Klaver Blog

Klaver Makelaardij en Stichting Ouderennetwerk West-Friesland slaan handen ineen

Lees verder

De ene partij ziet ongelukkige ouderen in afgelegen woningen: eenzaam, zorgbehoevend of niet wetend waar aan te kloppen met hun verhuiswens. De andere partij kan dergelijke woningen als geen ander verkopen én de bewoners op weg helpen naar een passende, kleinere woning. Een en een is drie, dacht Willem Bakker. De voorzitter van Stichting Ouderennetwerk West-Friesland belde Klaver Makelaardij en vond gehoor. “Wij gaan deze mensen samen in veilige haven leiden.”

Al veertien jaar zet Bakker zich in voor ouderen zonder sociaal netwerk. Zijn organisatie ‘Steuntje in de rug voor onze ouderen’ is samengesmolten met Ouderennetwerk West-Friesland en samen één stichting geworden. “Om nóg meer impact te kunnen maken”, klinkt het strijdvaardig. Het team ondersteunt op allerlei gebieden. Veel ouderen lopen bijvoorbeeld tegen een muur van bureaucratie op. “Hulp of zorg aanvragen kan erg ingewikkeld zijn. Onze doelgroep heeft daar vaak niet de kennis, kracht en assertiviteit voor. Deze mensen mogen niet in de kou komen te staan.”

De hoofdprijs
Zo komt Bakker regelmatig in contact met eenzame ouderen in het buitengebied. “Zij zijn daar niet meer gelukkig. Ze zien alleen zó op tegen een verhuizing en alles wat daarbij komt kijken, dat ze maar blijven zitten. Als stichting die graag verbindt, zochten wij een nuchtere, doortastende makelaar die hen kan helpen. We gingen meteen voor de hoofdprijs: Klaver Makelaardij. Ons lef werd beloond, want Geert herkende meteen het probleem.”

Win-winsituatie
“Vaak helpen de kinderen bij de verkoop, maar dat gaat lang niet altijd op”, aldus Geert. “Om een plattelandswoning goed te verkopen, heb je bepaalde kennis en een sterk netwerk nodig. In deze markt zijn wij specialist. Vervolgens kunnen wij de verkoper op het goede spoor zetten richting een woning die wél goed past. Zo veel hulp kunnen bieden voelt fijn. De stichting kan nu zorg én makelaardij aanbieden. Een mooie win-winsituatie.”

Schrijnend
Het eerste succes is al geboekt. Een dame wilde haar afgelegen boerderij al jarenlang inruilen voor een plekje nabij de dagelijkse voorzieningen, zorg en leeftijdsgenoten. Bakker: “Ze was herstellende van een niertransplantatie. Haar man, die de financiën altijd deed, was overleden. Kinderen had ze niet. Schrijnend hoor.” Geert vult aan: “We merkten meteen hoe opgelucht ze was toen we hier hielpen. Ze wist gewoon niet waar ze moest beginnen.”

Groeiend netwerk
Bakker kijkt tevreden. “Dit is waar wij voor staan. Stichting Ouderennetwerk West-Friesland verbindt. Lekker laagdrempelig, zonder kantoren of managers. Alle ouderen moeten de zorg en ondersteuning kunnen krijgen waar zij recht op hebben. Veel West-Friese ondernemers zien onze meerwaarde ook in, net als Geert Klaver. Ons netwerk groeit gestaag. Hoe meer we elkaar kunnen helpen, hoe beter!”

www.stichtingouderennetwerkwf.nl

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier