Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijHoogwoudKoningspade 16

Koningspade 16 te Hoogwoud

verkocht

Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
847 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
19.153 m²
Totale woonoppervlakte:
228 m²
Aantal kamers:
5 kamers (3 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Een prachtige stolpboerderij, gebouwd in 1884… Voorheen was dit een veehouderij met kippen. Dit resulteert dat er op het perceel nog twee grote schuren staan welke u goed kunt gebruiken voor opslag. Met daarachter nog eens bijna 1,5 hectare grasland. Rondom de woning is een prachtig aangelegde tuin met diverse zitjes op strategische punten, zodat u op ieder moment van de dag optimaal kunt genieten. De eyecatcher in de boerderij is het open vierkant. Vanuit het hart van de woning kijkt u zo naar de nok. De originele houten balken zijn aan de bovenkant allen zichtbaar. De woning is in 2003 compleet gerenoveerd. Deze mooie stolpboerderij biedt u de mogelijkheid om geheel gelijkvloers te wonen met op de eerste verdieping voldoende ruimte voor (klein)kinderen of het ontvangen van gasten.

Kom binnen

Wij treden het huis binnen via de achterdeur. Daar komen we direct in de bijkeuken welke praktisch is ingericht, met een keukenblok aan de rechterzijde en aan de linkerzijde een houten schuifdeur met daarachter de wasmachine-aansluiting en voldoende opbergruimte. Bij het openen van de volgende deur komen we in de keuken, een fijne lichte ruimte met vele mogelijkheden, grenzend aan de zeer ruime living. Hier valt ons oog direct op de originele balken van het vierkant welke boven ons zichtbaar zijn. Op het vierkant van de boerderij is een vide gerealiseerd, dit geeft een ruimtelijk gevoel en een mooie verbinding tussen de diverse ruimtes. Vanuit de living heeft u dubbele openslaande deuren welke toegang geven naar het terras en de ruime tuin. In de woning zijn drie slaapkamers aanwezig. Twee hiervan bevinden zich op de eerste verdieping. Vooraan een ruime kamer met uitzicht op de Koningspade. Aan de achterzijde een ruime kamer met Frans balkon en douchecabine. De derde en grootste slaapkamer is op de begane grond. Vanuit de living loopt u langs het kantoor naar de masterbedroom. Dit gedeelte van de woning wordt ook wel de staart van de boerderij genoemd. De masterbedroom is voorzien van een walk-in closet en grenst aan een lichte badkamer met toilet, douche en fijn ligbad. De tweede badkamer met douche en toilet is tevens op de begane grond, aan de voorzijde van de woning. Dit resulteert dat alle slaapkamers een eigen doucheruimte hebben.

Buiten

De woning heeft een ruime oprijlaan en diverse parkeermogelijkheden. Het gehele erf is geasfalteerd zodat u gemakkelijk naar de grote schuren rijdt. De schuren zijn in 2019 compleet gerenoveerd, inclusief sanering van het asbest. De schuren zijn voorzien van krachtstroom, nieuwe deuren en ledverlichting. In één van de schuren is een ruime parkeerplaats voor twee auto’s. Deze ruimte heeft een elektrisch bedienbare deur. De boerderij is omringd door tuin. Dit is een weelde van bloemen en planten, ook wel het ‘wandelpark’ genoemd. Overal in de tuin zijn diverse zitjes gecreëerd waardoor u op ieder desgewenst moment van de dag kan genieten in het zonlicht. Door de tuin is een smal pad waarover u kunt wandelen langs de 100 soorten (wintervaste) planten die hier allen groeien en bloeien. In de tuin staan twee monumentale essen. De bladeren van deze prachtige bomen bieden beschutting in de zomer en kleuren in het najaar prachtig mee met het seizoen.

Plattegrond

Omgeving

Deze prachtige stolpboerderij staat aan de rand van Hoogwoud. Door deze bijzonder fijne ligging geniet u enerzijds van een weids uitzicht over landerijen naar molens en omliggende kerken. En anderzijds zijn de winkels en vrijetijdsvoorzieningen allen op loopafstand. Hoogwoud is een gemoedelijk dorp in de West-Friese gemeente Opmeer. Het dorp ligt tussen Alkmaar en Hoorn in. De stad Hoorn is goed bereikbaar met de bus. Deze rijdt ieder half uur en de halte op de Koningspade is slechts 100 meter wandelen. Bij de meeste mensen is Hoogwoud bekend door Tuincentrum de Boet. Het tuincentrum ligt op loopafstand (500 meter) van de woning. Tijdens de wandeling naar het tuincentrum loopt u door de kern van het dorp, via de molen en de kerk langs de supermarkt, diverse winkeltjes en een groot restaurant. Via de AC de Graafweg bent u vanuit de woning snel op de A7, zodat u binnen 45 autominuten in Amsterdam kunt zijn.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Soort dak
Tentdak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
228 m²
Externe bergruimte
455 m²
Perceeloppervlakte
19.153 m²
Inhoud
847 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Energie
Energielabel
D
Kadastrale gegevens
OPMEER V 941
4.268 m² ()
OPMEER V 263
14.885 m² ()
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Garage
Soort garage
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier