Dorpsweg 56
te Twisk

verkocht onder voorbehoud

Woonboerderij | Bouwjaar: 1878 | Woonoppervlakte: 623 m² | Inhoud: 2076 m³ | 9 kamers (3 slaapkamers) | 3 badkamers | Perceeloppervlakte: 50010 m²


Omschrijving

Perfectie is geen illusie!
Gaat u voor het allerhoogste niveau? De Grand Prix onder de boerderijen vindt u aan Dorpsweg 56 in Twisk. Zonder twijfel ligt hier één van de mooiste gebouwen uit Noord-Holland. Wie in deze stolp gaat wonen gaat alleen voor het allerbeste, maar hoeft het niet per se protserig uit te dragen. Degene die hier neerstrijkt houdt ervan om zéér luxueus te wonen in anonimiteit. Wat is er mooier dan na een lange werkdag de klompen aan te trekken en lekker door de tuin te banjeren, fruit te plukken in de boomgaard of met de paarden aan de gang te gaan. De boerderij is in één woord overweldigend. Het is niet in een foto of tekst te vatten, het is iets wat u moet voelen. De boerderij werd in 1878 gebouwd door een vooraanstaande en vermogende herenboer. Het voorhuis is zeer ‘rijk’ gebouwd en de huidige eigenaren hebben alles van 2007 tot 2010 compleet gerestaureerd in oorspronkelijke stijl. Zelfs het handbeschilderde behang in de gang, dat in deplorabele staat verkeerde, werd afgenomen, hersteld en weer teruggeplaatst. Dit is maar een enkel voorbeeld van de precisie en liefde waarmee alle restauratiewerkzaamheden zijn gedaan. Hier zijn geen concessies gedaan, alles moest perfect en precies zoals het was. De sfeer is daardoor magisch en u stapt écht even terug in de tijd. De ornamenten, de bedstedes, het hout- en schilderwerk en de schouwen, alles is even mooi. Ook de indeling is exact hetzelfde gebleven, inclusief het ‘oude betaalkamertje’ en de kelder. Het voorhuis is al een unicum, maar dat is pas de helft. Vanuit het voorhuis bereikt u de stolpschuur. Hier werd onder architectuur een compleet andere, eigentijdse wereld gerealiseerd. De verbouwing en restauratie van deze boerderij moet het magnum opus zijn van alle ambachtslieden die hier gewerkt hebben, want zoals eerder al gezegd, mooier wordt het niet. In deze nieuwe wereld zijn de plafonds hoog en valt er veel licht door de prachtige stalen raampartijen. Vanuit de keuken en de living heeft u een geweldig uitzicht over het land en de boomgaard die 130 hoogstam appel- en perenbomen telt. De woonkeuken is zeer luxueus uitgerust, riant en toch gezellig!
Het tegeltableau bij de openhaard van Tichelaar is prachtig en de vaste kasten, gemaakt door Piet-Jan van den Kommer, zijn echte eye-catchers. Ook de bibliotheek, met kasten tot het plafond, is indrukwekkend. Alle woon- en slaapvertrekken zijn op de begane grond, inclusief de twee badkamers. In een duurzame verwarming is voorzien door middel van een warmtepomp, zonneboilers en 45 zonnepanelen. Ondanks dat alles zeer modern is, ziet u overal de oude boerderij terugkomen. Denk hierbij ook aan de vierkantspalen en het kleurgebruik. Niet alleen de boerderij an sich is overweldigend, ook het omliggende perceel. De boerderij heeft officieel een NSW-landgoed status, met alle bijbehorende fiscale voordelen. Achter de boerderij vindt u een prachtig verwarmd zwembad met een modern vormgegeven badhuis. In het koetshuis en de kapschuur kunt u met gemak 7 auto’s kwijt. Er is een paardenstal met hooizolder en drie grote boxen. En het leuke is, vanuit de keuken en de living kunt u zo uw paarden zien. Maar het biedt uiteraard ook mogelijkheden voor andere hobby’s, zoals een autoverzameling. Door het gigantische woon- en perceeloppervlakte (woon 623 m² en perceel 50.010 m²) biedt deze unieke locatie oneindig veel mogelijkheden. En we kunnen het niet vaak genoeg zeggen, mooier wordt het niet!

Bouwjaar: 1878
Woonoppervlakte: 623 m²
Externe bergruimte: 216 m²
Inhoud woonfunctie: 2.076 m³
Perceeloppervlakte: 50.010 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Vergelijkbare woonboerderijen


Landelijk wonen aanbodRegio Niedorp aanbod

Terug naar foto 1

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed