Vragen?
WhatsAppE-mail

Mieldijk 1
te Barsingerhorn


‘De piramide van Noord-Holland’, oftewel, een échte stolpboerderij met dubbel vierkant uit 1881.
Langs de Westfriese omringdijk staat deze boerderij met een rijke historie. Het naastgelegen woonhuis was vroeger een kaasfabriek. Onder andere de boer van Mieldijk 1 bracht zijn melk dus hierheen. De bekende boerenfamilie Marees was de laatste familie die hier heeft geboerd. De Mieldijk -een verbastering van Middeldijk- is een dijkje dwars door oude kagen en langs vergeten kwelderland.
In 2000 is de boerderij (bijna) geheel verbouwd tot woonboerderij.
De eerste verdieping is in 2006 afgetimmerd. Enkel de nostalgische ‘koegang’ is intact gebleven, dit is dan ook de originele entree tegenwoordig. Kenmerkend van een woonstolp is de vele oppervlakte aan woongenot. Op de begane grond treft u naast de riante living, ook 2 slaapkamers en de badkamer. De slaapkamer bij de voormalige darsdeuren -aan de wegzijde- is ook ideaal geschikt voor een praktijk of kantoor aan huis, de dubbele deuren zorgen namelijk ook voor een eigen entree. De eerste verdieping telt nog eens 4 slaapkamers en een tweede badkamer. Op zowel de eerste verdieping als de zolderverdieping is nog circa 50 m² oppervlakte over om eventueel ook bij de woonruimte te betrekken, dit wordt thans gebruikt als bergruimte. De woonkeuken en woonkamer, met fijne open haard, is gelegen aan de tuinzijde. U kijkt hier prachtig uit over uw eigen domein.
Het unieke is dat u een riante tuin heeft van circa 1.000 m² en daarnaast nog eens en boomgaard en ruim 3.000 m² weiland. Heel geschikt dus om uw paard(en) of kleinvee aan huis te houden. Er is door een ro-deskundige een quickscan opgesteld om de mogelijkheden in kaart te brengen voor het eventueel bijbouwen, juist ook voor eventuele paardenfaciliteiten. In de boomgaard kunt u elk jaar weer een verscheidenheid aan fruit plukken, er staan appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen. De stolp, tuin en het weiland hebben inmiddels wel een ‘frisse wind’ nodig.
Aan deze kant van de dijk woont men in Barsingerhorn, aan de andere kant van de dijk valt het onder Wieringerwaard. In Kolhorn is de dichtstbijzijnde basisschool gelegen. Barsingerhorn heeft een prachtige lintbebouwing en is het enige Provinciaal Beschermd Dorpsgezicht in Nederland. Het heeft een rijk verenigingsleven.
Voor uw winkel- en horecavertier bent u met tien minuten in het mooie Schagen. Ook is er een snelle ontsluiting naar de A7 en A9 richting Amsterdam. Al met al, een prachtige plek in het buitengebied, waar ruimte, rust en vrijheid de boventoon voeren!

Perceeloppervlakte: 4.745 m²

Bouwjaar: 1881, gerenoveerd in 2000
Inhoud: 1.429 m³
Woonoppervlakte: 288 m²
Overige ruimte, eventueel bij de woonoppervlakte te betrekken: 114 m²

Schuur exclusief verdieping: 40 m²
Kas: 16 m²
Energielabel: A

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in
Barsingerhorn - Foto 1Barsingerhorn - Foto 2Barsingerhorn - Foto 3Barsingerhorn - Foto 4Barsingerhorn - Foto 5Barsingerhorn - Foto 6Barsingerhorn - Foto 7Barsingerhorn - Foto 8Barsingerhorn - Foto 9Barsingerhorn - Foto 10Barsingerhorn - Foto 11Barsingerhorn - Foto 12Barsingerhorn - Foto 13Barsingerhorn - Foto 14Barsingerhorn - Foto 15Barsingerhorn - Foto 16Barsingerhorn - Foto 17Barsingerhorn - Foto 18Barsingerhorn - Foto 19Barsingerhorn - Foto 20Barsingerhorn - Foto 21Barsingerhorn - Foto 22Barsingerhorn - Foto 23Barsingerhorn - Foto 24Barsingerhorn - Foto 25Barsingerhorn - Foto 26Barsingerhorn - Foto 27Barsingerhorn - Foto 28Barsingerhorn - Foto 29Barsingerhorn - Foto 30Barsingerhorn - Foto 31Barsingerhorn - Foto 32Barsingerhorn - Foto 33

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed