Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijHippolytushoefStroeerweg 17

Stroeerweg 17 te Hippolytushoef

€ 1.000.000 k.k.

Intro
Video
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Omgeving
Documenten
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
654 m³
Bouwjaar:
1875
Perceeloppervlakte:
4.039 m²
Totale woonoppervlakte:
181 m²
Aantal kamers:
5 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

Stroe is een voormalig dorp rond de Stroeërweg. Stroe is een van de oudste dorpen van Wieringen en heeft een rijke geschiedenis. Vermeld wordt dat er 72 boerderijen waren, wat voor die tijd een zeer groot aantal is. Eén van deze boerderijen heeft het adres Stroeërweg 17 gekregen. De boerderij is karakteristiek en zowel van binnen als buiten een lust voor het oog. De historische kenmerken zijn goed bewaard gebleven tijdens de verbeteringen en vernieuwingen die zijn aangebracht door de eigenaren in loop der tijd.

Kom binnen

In de huidige situatie is de slaapkamer aan de achterzijde, een zeer luxe plek om wakker te worden! Het is ook mogelijk om het woongedeelte, wat zich nu aan de voorkant situeert, naar de achterkant te verplaatsen.

Wij hebben een visualisatie gemaakt om u een beeld te geven van wat er mogelijk is. Naast de slaapkamer bevindt ook de badkamer zich aan de achterzijde, hier is ook een sauna aanwezig. Aan de voorkant is een ruime woonkamer met leefkeuken. Boven zijn nog twee ruime slaapkamers.

Buiten

De boerderij staat niet in ‘het lint’, maar situeert zich verder van de weg. Wat maakt dat deze plek privé voelt. Het uitzicht aan de achterkant van het perceel is uniek. Door de ligging van de boerderij is het vaak een luwe plek, waar u heerlijk kunt genieten van de natuur en het uitzicht.

Rondom de boerderij is een ruime tuin, er is een schuur, een stal met drie boxen en een paardenbak van circa 22 x 38 m. Een goede plek om dieren te houden, of de ruimte in te richten als buitenruimte voor een B&B of tweede bewoning. Daarnaast is er nog een mogelijkheid om een extra hectare land erbij te huren. Tegenwoordig staat de boerderij (uiteraard nog op dezelfde plek) in Hippolytushoef. Het dorp ligt in een prachtige omgeving welke ligt in een van de 41 stiltegebieden in Nederland, namelijk Wieringen Noord. Het is een rustige en idyllische omgeving met mooie wegen, karakteristieke boerderijen en een prachtig uitzicht op de Waddenzee vanaf de dijk.

Plattegrond

Omgeving

‘s Avonds kunt u na een werkdag uw hoofd leegmaken met een wandeling op de dijk, waar het uitzicht tot aan Texel reikt. In Hippolytushoef zijn alle dagelijkse voorzieningen zoals supermarkten, winkels, basisschool, sportverenigingen en horeca liggen op wandel- en fietsafstand.

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Kenmerken

Overdacht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1875
Soort dak
Tentdak bedekt met dakpannen en riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
181 m²
Overige inpandige ruimte
9 m²
Externe bergruimte
62 m²
Perceeloppervlakte
4.039 m²
Inhoud
654 m³
Indeling
Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, sauna, toilet en wastafel
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Voorzieningen
Glasvezel kabel, natuurlijke ventilatie en sauna
Energie
Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, grotendeels dubbelglas en muurisolatie
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
C.V.-ketel
Intergas Kombi-Kompakt HRE 36-30 RF (2019; eigendom)
Kadastrale gegevens
WIERINGEN G 587
55 m² (volle eigendom)
WIERINGEN G 586
3.289 m² (volle eigendom)
WIERINGEN G 588
695 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Beschutte ligging, landelijk gelegen en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soort garage
Voorzien van elektra
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Met vliering en voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Is een rieten dak duur om te verzekeren?

Dat een rieten dak duur is in de verzekering, is een oud verhaal wat nog steeds de ronde doet. Door de introductie van de gesloten constructie (schroefdak) is het brandrisico van het rieten dak enorm beperkt. Verzekeraars onderschrijven dit door het verlagen van de premies. De premie van een rietgedekt schroefdak is vergelijkbaar met dat van een pannendak. Verzekeraar Van Lanschot Chabot hanteert de zogenaamde Rietpolis, welke aan de wieg heeft gestaan van lage verzekeringspremies van rieten daken.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 1.000.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier