Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijSpanbroekZandwerven 40

Zandwerven 40 te Spanbroek

verkocht onder voorbehoud

Over deze woning
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Overig
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
1.711 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
24.924 m²
Totale woonoppervlakte:
330 m²
Aantal kamers:
6 kamers (5 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

Ontdek deze unieke boerderij aan het lint van Spanbroek. Deze boerderij kunt u ook wel een 2-onder-1 kap noemen. Ideaal voor twee families die samen op een erf willen wonen. Deze boerderij staat op een perceel van maar liefst 24.924 m² en het is het walhalla voor paardenliefhebbers.

Kom binnen

Kom binnen
De ruime woonkamer van nummer 40a is voorzien van grote ramen die overvloedig natuurlijk licht binnenlaten, waardoor de ruimte helder en luchtig aanvoelt. Het open concept zorgt voor een naadloze overgang tussen de woonkamer, eetkamer en keuken. De open keuken is voorzien van een gasfornuis met afzuigkap, ingebouwde oven en voldoende opbergmogelijkheden. Verder treft u hier ook een kantoor waar veel lichtinval is, vanuit het kantooris er toegang tot de tuin met prachtig vergezicht. Naast de kantoorruimte bevindt zich nog een slaapkamer en een riante badkamer. Via een wenteltrap in de woonkamer komt u op de vide, die toegang geeft tot een 2e slaapkamer en een berging.  Nummer 40 is door de huidige eigenaar al flink onder handen genomen, maar is er helaas niet aan toe gekomen om het af te maken. De keuken en badkamer zijn deel gerealiseerd, deze dienen verder te worden afgemaakt.
In beide woningen zijn nog extra ruimtes aanwezig, deze kunnen naar eigen wens worden ingericht.

Buiten

Het hoogtepunt van deze woning bevindt zich buiten, namelijk de riante achtertuin met vergezicht. Deze unieke woning wordt gekenmerkt door de buitenruimtes. Het beschikt over een volwaardige paardenstal, voorzien van maar liefst 16 boxen en voldoende opbergruimtes. Een ideale uitkomst voor paardenliefhebbers. Er zijn verschillende paardenbakken aanwezig en een longeercircel.

Plattegrond

Omgeving

De boerderij is gelegen aan de Zandwerven in Spanbroek, in de gemeente Opmeer. Voor natuurliefhebbers is Spanbroek een lust voor het oog. Omringd door weidse groene velden en schilderachtige waterwegen, biedt de omgeving volop mogelijkheden om te wandelen, fietsen en genieten van de prachtige natuur. De dichtstbijzijnde supermarkt is per auto binnen 5 minuten te bereiken. In het centrum van Opmeer zijn tevens alledaagse winkels en ov-voorzieningen te vinden.

Overig

* Dit object wordt ‘As is, where is’ verkocht, er is dan ook geen NVM vragenlijst, lijst van zaken of andere relevante documentatie beschikbaar.

** De objecten worden ook los van elkaar aangeboden en daarmee onlosmakelijk van elkaar verkocht.

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Soort dak
Zadeldak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
330 m²
Overige inpandige ruimte
130 m²
Externe bergruimte
711 m²
Perceeloppervlakte
24.924 m²
Inhoud
1.711 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Energie
Energielabel
G
Kadastrale gegevens
OPMEER X 133
7.462 m² ()
OPMEER X 134
7.462 m² ()
OPMEER X 974
4.970 m² ()
OPMER X 975
5.030 m² ()
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier