Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijZwaagdijk-westZwaagdijk 425

Zwaagdijk 425 te Zwaagdijk-West

verkocht onder voorbehoud

Over deze woning
Video
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
1.511 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
14.458 m²
Totale woonoppervlakte:
189 m²
Aantal kamers:
6 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

Het geheel aan Zwaagdijk 425 is niet te omschrijven als alleen een woning. De woning, schuur, stallen, paardenbak, paddock en het land vormen samen een leefstijl. De woning an sich is een nette stolp, waar de authentieke kenmerken van de stolp bewaard zijn gebleven. Op het erf staat een grote schuur van 515 m². Er zijn tien stallen en twee paddocks. Voor de paarden en pony’s is kosten noch moeite gespaard. Met onder andere rubberen tegels in de stallen, drinkbakken met ingebouwde verwarming, twee gedraineerde paddocks, een spuitplaats en een gedraineerde buitenbak (20 x 60 m) met eb en vloed bodem leiden zij een luxe bestaan. Het geheel staat op een perceel van 14.458 m². We vertellen u graag meer.

Kom binnen

Het leefgedeelte bevindt zich aan de voorzijde van de boerderij. Er is een ruime leefkeuken gericht op het zuid-westen met een schuifpui naar het terras. In de keuken is in 2022 een nieuwe houtkachel geplaatst. De woonkamer is aansluitend aan de keuken, middels glas-in-looddeuren is er nog een af te schermen tweede woonkamer. Ideaal voor bezoek, speelruimte voor de kinderen of een kantoor. Er zijn vier slaapkamers en een badkamer, deze is in 2012/2013 geheel vernieuwd. Aan de achterzijde is een grote werkplaats met toegang naar de eerste verdieping. De eerste verdieping is met 142 m² een grote ruimte welke nog geheel vrij in de delen is.

Buiten

In 2020 is er buitenom geschilderd. Op het erf heeft u op verschillende plekken de hele dag door zon. ’s Avonds eindigt de zon in de overkapping aan het huis. Een prachtige plek om aan het eind van de dag tot rust te komen en te genieten van de zonsondergang.
Het is een eldorado voor kinderen. Zij kunnen hier letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Basisschool op loopafstand, middelbare scholen op fietsafstand en een geweldige tuin om te doen en te laten je maar wilt. In de boomgaard staan appel-, kersen-, peren- en pruimenbomen.
De grote schuur, van ruim 500 m², is voorzien van drie voormalige koelcellen. Deze ruimtes zijn daardoor goed geïsoleerd. Er is stallingsruimte, maar ook genoeg ruimte om te ‘hobbyen’. Tevens zijn er in de schuur drie boxen van 4 x 4 m.  en een spuitplaats.

Plattegrond

Omgeving

Zwaagdijk-West is een gemoedelijk dorp. Het dorp ligt aan de rand van Hoorn, waar alle voorzieningen aanwezig zijn. U kunt fietsend naar Hoorn, binnen 15 minuten bent u in het centrum. Maar ook in Wognum en Nibbixwoud kunt u voor de dagelijkse voorzieningen terecht. Binnen een paar minuten bent u op de A7 richting Amsterdam of Leeuwarden.

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Soort dak
Tentdak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
189 m²
Overige inpandige ruimte
209 m²
Externe bergruimte
527 m²
Perceeloppervlakte
14.458 m²
Inhoud
1.511 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Energie
Energielabel
C
Kadastrale gegevens
WOGNUM K 4593
14.458 m² ()
Bergruimte
Schuur/Berging
Aangebouwd steen

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Kun je aan het vierkant zien hoe oud een boerderij is?

Vaak kun je aan het vierkant zien wanneer het gebouwd is. Neem bijvoorbeeld een boerderij uit 1900. De palen van deze boerderijen zijn meestal rond en niet zo breed. Hoe ouder de boerderij, hoe grover de vierkantstammen/-palen. Bij een boerderij gebouwd rond 1850 zijn de palen veel groter en de ‘vierkanten’ uit 1600 zijn in vele gevallen van eikenhout. Zo krijg je uit een vierkant veel informatie over een boerderij.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is een omgevingsvergunning?

De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Wat is een woonbestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming.  Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een woonbestemming houdt in dat een object of perceel gebruikt of ingericht kan worden voor bewoning.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier