Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningAbbekerkDorpsstraat 12 -14

Dorpsstraat 12 -14 te Abbekerk

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
1.443 m³
Bouwjaar:
1877
Perceeloppervlakte:
7.700 m²
Totale woonoppervlakte:
357 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)

Dit pand is ook online te bezichtigen, neem contact op met Lianne van ons kantoor. Ook bestaat de mogelijkheid bij ons om van uw woning online een waardering te krijgen binnen 4 uur!

Tussen de lintbebouwing staat deze statige en opvallende schoonheid op haar eigen ‘eiland’...! Middels een eigen brug bereikt u het perceel welke geheel is omsloot. In 1877 is ze gebouwd als rentenierswoning in opdracht van de ‘rijke’ boer aan de overzijde. Getekend door architect A.T. van Wijngaarden, welke in West-Friesland bekend staat om zijn ‘eclectische signatuur’. Ook aan de binnenzijde zijn nog veel ‘eclectische’ details te vinden, denk aan de hoge ornamenten plafonds, paneeldeuren, sierglas, marmeren schouwen, enzovoort. Inmiddels woont al ruim een halve eeuw één en dezelfde familie hier. De vroegere gang welke zich middendoor de woning bevond is deels gesloten, waarbij ze geschikt is gemaakt voor dubbele bewoning. Voor de nieuwe eigena(a)r(en) de optie om het wederom dubbel te bewonen of juist geheel te renoveren tot één woonhuis. Het overzichtelijke perceel biedt ook alles wat je kan wensen: een oprijlaan, loods (7,70 x 24 m.) en een verrassende kas (13 x 30 m.) met orangerie! Naast de siertuin met indrukwekkende bomen (5 op de monumentale bomenlijst) is er circa 3.300 m² van het perceel in gebruik als grasland voor (klein)dieren. Vanuit het land heeft u fantastisch vrij uitzicht over de landerijen! Abbekerk staat bekend om haar rijke verenigingsleven en ook voor de basisschool en dagelijkse boodschap kunt u in het dorp terecht. Daarnaast is het heel centraal gelegen ten opzichte van de A7, waardoor u binnen 25 autominuten op de ring van Amsterdam rijdt.

Bouwjaar: 1877
Woonoppervlakte totaal: ca. 357 m²
Inhoud totaal: ca. 1.443 m³
Kas: ca. 390 m²
Loods: ca. 185 m²
Perceeloppervlakte totaal: 7.700 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten downloaden vanaf onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier