Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningSpanbroekVeldstralaan 11

Veldstralaan 11 te Spanbroek

verkocht

Over deze woning
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Historie
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
695 m³
Bouwjaar:
1962
Perceeloppervlakte:
490 m²
Totale woonoppervlakte:
172 m²
Aantal kamers:
7 kamers (4 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Bart Stoop

Over deze woning

Laat u verrassen door deze vrijstaande woning met garage. Gelegen midden in het landelijke dorp Spanbroek in een oase van groen, waar de vogeltjes fluiten! Een zeer ruime en speels gebouwde woning gelegen op loopafstand van de dorpskern met haar vele voorzieningen. De ruimte in de woning is uniek met onder andere drie grote slaapkamers met balkon en een zolderkamer als verrassing. Een mooie toevoeging zijn de 12 zonnepanelen. De rust die de woning uitstraalt en die u binnen en buiten ervaart is zeer prettig. De ligging in de woonwijk op een kavel van 490 m² en met de fraaie bomensingel is uniek. Wij laten u graag de ruimte ervaren tijdens een bezichtiging.

Kom binnen

Eerst betreedt u de fraaie stoep en vervolgens een opstapje naar binnen, ‘hoog en droog’ noemen we dat. We staan in de ruime hal met leistenen vloer en vanuit hier is er toegang tot het kantoor, het ruime toilet, woonkamer en de trap naar de verdieping. De woonkamer is straatgericht met goede raampartijen voor fijne lichtinval en heeft een fraaie scheiding met de keuken. Via de keuken bereikt u de bijkeuken met eigen keukenblok en achterdeur.
De woonkamer heeft een tropische hardhouten vloer en de keuken een natuursteen vloer. In 1979 is de woning verrijkt met een fraaie verdieping, deze is volledig bekleed met Red Cedar hout.  Hier bevinden zich de badkamer, twee slaapkamers met balkon en één slaapkamer aan de achterzijde met een deur naar het platte dak. Via een vaste trap bereikt u de zolderverdieping met een vierde slaapkamer (atelier) en een technische ruimte met de CV opstelling.

Buiten

De woning heeft een fraaie verzorgde tuin, wat mooi samenkomt met de sfeer van de woning. We komen via de linkerzijpoort in de achtertuin, dan wel via de garage of de bijkeuken. De achtertuin is sfeervol ingericht met bloeiende planten en een fraaie bomensingel van drie essen- en een wilgenboom. In de tuin is een houten tuinhuis met terras voor de nodige mooie geniet momenten! Aan de achterzijde is een overkapping gemaakt, voor ook die momenten.

Plattegrond

Omgeving

De woning is gelegen is een straat met voornamelijk bestemmingsverkeer. De toegang tot de lagere school wordt ingericht vanuit ’t Wuiver, dus vanuit de andere kant. Door de andere inrichting van de wijk, wordt de straat ontzien van de drukte tijdens breng- en ophaalmomenten. Ook zal er aan de voorzijde meer uitzicht komen op groen. Het centrum van Opmeer-Spanbroek is zeer nabij en voorzien van divers winkelaanbod en onder andere de apotheek. Momenteel wordt het centrum vernieuwd en aantrekkelijker gemaakt met de toevoeging van onder meer horeca. Gemeente Opmeer heeft een diversiteit aan sportmogelijkheden en voorzieningen. Het is gelegen nabij uitvalswegen richting de randstad en het treinstation in Obdam. Dit maakt de ligging in Spanbroek aantrekkelijk! Wonen in een landelijke omgeving met de diverse wandel- en fietsroutes door de polder. Aan de buitenzijde richting de polder de Berkmeer bevindt zich ook de haven en in de winter is hier een ijsbaan.

Historie

Op de locatie was voor 1960 land voor agrarische gebruik in de polder de Berkmeer. De wijk kwam in ontwikkeling rond 1961. De woning is ontwikkeld als bungalow, de zogeheten Bogaard-woningen. Deze woningen konden in versnelde procedure worden gebouwd in verband met de woningbehoefte in deze periode. Destijds werden de woningen onder het bedrag van 10.000,- gulden gerealiseerd. In 1963 was het huis gereed voor bewoning. Er zijn in de wijk uiteindelijk 3 bungalows gebouwd.

Kenmerken

Overdracht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1962
Specifiek
Soort dak
Zadeldak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
172 m²
Overige inpandige ruimte
15 m²
Externe bergruimte
7 m²
Perceeloppervlakte
490 m²
Inhoud
695 m³
Indeling
Aantal kamers
7 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet en wastafel
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezel kabel en zonnepanelen
Energie
Energielabel
C
Isolatie
Dubbel glas en volledig geisoleerd
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Elektrische boiler eigendom
CV-ketel
Intergas HR (2019; EIGENDOM)
Kadastrale gegevens
OPMEER F 2476
150 m² (volle eigendom)
OPMEER F 1583
340 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
In woonwijk en beschutte ligging
Tuin
Achtertuin, voortuin en zijtuin
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Garage
Soort garage
Inpandig
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Kennisbank

Hoe maak ik mijn energielabel definitief?

Vanaf 1 januari 2021 gaat de bepaling van het energielabel niet meer digitaal, maar moet er een afspraak worden gemaakt met een energieadviseur. De adviseur komt langs, inspecteert de woning en bepaalt op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen hoeveel energie de woning verbruikt.

De adviseur komt bij u thuis en bekijkt in gemiddeld 1 à 2 uur tijd het huis. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

  • de afmetingen;
  • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
  • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

  • verwarming;
  • warm water;
  • ventilatie;
  • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Is een energielabel verplicht?

Bij verkoop of verhuur van een woning is een definitief energielabel verplicht. Een voorlopig energielabel is hierbij niet voldoende. Het ontbreken van een definitief energielabel bij de levering van de woning kan een boete opleveren.

De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvangt u het afschrift van het energielabel. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

  • de afmetingen;
  • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
  • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

  • verwarming;
  • warm water;
  • ventilatie;
  • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Wat is een energielabel?

Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier