Vragen?
WhatsAppE-mail

Gouw 7
te Hoorn


Historie. Schoonheid. Volume. Luxe. Ligging.
Een parkachtige privétuin van 1.110 m2. Er zijn vele (commerciële) mogelijkheden, de gehele inventaris kan worden overgenomen. Dit pand, eeuwenlang bewoond door notabelen, is uniek in alle opzichten. De statige gevel weerspiegelt de rijkdom van Hoorn in de Gouden Eeuw. Hoge, sfeervolle vertrekken. Met in de achtertuin nog een compleet, romantisch zomerhuis. De prachtige achtertuin wordt ook gebruikt als trouwlocatie. In 2018 is het hele pand grondig gerenoveerd. Met liefde zijn kleuren uitgezocht, authentieke details hersteld en modern comfort toegevoegd. Strak en toch in harmonie met het pand. Met als klapstuk het buitengewone appartement op de tweede verdieping. In de brochure geven wij u een impressie, maar het werkelijke geheim is alleen voelbaar.

Zodra u de monumentale voordeur achter u dichttrekt, begeeft u zich in een andere wereld. U bent nu al vergeten dat u net nog door het centrum van Hoorn liep. De hoge hal, met marmeren vloer en wanddecoraties, loopt van voor tot achter. Een grote toog verraadt de trap naar boven.
De linkerzijde van de begane grond bestaat uit een voor- en achterkamer, gescheiden door een klassieke kamer-en-suite. De kastdeuren in deze wand zijn aan de hand van foto’s in oude glorie hersteld, met behoud van de originele scharnieren. Het typeert de respectvolle renovatie van het geheel tot in detail.
In beide kamers pronkt een marmeren schouw. De één in de stijl van Lodewijk de 14e, de ander van Lodewijk de 15e. Ornamenten aan de plafonds, houtsnijwerk lambrisering, origineel schakelmateriaal, mooi stucwerk en hoge ramen: het voelt als thuis en museaal tegelijk.
Ook de rechterhelft bestaat uit twee ruimten: aan de voorzijde een fijne kamer/kantoor met marmeren schouw, aan de achterzijde de keuken. Deze zijn verbonden door een kruipdoor, sluipdoor gang met een vaste kast en toegang tot de kelder.
De keuken is in 2018 compleet nieuw ingebouwd. Licht stucwerk, houten panelen en het beton ciré aanrecht passen naadloos bij het karakter van het pand. Luxe apparatuur enerzijds, de oude houtkachel anderzijds: een tijdloze ontmoeting van wooncomfort en historie.
Vanuit de keuken leidt een corridor naar een verrassing in de achtertuin: het zomerhuis, momenteel in gebruik als bruidssuite. Houten vloer, balkenplafond, tuindeuren, een prachtige badkamer en een halfopen verdieping met tweepersoonsbed: romantiek ten top. De serre met glazen puntdak maakt het plaatje helemaal af.
Op de verdieping:
Ook de vier kamers hier, inclusief de overloop, zijn van vloer tot plafond in stijl afgewerkt. In één voorkamer is de originele stenen muur zichtbaar. Deze kamer heeft een eigen badkamer met toilet. De andere voorkamer heeft een eigen inloopkast. Tussen beide voorkamers in bevindt zich een tweede inloopkast.
Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers met uitzicht op de prachtige tuin. De master bedroom is voorzien van elektrische vloerverwarming en een splinternieuwe open badkamer: een pronkstuk met vrijstaand bad en inloopdouche. In de andere kamer verbleef ooit de bekende schrijfster Trijntje Bosboom-Toussaint. Tussen beide kamers vindt u een wasruimte en een toilet.
Een breed, open trappenhuis leidt naar de tweede verdieping. Hier is in 2018 een compleet appartement gecreëerd. De L-vormige woonkamer met open keuken beslaat de gehele voorzijde. Uitzicht op de Gouw. Constructiebalken strak in de lak. Sfeervolle planken-vloer. Paneeldeuren. Twee bedsteden. De rijke historie van het gebouw is overal voelbaar. Keukenkasten zijn vakkundig in de wand weggewerkt, terwijl het kookeiland een strakke eyecatcher vormt. De luxe apparatuur is nog nooit gebruikt.
Achter de keuken bevindt zich een badkamer met dubbele wastafel, toilet en douche boven het bad. Het is op dezelfde stijlvolle manier afgewerkt als de badkamers op de eerste verdieping en in het zomerhuis. Via de glazen deuren loopt u de fijne slaapkamer in. Kortom, een volledige woning op één verdieping. De tweede achterkamer verkeert nog in oude staat. Hier vindt u de cv-ketel en de trap naar zolder.
Via een houten trap bereikt u de zolder. Hier komen alle 18e -eeuwse spanten samen. Ze vormen een hoge, puntvormige doorgang. Deze volgt de vier buitenmuren: u kunt in een rondje lopen. Met een paar extra dakramen is ook hier een bruikbare ruimte van te maken.

In 2018 is het pand van buiten en van binnen grondig gerenoveerd. Met behoud van authentieke onderdelen is veel wooncomfort toegevoegd. Keukens en badkamers zijn hagelnieuw. Een perfect plaatje.
Met een oppervlakte van ruim 1.110 m² kunnen we hier beter spreken van privépark. Ongekend voor een woning in de binnenstad. De levendigheid van de straat maakt plaats voor stilte. Vogels. Groen. Prachtig aangelegd met terrasjes en perken. En overal verrassingen. De glazen uitbouw van het zomerhuis, een jacuzzi, een sprookjesachtige veranda, een bar en een charmant prieel. Maar ook indrukwekkende bomen, ’s avonds fraai uitgelicht. De zon draait perfect om het geheel heen. Van heerlijke afzondering tot uitgebreid feest: hier kan het allemaal.

De Gouw ligt in het oudste deel van Hoorn. Vroeger was dit een binnenwater. Toen Hoorn zich ontwikkelde als belangrijke havenstad, werd het in 1584 gedempt. In dit historische centrum en rond de levendige havens is de rijkdom uit de VOC-tijd nog voelbaar. Een wandeling langs deze monumentale gebouwen verveelt nooit. Dat geldt ook voor de gezelligheid. Het pand is op loopafstand van het standsstrand van Hoorn. Hoorn heeft een gevarieerd aanbod van winkels, boetiekjes, musea, restaurants en cafés, waarvan de Roode Steen het bruisende middelpunt is. Op Gouw 7 heeft u alles op loop- of fietsafstand, inclusief dagelijkse voorzieningen, scholen en het NS- en busstation. De auto kunt u met vergunning parkeren op het Ramen, achter uw achtertuin. Met 7 minuten zit u op de A7 (Amsterdam op 30 min.).

Gaat uw hart al sneller kloppen van dit geheim in Hoorn? Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging.

Perceeloppervlakte: ca. 1.110 m²
Woonoppervlakte: ca. 503 m²
Inhoud: ca. 2.160 m³
Bouwjaar: 1753

Benieuwd wat deze woning heeft opgeleverd?
Laat uw gegevens achter
Ook het maximale uit de verkoop
van uw woning halen?
Plan een kennismakingsgesprek in

Vergelijkbare vrijstaande woningen


Landelijk wonen aanbodRegionaal aanbod

Hoorn - Foto 1Hoorn - Foto 2Hoorn - Foto 3Hoorn - Foto 4Hoorn - Foto 5Hoorn - Foto 6Hoorn - Foto 7Hoorn - Foto 8Hoorn - Foto 9Hoorn - Foto 10Hoorn - Foto 11Hoorn - Foto 12Hoorn - Foto 13Hoorn - Foto 14Hoorn - Foto 15Hoorn - Foto 16Hoorn - Foto 17Hoorn - Foto 18Hoorn - Foto 19Hoorn - Foto 20Hoorn - Foto 21Hoorn - Foto 22Hoorn - Foto 23Hoorn - Foto 24Hoorn - Foto 25Hoorn - Foto 26Hoorn - Foto 27Hoorn - Foto 28Hoorn - Foto 29Hoorn - Foto 30Hoorn - Foto 31Hoorn - Foto 32Hoorn - Foto 33Hoorn - Foto 34Hoorn - Foto 35Hoorn - Foto 36Hoorn - Foto 37Hoorn - Foto 38Hoorn - Foto 39Hoorn - Foto 40Hoorn - Foto 41Hoorn - Foto 42Hoorn - Foto 43Hoorn - Foto 44Hoorn - Foto 45Hoorn - Foto 46Hoorn - Foto 47Hoorn - Foto 48Hoorn - Foto 49Hoorn - Foto 50Hoorn - Foto 51Hoorn - Foto 52Hoorn - Foto 53Hoorn - Foto 54Hoorn - Foto 55Hoorn - Foto 56Hoorn - Foto 57Hoorn - Foto 58Hoorn - Foto 59

Neem contact op of kom langs op kantoor. De koffie staat klaar!

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Vind uw droomwoning via het Klaver Zoekprofiel!

In ons gratis zoekprofiel kunt u eenvoudig uw woonwensen aangeven. Komt er iets nieuws in de verkoop wat aan uw woonwensen voldoet? Dan krijgt u het object ca. 5 dagen voordat het op funda verschijnt per mail toegestuurd. Zo bent u altijd als eerste op de hoogte van ons, voor u relevante, aanbod! Buitengewoon toch?

De voordelen van het Klaver Zoekprofiel:

 • Ontvang het aanbod dat bij uw woonwensen past ca. 5 dagen voordat het op funda staat;
 • Toegang tot stille verkoop panden;
 • Direct inzicht in documenten bij iedere woning (NVM-vragenlijst, bestemming, kadastrale gegevens en overige aanvullende documenten);
 • Uw eigen omgeving met uw favoriete objecten, gedownloade documenten en aangevraagde brochures;
 • Naar wens ook een gratis abonnement op het Buitengewoon Magazine.

Heeft u vragen over het zoekprofiel of wilt u hulp bij het aanmaken van een profiel?

Onze “Match-maker” Maartje helpt u graag!

Het Klaver Woningdossier voor verkopers!

Het Klaver profiel biedt naast het Zoekprofiel ook het Woningdossier voor verkopers. In het woningdossier bieden wij verkopers inzicht in de statistieken van hun te koop staande woning. In het overzichtelijke dashboard ziet u als verkoper hoeveel mensen uw woning hebben bekeken via de verschillende kanalen (websites en social media) en krijgt u inzicht in de contactaanvragen.

De voordelen van het Klaver Woningdossier voor verkopers:

 • Inzicht in de statistieken van uw woning (websites & social media);
 • Inzicht in de contactaanvragen voor uw woning;
 • Toegang tot uw documenten (facturen & offertes).

Let op! Gelieve een wachtwoord invullen met minimaal 6 karakters.

Vragen? Neem contact met ons op

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

Als eerste ons woningaanbod ontvangen?

Met een gratis Klaver Profiel ontvangt u als eerste ons nieuwe woningaanbod, voordat wij het op Funda plaatsen, in uw inbox.

Maak gratis Klaver Profiel aan

 • NVM
 • funda
 • Buitenstate makelaars
 • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
 • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
 • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
 • Versgeperst - Marketing voor vastgoed