Klaver Blog

Groen is gezond!

Lees verder

Het is niet te ontkennen, de afgelopen periode werden we gigantisch met onze neus op de feiten gedrukt. Ons huis was niet alleen meer thuis, maar ook werkplek, school, restaurant, sportruimte, speeltuin en ontspanningsplek. Resultaat hiervan was dat we beter gingen kijken naar onze omgeving; Hadden we wel genoeg ruimte om ons heen? Konden we ons wel vrij bewegen als het moest? Of zaten we de hele dag opgekropt op dezelfde saaie vierkante meter, waar we yogaoefeningen deden, terwijl we tegelijkertijd onze kinderen onderwijs gaven en verwoed mailtjes aan het typen waren?

Veel mensen kunnen bij de laatste zin waarschijnlijk een kruisje zetten. Tijd om de frisse buitenlucht in te ademen en het échte buitenleven te ervaren. Niet alleen tijdens de vakantie, maar nu permanent, oftewel iedere dag. En daarbij, het is al vele malen (wetenschappelijk) bewezen dat de natuur een heilzame werking heeft.

Lever met meer groen

‘Mensen met meer groen’ in hun woonomgeving voelen zich gezonder en komen minder vaak bij de huisarts met klachten als diabetes, depressie en hart- en vaatziekten’, schreef Jolanda Maas onlangs. Ze is onderzoeker Klinische Psychologie aan de VU en houdt zich al jarenlang bezig met dit fenomeen. In het rapport ‘Natuur, stress en cortisol’ tonen wetenschappers van Alterra aan, dat groen het stresshormoon cortisol verlaagt. Wie in de natuur vertoeft, komt stresssituaties sneller te boven. Bijenhotels, bloemenweides, hobbydieren, boomgaarden, nestkastjes, moestuinen en zelfpluktuinen duiken steeds vaker op in woonomgevingen. Iedereen ervaart natuur als positief. En daarbij, de natuur stimuleert ook het reduceren van overgewicht. Een win-win situatie.

Ook gezond leven met meer groen? Bekijk ons landelijk aanbod.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier