Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningWieringerwaardNoord Zijperweg 52

Noord Zijperweg 52 te Wieringerwaard

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
4.586 m³
Bouwjaar:
1914
Perceeloppervlakte:
5.414 m²
Totale woonoppervlakte:
279 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Niet voor niets heette Wieringerwaard vroeger Pauwenstad. Dit komt omdat de rijke boeren graag hun pracht en praal uitstalden in het kleine polderdorpje. Ze kregen er geen genoeg van, zoals een echte pauw betaamt. Resultaat hiervan is het grote aantal prachtige huizen langs de Noord Zijperweg, die u waarschijnlijk niet onopgemerkt zijn gebleven. Een opvallend exemplaar hiervan is nummer 52.
Een witte statige ‘herenboerderij’ vol met ‘boerenstand’. De boerderij is in 1914 gebouwd door een vooraanstaande herenboer en droeg de naam ‘Wageningen’. De herenboer ging volledig mee in de ‘pauwenstijl’ van die tijd en heeft de boerderij vol luxe en grandeur laten bouwen. Het voorhuis heeft zelfs een vleug van de neoclassicistische architectenstroom meegekregen.

De boerderij bestaat uit twee delen; een voorhuis, met een hele rijke uitstraling -hoge plafonds met ornamenten, kamers met haarden en veel houtsnijwerk- en een grote stolp achter het woonhuis met maar liefst twee vierkanten. De stolp is altijd in gebruik geweest als koeienstal. De huidige bewoner had een koeienfokkerij en heeft hier vele kampioenen gefokt. Het woonhuis is nog precies zoals decennia geleden, maar dat geeft het geheel juist heel veel charme. Wellicht dat u ervoor kiest om te moderniseren, maar die keus laten we uiteraard bij u.
De overige opstallen zullen door de eigenaar worden gesloopt, zodat u hier een mooie tuin kunt aanleggen.

Door de stolp en het ruime perceel van bijna 5.500 m² kunt u hier alle kanten op qua invulling. U kunt hier paarden of ander kleinvee houden maar ook een andere bestemming is mogelijk. Meer perceel nodig? Aan de linker zijkant is nog een perceel grond beschikbaar van ruim 4.000 m²! Meer informatie kunt u opvragen bij Klaver Makelaardij.

De ligging is prettig, zowel voor als achter heeft u fantastisch uitzicht en volledige vrijheid. Maar het mooie is, u zit op korte afstand van het centrum van Wieringerwaard. Voor de overige faciliteiten ligt Schagen op enkele kilometers.

Bouwjaar: ca. 1914
Woonoppervlakte: ca. 279 m²
Inhoud: ca. 4.586 m³
Perceeloppervlakte: ca. 5.414 m² (dient nog kadastraal te worden ingemeten).
Extra perceel optioneel beschikbaar van ca. 4.022 m² (dient nog kadastraal te worden ingemeten), vraagprijs € 49.000,- k.k.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier