Een woning kopen of verkopen in Winkel? Klaver Makelaardij is de specialist!

Winkel

Een huis op het oog in Winkel? Of juist uw woning verkopen in Winkel? Klaver Makelaardij is dé makelaar voor deze regio. In deze regio voelen wij ons namelijk thuis en pakken we alles aan! Van tussenwoning tot vrijstaande woning… Klaver Makelaardij is uw specialist!

Verkoopmakelaar WinkelBekijk ons aanbod in Winkel en omgeving


Hieronder leest u meer over de faciliteiten, geschiedenis en evenementen in Winkel

Faciliteiten en evenementen in Winkel

Het West-Friese dorpje Winkel (wat letterlijk ‘hoek’ betekent) heeft haar naam waarschijnlijk te danken aan haar ligging, aan een hoek van de West-Friese Omringdijk. De inwoners van Winkel worden ook wel ‘Spreeuwen’ genoemd. Winkel was tot 1970 een zelfstandige gemeente en vormt samen met Nieuwe Niedorp een ‘dubbelkern’. De dorpen zijn als het ware verweven in elkaar. Toch hebben ze ieder een eigen uitstraling. Vroeger was er een voorsloot langs de Dorpsstraat in Winkel, maar die is uiteindelijk gedempt. Winkel behoort sinds 1 januari 2012 bij gemeente Hollands Kroon.

In 1415 kreeg Winkel, samen met Oude Niedorp en Nieuwe Niedorp stadsrechten. Deze waren louter bestuurstechnisch van aard. Het dorp is een lintvormig dorp en heeft als centrum het Raadhuis wat in 1599 gebouwd werd. Vroeger waren er vele faciliteiten in het centrum van het dorp, maar deze hebben zich voornamelijk gecentreerd in het winkelcentrum dat tussen Winkel en Nieuwe Niedorp gevestigd is. Er zijn nu nog enkele winkels, zoals een bloemenwinkel en verschillende kapperszaken. Winkel heeft een groot industrieterrein die uit verschillende delen bestaat. Hier zijn grote bedrijven gevestigd zoals Spaansen en Klaver Kaas.

De 18 holes golfbaan Regthuys is een meerwaarde voor het dorp. Het clubhuis beschikt over een gezellig restaurant en een ruim buiten terras. Aan de rand van het dorp bevinden zich de sporthallen en het zwembad. In winkel zijn verschillende sportclubs, waaronder een voetbalclub, een gymnastiek- en badmintonvereniging, een tennisclub en een volleybalclub.

Verder is er een ijsbaan met een ijsclub, die als sport heeft als eerste ijsbaan in Noord-Holland open te kunnen bij vorst. Dit geeft altijd veel plezier en mooie winterse taferelen. In de Dorpsstraat, tegenover het Raadhuis vindt u Café ’t Centrum. Hier wordt o.a. de jaarlijkse kermis gevierd. Daarnaast organiseert Winkel ieder jaar in september het Bloemencorso. Een evenement waar duizenden bezoekers op af komen.

Tevens specialist in de verkoop van woonboerderijen!

Altijd al gedroomd van een woonboerderij? Prachtig landelijk wonen met vrij uitzicht? Klaver Makelaardij is ook de specialist als het gaat om landelijk wonen in Noord-Holland. Ook voor de verkoop van uw stolpboerderij of landelijk gelegen woning bent u bij ons aan het juiste adres! Bekijk hieronder ons aanbod of onze werkwijze bij verkoop.

Bekijk ons aanbod landelijk wonenVerkoopmakelaar landelijk wonen

Bijzonderheden

De Lucaskerk, die aan het begin van de Dorpsstraat staat -aan de kant van de Westfriesedijk- is gebouwd in 1845 als waterstaatskerk, bekostigd door de overheid. De kerk is gebouwd op een terp en heeft enkele voorgangers gekend. De oudste daarvan was waarschijnlijk rond het jaar 1000 in gebruik. De kerk is ontworpen door ir. H.H. Dansdorp, en kostte zo’n 30.000 gulden. Enkele onderdelen van het interieur van eerdere kerkjes zijn bewaard gebleven, omdat ze werden hergebruikt. Daaronder vallen de torenklok uit 1482 (gegoten door Geert van Wou), de preekstoel uit 1671, en het torenuurwerk uit 1471. Het laatste is het oudste nog werkende uurwerk ter wereld van zijn type. Op de toren staat een windwijzer in de vorm van een dier, dat een staart heeft van een zeemeermin en aan de voorzijde het lichaam van een paard.

Daarnaast is het Kremlin een bezienswaardigheid. Dit is een tuin met bijzondere bouwwerken (folly’s) aan de Limmerschouw. De bouwwerken zijn van de hand van de gepensioneerde bank-/plaatwerker Ger Leegwater, die er al sinds zijn veertigste mee bezig is.

De folly’s zijn gemaakt van allerhande materialen, zoals bouwafval, tegels en trottoirbanden. Klein zijn de folly’s niet, sommige gebouwen zijn wel 10 meter hoog; Leegwater heeft zelf methodes bedacht om al het materiaal omhoog te hijsen. Vanwege de vele torens en koepeltjes is de bouwstijl van de gebouwen te vergelijken met de gebouwen aan het Kremlin van Moskou, daar heeft het Nederlands Kremlin zijn naam dan ook aan te danken.

Op de kaart

Sorry, Street View is niet beschikbaar voor deze kaart.
Laden...


Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Op zoek naar uw droomhuis, woonboerderij of stolp in Winkel?

Hieronder vindt u ons aanbod in de omgeving van Winkel. Maar natuurlijk zijn er nog diverse andere plekjes in Noord-Holland om landelijk te kunnen wonen.

Recent verkocht in Winkel

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed