Vragen?
WhatsAppE-mail

Mientweg 74
te Lutjewinkel


Op een historische plek in het midden van de ‘’Niedorperkogge’’ staat deze voormalige machinistenwoning met stoomgemaal. Op deze mooie landelijke plek in de Oosterpolder stond tot ca. 1890 De Nieuwe Molen. In 1893 bleek de belangstelling voor de invoering van stoombemaling zo groot, dat er besloten werd om de molen te vervangen voor een stoomgemaal. Het gemaal werd uitgerust met twee machines die diende voor de bemaling van een lager polderdeel. Naast het gemaal werd rond 1900 de machinistenwoning gebouwd. Tegenwoordig is de machinistenwoning met stoomgemaal in gebruik als woonhuis. Naast de woning staat de in 2003 gebouwde stal waar plek is voor 6 paarden. Voor de woning ligt er een paardenbak (ca. 20 x 40) met verlichting welke al enige tijd als paddock in gebruik is. Op het erf zijn meerdere paddocks aanwezig. Het woonhuis verdient nieuwe en frisse aandacht. De woning kunt u veranderen de ligging daarentegen niet. Vanuit de woonkamer heeft u een fenomenaal uitzicht over het Westfriese landschap. In de woning zijn er naast de woonkamer en besloten keuken op de begane grond ook een werkkamer, badkamer en slaapkamer aanwezig. Op de verdieping zijn 2 slaapkamers en een toilet. Als u naast u paardenhobby ook nog extra ruimte nodig heeft dan is deze ruimte er! In het voormalig gemaal is een zee aan ruimte aanwezig. Nieuwe Niedorp, met alle voorzieningen zoals het gezondheidscentrum, basisschool en diverse winkels ligt op korte afstand. Ook Schagen met haar zeer divers winkelaanbod, scholen, restaurants en NS station is op korte afstand. Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden op deze landelijke plek? Plan dan een bezichtiging in!

Deze woning wordt op twee manieren aangeboden, als zijnde de woning en als bouwkavel. Een buitengewone locatie waarbij u kunt kiezen om de bestaande woning te verbouwen en nieuwe en frisse aandacht te schenken of de bouwkavel te kopen om hierop uw droomwoning te realiseren.

Perceeloppervlakte: 5.240 m²

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in
Lutjewinkel - Foto 1Lutjewinkel - Foto 2Lutjewinkel - Foto 3Lutjewinkel - Foto 4Lutjewinkel - Foto 5Lutjewinkel - Foto 6Lutjewinkel - Foto 7Lutjewinkel - Foto 8Lutjewinkel - Foto 9Lutjewinkel - Foto 10Lutjewinkel - Foto 11Lutjewinkel - Foto 12Lutjewinkel - Foto 13Lutjewinkel - Foto 14Lutjewinkel - Foto 15Lutjewinkel - Foto 16Lutjewinkel - Foto 17Lutjewinkel - Foto 18Lutjewinkel - Foto 19Lutjewinkel - Foto 20

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed