Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningAbbekerkDorpsstraat 14

Dorpsstraat 14 te Abbekerk

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
606 m³
Bouwjaar:
1877
Perceeloppervlakte:
2.000 m²
Totale woonoppervlakte:
148 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)

*Dit betreft de aanbieding van het linkerperceel (nummer 14) op circa 2.000 m², wij bieden het tevens in zijn geheel aan. Neem contact op met ons kantoor voor meer informatie over een eventuele splitsing.*

Tussen de lintbebouwing staat deze statige en opvallende schoonheid op haar eigen ‘eiland’...! Middels een eigen brug bereikt u het perceel welke geheel is omsloot. In 1877 is ze gebouwd als rentenierswoning in opdracht van de ‘rijke’ boer aan de overzijde. Getekend door architect A.T. van Wijngaarden, welke in West-Friesland bekend staat om zijn ‘eclectische signatuur’. Ook aan de binnenzijde zijn nog veel ‘eclectische’ details te vinden, denk aan de hoge ornamenten plafonds, paneeldeuren, sierglas, marmeren schouwen, enzovoort. Inmiddels woont al ruim een halve eeuw één en dezelfde familie hier. De vroegere gang welke zich middendoor de woning bevond is deels gesloten, waarbij ze geschikt is gemaakt voor dubbele bewoning. Voor de nieuwe eigena(a)r(en) de optie om het wederom dubbel te bewonen of juist geheel te renoveren tot één woonhuis. Aan de achterzijde heeft u fantastisch vrij uitzicht over de landerijen! Abbekerk staat bekend om haar rijke verenigingsleven en ook voor de basisschool en dagelijkse boodschap kunt u in het dorp terecht. Daarnaast is het heel centraal gelegen ten opzichte van de A7, waardoor u binnen 25 autominuten op de ring van Amsterdam rijdt.

Bouwjaar: 1877
Woonoppervlakte totaal: ca. 148 m²
Inhoud totaal: ca. 606 m³
Perceeloppervlakte totaal: ca. 2.000 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten downloaden vanaf onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier