Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningLutjewinkelMientweg 74

Mientweg 74 te Lutjewinkel

verkocht

Over deze woning

Kenmerk

Perceeloppervlakte:
5.240 m²

Op een historische plek in het midden van de ‘’Niedorperkogge’’ staat deze voormalige machinistenwoning met stoomgemaal. Op deze mooie landelijke plek in de Oosterpolder stond tot ca. 1890 De Nieuwe Molen. In 1893 bleek de belangstelling voor de invoering van stoombemaling zo groot, dat er besloten werd om de molen te vervangen voor een stoomgemaal. Het gemaal werd uitgerust met twee machines die diende voor de bemaling van een lager polderdeel. Naast het gemaal werd rond 1900 de machinistenwoning gebouwd. Tegenwoordig is de machinistenwoning met stoomgemaal in gebruik als woonhuis. Naast de woning staat de in 2003 gebouwde stal waar plek is voor 6 paarden. Voor de woning ligt er een paardenbak (ca. 20 x 40) met verlichting welke al enige tijd als paddock in gebruik is. Op het erf zijn meerdere paddocks aanwezig. Het woonhuis verdient nieuwe en frisse aandacht. De woning kunt u veranderen de ligging daarentegen niet. Vanuit de woonkamer heeft u een fenomenaal uitzicht over het Westfriese landschap. In de woning zijn er naast de woonkamer en besloten keuken op de begane grond ook een werkkamer, badkamer en slaapkamer aanwezig. Op de verdieping zijn 2 slaapkamers en een toilet. Als u naast u paardenhobby ook nog extra ruimte nodig heeft dan is deze ruimte er! In het voormalig gemaal is een zee aan ruimte aanwezig. Nieuwe Niedorp, met alle voorzieningen zoals het gezondheidscentrum, basisschool en diverse winkels ligt op korte afstand. Ook Schagen met haar zeer divers winkelaanbod, scholen, restaurants en NS station is op korte afstand. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden op deze landelijke plek? Plan dan een bezichtiging in!

Deze woning wordt op twee manieren aangeboden, als zijnde de woning en als bouwkavel. Een buitengewone locatie waarbij u kunt kiezen om de bestaande woning te verbouwen en nieuwe en frisse aandacht te schenken of de bouwkavel te kopen om hierop uw droomwoning te realiseren.

Perceeloppervlakte: 5.240 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier