Klaver Makelaardij is dé makelaar voor ‘t Veld en omgeving! 

t Veld

Bent u van plan om uw huis in ‘t Veld te verkopen? Of wilt u juist naar ‘t Veld verhuizen? Klaver Makelaardij is dé makelaar voor deze regio. Wilt u meer informatie over onze dienstverlening of ons regionale aanbod bekijken? Klik dan hieronder.

Verkoopmakelaar ‘t VeldBekijk ons aanbod in ‘t Veld en omgeving

Hieronder leest u meer over de faciliteiten, geschiedenis en evenementen in ‘t Veld

Over ‘t Veld

‘t Veld valt onder de gemeente Hollands Kroon. Het ligt tussen Zijdewind en Nieuwe Niedorp. Het dorp heeft ca. 2645 inwoners. Tot 1970 vormde ‘t Veld met de dorpen Zijdewind en Oude Niedorp, de gemeente Oude Niedorp. De plaatsnaam komt voort uit een open plek in het veld.

’t Veld bestaat uit een lange lintvormige straat, genaamd de Rijdersstraat. Aan deze straat is het grootste gedeelte van de bestaande middenstand gevestigd. Er is een slager, een bakkerij en er zijn verschillende kapsalons. Sinds kort is er ook een kleine supermarkt in het dorp. Er zijn twee horecagelegenheden waar met Pinksteren kermis wordt gevierd. In de omgeving staat ’t Veld bekend om zijn sportclubs, zo is de beroemde handbalvereniging VZV hier gevestigd. Verder is er nog een atletiek- en een tennisvereniging. Een bezienswaardigheid is de oude Martinuskerk uit 1854 in het centrum van het dorp.

Geschiedenis

De eerste bebouwing in ’t Veld kwam langs het Rijderdijkje. Dit dijkje beschermde de eerste bewoners tegen water. Later is dit water ingepolderd, zoals de Leyerpolder, de Tjaddinxpolder en de polder Ooster- en Westerkoggen.

Het Rijderdijkje had in het verleden een andere loop dan nu de Rijdersstraat nu heeft. Op de hoge terp heeft vroeger een eeuwenoude boerderij gestaan. De ramen en de voordeur van deze boerderij lagen aan de achterkant. Het dijkpad heeft wellicht op die hoogte een bocht naar het zuiden genomen, de boerderijen die nu verder van de Rijdersstraat af liggen, hebben vermoedelijk in het verre verleden aan dit dijkpad gelegen.

Er liep eind 1700 geen behoorlijke weg naar het oude kerkgebouw in ‘t Veld, dat stond op de plek waar de huidige kerk staat. Kerkgangers moesten het bereiken via een modderpad, dat vanaf de Weel door het land tot achter de boerderij te Rijderstraat 20 leidde. En vervolgens moest je via het Rijderdijkje, dat uitkwam bij een boerderij vanwaar een pad naar de kerk liep. In 1818 werd de eerste verharde weg aangelegd, de Rijdersstraat, tot aan de kerk. Het tweede gedeelte vanaf de kerk naar de Kolonie, te weten de Westerweg, kwam pas in 1868 tot stand. In 1874 legde een veehouder de Zwarteweg aan.

Scholen

In ’t Veld bevindt zich momenteel één school voor lager onderwijs aan de Zwarteweg. Vroeger waren er meerdere scholen. In 1919 werd er bijvoorbeeld een nieuwe R.K. school gebouwd op grondgebied van de gemeente Niedorp, bij het Sint Antonius gesticht. Deze school was ook voor bijzonder onderwijs en kinderen uit Zijdewind, ’t Veld en omgeving gingen allemaal naar de nieuwe school. De school in Zijdewind werd door de bouw van de nieuwe school in 1919 opgeheven en de enige aanwezige leerkracht, mevrouw J.M. Kok kreeg een eervol ontslag. Kinderen die niet katholiek waren konden naar de school in de Moerbeek.

Op de kaart

Sorry, Street View is niet beschikbaar voor deze kaart.
Laden...


Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Recent verkocht in t Veld

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed