Klaver Makelaardij is dé makelaar voor Kolhorn en omgeving

Kolhorn

Uw huis verkopen in Kolhorn? Of heeft u juist het idee om een woning te kopen in Kolhorn? Van tussenwoning, hoekwoning, 2-onder-1 kap woning tot vrijstaande woning is Klaver Makelaardij de specialist! U bent bij ons aan het juiste adres…

Verkoopmakelaar KolhornBekijk ons aanbod in Kolhorn en omgeving

Hieronder leest u meer over de faciliteiten, geschiedenis en evenementen in Kolhorn

Geschiedenis van Kolhorn

Kolhorn, het kleine vissersdorpje is al heel oud en wordt voor het eerst in 1288 genoemd. Het heette toen Colhorn. Vroeger lag het direct aan zee, maar sinds het inpolderen van de Groetpolder, de Waardpolder en de Wieringermeer ligt het dorpje ongeveer 20 kilometer landinwaarts. De overblijfselen zijn nog te zien op de dijk, daar staan nog een paar oude boeten. Hier werd vroeger turf in opgeslagen. Het dorp is grotendeels beschermd dorpsgezicht. Kenmerkend zijn de kleine huisjes die onderaan de dijk liggen. Veelal al oud en mooi opgeknapt. Je waant je een beetje in het Zuiderzeemuseum als je door de kleine straatjes van het pittoreske dorpje loopt.

Faciliteiten in Kolhorn

In het dorp zijn enkele restaurants en een basisschool, die gevestigd is in de nieuwbouwwijk aan de rand van het dorp. De 17de -eeuwse Laurentskerk is een bezienswaardigheid in het dorp. Sinds enkele jaren is er een nieuwe haven met daaraan grenzend een nieuwbouwwijk. Hier vindt je o.a. het havenkantoor en een snackbar. Het dorp wordt veel bezocht door toeristen, fietsers en mensen met een boot. De Nachtmarkten, die een aantal keren achter elkaar worden georganiseerd in de zomer zijn een trekpleister voor bewoners uit de hele regio. Kolhorn is een bruisend en gezellig dorp met veel oudheid.

De ligging van Kolhorn

De ligging aan de dijk is idyllisch en de mensen gaan veelal naar Schagen en Nieuwe Nieuwe Niedorp voor de faciliteiten die niet in het dorp zijn. Maar voor de dagelijkse behoeften kunt u prima uit de voeten in dit schattige dorpje. Vooral bij mensen die van water houden is het dorp erg in trek.

Op de kaart

Sorry, Street View is niet beschikbaar voor deze kaart.
Laden...


Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Op zoek naar uw droomhuis, woonboerderij of stolp in Kolhorn?

Hieronder vindt u ons aanbod in de omgeving van Kolhorn. Maar natuurlijk zijn er nog diverse andere plekjes in Noord-Holland om landelijk te kunnen wonen.

Contactformulier

Er ging iets mis bij het versturen, controleer het formulier en probeer het nog eens.

Uw telefoonnummer mag maximaal 3 streepjes en/of spaties bevatten.

Openingstijden
Ons kantoor is van maandag tot en met vrijdag
geopend van 8:30 tot 17:00 uur.
Zaterdag en 's avonds alleen op afspraak.

  • NVM
  • funda
  • Buitenstate makelaars
  • Nederlands Register Vastgoed Taxateurs
  • NWWI - Nederlands Woning Waarde Instituut
  • Carestone - Verbindt zorg en vastgoed
  • Versgeperst - Marketing voor vastgoed