Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningWinkelBosstraat 10

Bosstraat 10 te Winkel

verkocht onder voorbehoud

Intro
360° Panorama
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
554 m³
Bouwjaar:
1967
Perceeloppervlakte:
2.117 m²
Totale woonoppervlakte:
149 m²
Aantal kamers:
8 kamers (5 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

Een unieke kans in het hart van Winkel, waar aan de Bosstraat een woning en een ruime schuur/werkplaats te koop staan. Het betreft een voormalig bedrijf met bedrijfswoning. De woning is in 1967 gebouwd door een timmerman, waarna hij er zelf ging wonen. In 1973 werd de werkplaats toegevoegd en in 1979 werden de garages en het kantoor aangebouwd, wat resulteerde in een veelzijdige en functionele ruimte. De huidige bestemming van het pand is bedrijfsbestemming, maar er zijn mogelijkheden om de bestemming te wijzigen. Voor meer informatie hierover verwijzen wij u graag naar de quickscan van het bestemmingsplan, die u bij ons kunt opvragen of kunt vinden op onze website.

Kom binnen

Bij binnenkomst in de woning valt meteen de ruimtelijkheid op. Op de begane grond bevinden zich twee (slaap)kamers en op de bovenverdieping zijn er nog eens drie. De woning is voorzien van HR+ glas en een CV-ketel uit 2020, wat resulteert in een energielabel C. Hoewel de woning enige modernisering kan gebruiken, heeft deze eengezinswoning met wat liefde en aandacht het potentieel om nog vele jaren een comfortabel thuis te zijn.

De werkplaats is toegankelijk via de twee roldeuren of het kantoor aan de voorzijde. Het kantoor biedt twee afzonderlijke kantoorruimtes, een keukenblok, een toilet, een urinoir en een douche. Aangrenzend aan het kantoor bevinden zich twee garages, waarvan één met een elektrische deur. Bij het betreden van de werkplaats wordt direct duidelijk dat deze schuur met vakmanschap is gebouwd. De prachtige houten spanten geven een solide uitstraling en zijn een lust voor het oog. Binnen in de werkplaats zijn er verschillende ruimtes, ook is er een bovenverdieping met kantoor- en bergruimte. Een extra roldeur aan de achterzijde zorgt ervoor dat vervoer en machines makkelijk binnen gestald kunnen worden.

Buiten

Aan de achterzijde van het perceel is nog een ruime carport, ideaal voor het overdekt parkeren van voertuigen. Het gehele erf is verhard met beton, praktisch en onderhoudsvriendelijk. Bij de woning hoort een voortuin, waarvan een deel door een haag is afgeschermd van de weg.

Plattegrond

Omgeving

Winkel is een levendig dorp met diverse (sport)verenigingen. Het pand bevindt zich in het hart van het dorp, waar u op fietsafstand diverse supermarkten, winkels en speciaalzaken kunt vinden. Binnen 15 minuten rijden bereikt u het nabijgelegen Schagen en de A7 is binnen 10 minuten te bereiken. Jaarlijks wordt er in Winkel bloemencorso georganiseerd, een leuk detail is dat deze schuur in het verleden werd gebruikt voor het bouwen van een praalwagen.

Kenmerken

Overdacht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1967
Specifiek
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
149 m²
Overige inpandige ruimte
0 m²
Externe bergruimte
882 m²
Perceeloppervlakte
2.117 m²
Inhoud
554 m³
Indeling
Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, douche en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Energie
Energielabel
C
Verwarming
C.v.-ketel
Warm water
C.v.-ketel
C.V.-ketel
Remeha Avanta (2020; EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
NIEDORP B 707
790 m² (volle eigendom)
NIEDORP B 2191
1.327 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
In centrum
Tuin
Voortuin
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Garage
Soort garage
Aangebouwd steen
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektrische deur
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Waar kan ik het bestemmingsplan inzien?

De bestemmingsplannen van provincies, gemeenten en Rijk kunt u inzien op de website ruimteplannen.nl. Bij uw eigen gemeente kunt u de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van uw omgeving inzien.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Wat is een bedrijfsbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een bedrijfsbestemming houdt in dat er op deze plaats een bedrijf gerund mag worden.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier