Woning bekijken

Plan een bezichtiging in

Ik wil graag een woning bezichtigen

Heeft u een landelijke woning, vrijstaande woning, woonboerderij of vergelijkbare woning uit ons aanbod op het oog en wilt u deze woning bezichtigen? Plan vrijblijvend een bezichtiging in via het formulier bij de betreffende woning of neem contact met ons op voor meer informatie.

Neem contact met ons op
Doe de Quickscan

Wilt u weten hoeveel mensen op zoek zijn naar uw woning?Doe de quickscan en zet de eerste stap richting een snelle verkoop van uw woning.

Start de Quickscan

Waar moetu op letten tijdens een bezichtiging?

Waar moet u op letten tijdens een bezichtiging?

Zodra u een woning heeft gevonden die u aanspreekt en binnen uw budget past, is het verstandig om een bezichtiging in te plannen. Zo komt u erachter of de woning er buiten de foto’s om ook in het echt aan uw eisen voldoet. Het is goed om tijdens een bezichtiging op de volgende zaken te letten:

Welke voorzieningen er in de buurt van de woning zijn
Heeft de tuin een gunstige ligging ten opzichte van de zon?
Is het schilderwerk en de staat van bijvoorbeeld kozijnen nog in orde
Zijn de keuken en badkamer nog in goede staat en direct in gebruik te nemen
Maak zelf ook foto’s, deze komen vaak net anders over dan de foto’s op internet.
Check of de technische apparaten zoals koelkast, vaatwasmachine en CV ketel nog in goede staat zijn.
En als laatste, stel vooral ook vragen om meer over de verkoper, woning en omgeving te weten de komen.

Welke vragen kun je stellen tijdens een bezichtiging?

Een bezichtiging is een uitgelezen kans om meer over de woning te weten te komen. Stel daarom dan ook zeker vragen om een nog beter beeld te krijgen van de woning. Onderstaande vragen kunnen sowieso geen kwaad om te stellen:

Staat de woning al lang te koop?
Per wanneer gaat de verkoper uit de woning?
Zijn er veel bezichtigingen geweest in de tijd dat het te koop staat?
Hoe is de buurt om in te wonen? Is het kindvriendelijk, zijn er veel voorzieningen?
Hoe hoog zijn de kosten ongeveer voor het onderhoud aan de woning?
Welke kosten ben ik gemiddeld kwijt aan gas, water en elektriciteit?
Zijn er eventueel spullen in de woning die ik kan overnemen?

Hoe lang duurt een bezichtiging?

De tijd dat een bezichtiging in beslag neemt varieert sterk. Het bezichtigen van een woonboerderij met bijgebouwen duurt uiteraard langer dan bijvoorbeeld een middenwoning. Daarnaast hangt het ook af van het aantal vragen dat u als bezichtiger heeft of wanneer u wel of niet een fijn gevoel heeft bij de woning. Over het algemeen duurt een bezichtiging vaak 30 minuten tot een uur.

Is een bezichtiging vrijblijvend?

Een bezichtiging is geheel vrijblijvend. U bent immers een potentiële koper voor de woning die u gaat bezichtigen, dus zowel de koper als de makelaar nemen graag de tijd om met u de woning door te lopen. Aan het bezichtigen van een woning zitten dus nooit kosten verbonden.

Hoe verder na een bezichtiging?

U heeft de woning bekeken en bent enthousiast. Of niet, dat kan natuurlijk ook. Wat zijn dan de vervolgstappen? De eerste tip is om de bezichtiging even te laten bezinken. U heeft waarschijnlijk veel indrukken en informatie opgedaan. Het is goed om daar goed over na te denken. Welke mogelijkheden zijn er bijvoorbeeld in de woning, spreekt de buurt u aan, kunt u direct intrekken of dient er nog veel aan de woning te gebeuren?

Onze makelaar neemt altijd contact met u op om dit soort zaken te bespreken. Indien u enthousiast bent is het mogelijk om bijvoorbeeld nog een keer naar de woning te gaan voor een tweede bezichtiging. Was u na de eerste bezichtiging direct enthousiast? Dan is het ook mogelijk om een bod uit te brengen op de woning. Belangrijk is dat u weet hoeveel u kunt bieden en wat u de woning waard vindt. Zaken die u met een makelaar ook kunt bespreken.

Is de woning toch niet helemaal wat u zoekt? Dan kunt u samen met onze makelaar op zoek naar een andere woning of op eigen gemak zelf verder zoeken naar iets vergelijkbaars.

Hoe kan ik een huis bezichtigen?

U heeft een woning op het oog die u wilt gaan bezichtigen. Door met ons contact op te nemen via het contactformulier of ons te bellen kunt u een afspraak inplannen op een dag en tijdstip dat u het beste schikt. Daarnaast zijn er zijn twee manieren waarop u een huis kunt bezichtigen. Wij bieden zowel de mogelijkheid aan om een woning digitaal als een bezichtiging op locatie. Op de digitale manier kunt u door middel van videobellen de woning bezichtigen. Onze makelaar is dan op locatie en neemt u digitaal mee door de woning. De andere mogelijkheid is dat zowel u als onze makelaar biede op locatie de woning gaan bezichtigen. In beide gevallen is er alle ruimte om vragen te stellen.

Wij raden overigens aan om zeker minimaal één keer de woning op locatie te gaan bezichtigen. Op deze manier krijgt u écht een gevoel van zowel de omgeving als de woning.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier