Obdam - Foto 6Obdam - Foto 7Obdam - Foto 8Obdam - Foto 9Obdam - Foto 10Obdam - Foto 11Obdam - Foto 12Obdam - Foto 13Obdam - Foto 14Obdam - Foto 15Obdam - Foto 16Obdam - Foto 17Obdam - Foto 18Obdam - Foto 19Obdam - Foto 20Obdam - Foto 21Obdam - Foto 22Obdam - Foto 23Obdam - Foto 24Obdam - Foto 25Obdam - Foto 26Obdam - Foto 27Obdam - Foto 28Obdam - Foto 29Obdam - Foto 30Obdam - Foto 31Obdam - Foto 32Obdam - Foto 33Obdam - Foto 34Obdam - Foto 35Obdam - Foto 36Obdam - Foto 37Obdam - Foto 38Obdam - Foto 39Obdam - Foto 40Obdam - Foto 41Obdam - Foto 42Obdam - Foto 43Obdam - Foto 44Obdam - Foto 45Obdam - Foto 46Obdam - Foto 47Obdam - Foto 48Obdam - Foto 49

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed