Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningWieringerwaardKreil 3

Kreil 3 te Wieringerwaard

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
2.595 m³
Bouwjaar:
1818
Perceeloppervlakte:
8.365 m²
Totale woonoppervlakte:
615 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)

Deze machtige stolpboerderij staat aan de welbekende Westfriese Omringdijk in de Wieringerwaardpolder met uitgestrekte weilanden. Deze stamt uit 1818 en is ca. 25 jaar geleden compleet verbouwd en gerenoveerd. Deze indrukwekkende boerderij met rieten kap en dakspiegel staat op een prachtig perceel van 8.365 m² en is eventueel geschikt voor dubbele bewoning, B&B of een combinatie van wonen en werken. Gelijkvloers wonen, een (wijn)kelder, een tuinkas van 100 m² en een grote werkplaats voor al uw hobby’s zijn te vinden in dit uniek stukje Noordhollands erfgoed. De statige entree met aansluitende hal geeft direct de sfeer en de klasse van deze stolpboerderij weer. Via openslaande deuren komt u in de multifunctionele ruimte terecht van waaruit alle ruimten op de begane grond te bereiken zijn. In deze ruimte is de trap naar een grote kelder en als u omhoogkijkt ziet u het open vierkant met houten dakconstructie en de balustrade. In de voorkamer treft u grote raampartijen, deze zorgen voor een goede verbinding met de prachtige tuin. Vanuit hier komt u in de keuken terecht, voorzien van onder andere een AGA-fornuis, vaatwasmachine en koelkast. Aan de noordzijde is een tweede woonkamer met openslaande tuindeuren en een speels niveauverschil. Naast deze woonkamer is een tweede keuken. Altijd al uw eigen groente of fruit willen kweken? Aan de stolpboerderij is in 2006 een kas van ca. 100 m² gebouwd die ligt verzonken en is voorzien van een betonvloer met vloerverwarming, elektrische ontluchting en een automatische watervoorziening. Oftewel, tuinieren in luxe! Op de begane grond bevinden zich nog een kantoor, een ruime slaapkamer en een badkamer. Via de trapopgang komt u op de overloop met vide en een lichtstraat waarmee daglicht gesimuleerd wordt in het hart van de boerderij. Er zijn maar liefst vijf slaapkamers. Eén van de slaapkamers heeft openslaande deuren naar een loggia; een heerlijke plek waar u optimale privacy ervaart. Ook treft u op deze verdieping nog een 2e badkamer en een 3e badkamer welke reeds is voorbereid maar nog geen sanitair heeft. Via een vlizotrap komt u op de zolder; een grote ruimte met 3 dakramen.
De vloer van deze zolder, tevens het plafond van de eerste verdieping, is geïsoleerd. In 2019 is er een sfeervolle tuinkamer gerealiseerd, hier zit je heerlijk ‘s ochtends met een kop koffie en de krant. Op een betere plek kan je de dag niet beginnen! De stolpboerderij heeft een uiterst sfeervolle, goed onderhouden tuin rondom. Je kan groente en fruit kweken op de vruchtbare ondergrond in de moestuin op sta-hoogte of in de kas. Deze plek is de droom van het buitenleven tussen de Japanse Sierkers, Treurwilgen en hortensia’s in. De ligging aan de Kreil geeft u de gezelligheid van de dijk, met daarachter de weidse landerijen wat een magnifiek uitzicht geeft. Kortom, rust, ruimte en Schagen met al haar faciliteiten op 7 km afstand, dus u kunt de drukte gemakkelijk opzoeken. Er zijn veel buitengewone objecten, maar zo buitengewoon bijzonder als Kreil 3 in Wieringerwaard is een zeldzaamheid…

Hedendaags wooncomfort en klaar voor een duurzame toekomst? Dit kan op deze plek door het energielabel A, een houtvergasser, twee grote water-opslagvaten met warm water; voor verwarming en tapwater. Daarnaast zijn er nog zonnecollectoren en een warmtepomp aanwezig.

Wij willen u graag laten kennis maken met dit unieke exemplaar in de Wieringerwaardpolder. Zien wij u snel?

Perceeloppervlakte: 8.365 m²
Woonoppervlakte: ca. 615 m²
Inhoud: ca. 2.595 m³
Schuur: ca. 26 m²
Tuinkas: ca. 100m²
Bouwjaar: 1818

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier