Klaver Blog

Aangenaam, ik ben uw houtworm…

Lees verder

Meldpunt Houtworm

Wormen….. Je hebt ze in allerlei soorten en maten, grote wormen, kleine wormpjes, gele, rode. We gaan het hebben over een specifieke worm; de Houtworm. U zult misschien denken, is dat echt nodig? Ik moet u eerlijk bekennen, ik vind het zelf ook griezelige beestjes. Nooit gedacht dat ik hier iets over zou schrijven, ik krijg al jeuk als ik er aan denk, maar het tij kan keren… De houtwormen zijn veelbesproken en zijn misschien wel de grootste bedreiging van uw prachtige stolpboerderij. Om meer te weten te komen over dit kleine venijnige beestje wat zo destructief te werk gaat, zijn we op onderzoek uit gegaan.. Wat blijkt, het beestje is razend populair! Er zijn talloze bedrijven gespecialiseerd in het verdelgen van deze kleine vriendjes en er is zelfs een meldpunt Houtworm.

De term Houtworm is slechts een verzamelnaam

Allereerst, de term Houtworm is slechts een verzamelnaam voor verschillende in hout levende insectenlarven maar vooral van de larve van de gewone houtwormkever of het doodskloppertje (Anobium punctatum).
De larve van de bonte knaagkever of bonte klopkever, (Xestobium rufovillosum) wordt ook wel grote houtworm genoemd. De derde belangrijke soort die fikse schade aan binnenshuis houtwerk kan veroorzaken is de huisboktor (Hylotrupes bajulus), maar die wordt meestal niet als houtworm betiteld. Boktorren staan er om bekend over het algemeen wat radicaler te werken en graven hele sleuven in het hout, waar de houtworm alleen maar gaatjes knaagt. Weet u nog wie wie is? Genoeg theorie.

Schakel een houtarts in

Wat houdt het in als er houtworm of boktorren in het houtwerk van uw stolp of woning zitten en hoe komt u er achter of dit zo is?
In het voorjaar worden de beestjes actief en begint de uitvlieg periode. Als de gaatjes in het hout licht van kleur zijn of u vindt wat boorsel (zaagsel) dan kan dit duiden op actieve houtwormen. Als ze inderdaad hun intrek in uw woning hebben genomen, dan kunt u maar beter actie ondernemen. Op zich is het niet ingewikkeld, u belt een bestrijdingsbedrijf en zij gaan voor u aan de slag. U kunt zelfs een houtarts inschakelen. Hij komt langs en geeft vaak kosteloos advies.

Uw stolpboerderij 10 jaar geheel beestjes vrij

Er zijn verschillende manieren om te verdelgen.
U kunt kiezen voor een verdelgingsmethode met vloeistof. Het hout wordt ingespoten en de beestjes worden bestreden. Dit werkt het beste op onbewerkt hout. Als uw hout al bewerkt is dan kan uw huis ingepakt worden en worden de onaangename vriendjes bestreden met hitte. Hier hangt wel een fors kostenplaatje aan. Maar, u bent zeker voor de aankomende 10 jaar geheel beestjesvrij. Wellicht vindt u het fijn om te weten dat alle objecten bij Klaver Makelaardij volledig gescreend zijn op dit soort ongedierte. Onze makelaars kunnen u dus precies op de hoogte stellen van de situatie zodat u niet voor verrassingen op ongewenst beestjesgebied komt te staan. Dat is toch prettig!

Nes 132 Wervershoof - Plattegrond eerste verdieping
Nes 132 Wervershoof - Plattegrond garageTekst: Liesanne Schoon

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier