Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijHippolytushoefStroeerweg 17 *

Stroeerweg 17 * te Hippolytushoef

verkocht

Over deze woning
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
654 m³
Bouwjaar:
1875
Perceeloppervlakte:
4.039 m²
Totale woonoppervlakte:
181 m²
Aantal kamers:
5 kamers (4 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Stroe is een voormalig dorp rond de Stroeërweg. Stroe is een van de oudste dorpen van Wieringen en heeft een rijke geschiedenis. Vermeld wordt dat er 72 boerderijen waren, wat voor die tijd een zeer groot aantal is. Eén van deze boerderijen heeft het adres Stroeërweg 17 gekregen. De boerderij is karakteristiek en zowel van binnen als buiten een lust voor het oog. De historische kenmerken zijn goed bewaard gebleven tijdens de verbeteringen en vernieuwingen die zijn aangebracht door de eigenaren in loop der tijd.

De boerderij staat niet in ‘het lint’, maar situeert zich verder van de weg. Wat maakt dat deze plek privé voelt. Het uitzicht aan de achterkant van het perceel is uniek. Door de ligging van de boerderij is het vaak een luwe plek, waar u heerlijk kunt genieten van de natuur en het uitzicht. In de huidige situatie is de slaapkamer aan de achterzijde, een zeer luxe plek om wakker te worden! Het is ook mogelijk om het woongedeelte, wat zich nu aan de voorkant situeert, naar de achterkant te verplaatsen.

Wij hebben een visualisatie gemaakt om u een beeld te geven van wat er mogelijk is. Naast de slaapkamer bevindt ook de badkamer zich aan de achterzijde, hier is ook een sauna aanwezig. Aan de voorkant is een ruime woonkamer met leefkeuken. Boven zijn nog twee ruime slaapkamers.

Rondom de boerderij is een ruime tuin, er is een schuur, een stal met drie boxen en een paardenbak van circa 22 x 38 m. Een goede plek om dieren te houden, of de ruimte in te richten als buitenruimte voor een B&B of tweede bewoning. Daarnaast is er nog een mogelijkheid om een extra hectare land erbij te huren.

Tegenwoordig staat de boerderij (uiteraard nog op dezelfde plek) in Hippolytushoef. Het dorp ligt in een prachtige omgeving welke ligt in een van de 41 stiltegebieden in Nederland, namelijk Wieringen Noord. Het is een rustige en idyllische omgeving met mooie wegen, karakteristieke boerderijen en een prachtig uitzicht op de Waddenzee vanaf de dijk.

‘s Avonds kunt u na een werkdag uw hoofd leegmaken met een wandeling op de dijk, waar het uitzicht tot aan Texel reikt. In Hippolytushoef zijn alle dagelijkse voorzieningen zoals supermarkten, winkels, basisschool, sportverenigingen en horeca liggen op wandel- en fietsafstand.

Perceeloppervlakte: 4.039 m²*
Woonoppervlakte: 181 m²
Schuur: 31 m²
Stal: 27 m²
Bouwjaar: 1875
Energielabel: D

*De woning wordt ook aangeboden met 1.400 m² extra grond.

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1875
Soort dak
Tentdak bedekt met dakpannen en riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
181 m²
Overige inpandige ruimte
9 m²
Externe bergruimte
62 m²
Perceeloppervlakte
4.039 m²
Inhoud
654 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, sauna, toilet en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezel kabel, natuurlijke ventilatie en sauna
Energie
Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas en muurisolatie
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
CV-ketel
Intergas Kombi-Kompakt HRE 36-30 RF (2019; eigendom)
Kadastrale gegevens
WIERINGEN G 587
55 m² (volle eigendom)
WIERINGEN G 586
3.289 m² (volle eigendom)
WIERINGEN G 588
695 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Beschutte ligging, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soort garage
Vrijstaand hout
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Met vliering en voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is de hellingshoek van een rieten dak?

De hellingshoek van een rieten dak is de meest bepalende factor voor de levensduur van het rieten dak. Des te steiler het dak des te sneller het water afgevoerd kan worden en hoe minder diep het water in het dak kan dringen. Gevolg: het dak blijft droger.  Omgekeerd geldt hetzelfde: hoe flauwer de dakhelling, hoe langer het duurt om water af te voeren en hoe dieper het water in het dak kan dringen. Gevolg: het dak blijft natter. Hoe droger het dak is hoe langer gaat het mee. De lengte van het dakvlak en de hellingshoek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dus hoe langer en hoe flauwer des te korter de levensduur.

Hellingshoek en levensduur: 

Voor een rieten dak wordt een hellingshoek van minimaal 45 graden geadviseerd.  De levensduur is zelfs zo afhankelijk van de hellingshoek dat men zeer grof het volgende staatje kan hanteren: NB onder de 25 graden riet nooit toepassen.

Omdat de levensduur van het rieten dak zo duidelijk van de hellingshoek afhangt, is het vooral een gewetensvraag hoe vlak men het dak durft te maken. Ook hangt de minimumhellingshoek van de vorm en de lengte van het dakvlak af. Aannemers maar vooral architecten durven hierin vaak verder te gaan dan rietdekkers.

Minimum maten
- Ronde dakkapellen (hier kan het water ook zijdelings weg): 30 graden
- Vlakke dakkapellen korter dan 2,5 meter: 30 graden
- Vlakke dakkapellen langer dan 2,5 meter: 40 graden
- Korte dakvlakken (tot 2,5 meter): 30 graden
- Overige dakvlakken: 45 graden.

Mogelijke oplossingen
Omdat het ontwerp van een woning altijd in een spanningsveld ligt van eisen, wensen en haalbaarheid, lukt het niet altijd om een juiste hellingshoek te realiseren.  Er kan dan gekeken worden naar diverse oplossingen. De hellingshoek van een dakkapel kan bijvoorbeeld verbeterd worden door de dakkapel hoger in het dak te laten eindigen. Als het dakvlak hierdoor 5 graden steiler wordt dan resulteert dit direct in een langere levensduur. Ook kan het toepassen van ander materiaal dan riet een oplossing zijn.

Niet uitvoerbaar
Sommige ontwerpen kunnen gewoon niet in riet uitgevoerd worden en zullen gerealiseerd moeten worden in bijv. pannen. Bestaat er ook maar enige twijfel over de hellingshoek dan verdient het de aanbeveling deze dakvlakken niet in riet uit te voeren.

Wat is het verschil tussen een gesloten constructie en een traditioneel dak?

Rietdekken gebeurt altijd volgens hetzelfde systeem. Het verschil tussen rieten daken zit hem dan ook in de kap van het huis. Er zijn in de loop der jaren twee soorten kapconstructies ontstaan waar het riet op gedekt kan worden.

De eerste constructie is de traditionele kap, die bestaat uit een raamwerk van latten en balken. Het riet wordt bevestigd op de latten, door middel van een draad die om de lat wordt geslagen. Het is een open constructie waarbij het riet van binnenuit zichtbaar blijft.
De tweede constructie is de gesloten constructie. Deze constructie bestaat uit balken die bedekt worden door platen hout van 19 mm- dikte. Het rietdekken gebeurt bij deze constructie op dezelfde wijze als bij het traditionele dak. Het vastzetten van het riet gebeurt nu met een schroef waaraan een draad bevestigd is. Van binnenuit ziet men bij de gesloten constructie geen riet meer, maar platen hout.

Benieuwd naar voor- en nadelen van de twee constucties? Lees hier onze blog

Is een rieten dak duur om te verzekeren?

Dat een rieten dak duur is in de verzekering, is een oud verhaal wat nog steeds de ronde doet. Door de introductie van de gesloten constructie (schroefdak) is het brandrisico van het rieten dak enorm beperkt. Verzekeraars onderschrijven dit door het verlagen van de premies. De premie van een rietgedekt schroefdak is vergelijkbaar met dat van een pannendak. Verzekeraar Van Lanschot Chabot hanteert de zogenaamde Rietpolis, welke aan de wieg heeft gestaan van lage verzekeringspremies van rieten daken.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier