Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningHemDe Hout 42

De Hout 42 te Hem

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
1.453 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
680 m²
Totale woonoppervlakte:
382 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

In het hart van West-Friesland staat deze ‘vriendelijke’ woonstolp met een Rivièra Maison stijl aan de binnenzijde. Gelukkig zijn de historische bijzonderheden bewaard gebleven, waaronder uiteraard het indrukwekkende dubbele eiken vierkant, maar ook 2 prachtige schouwen met authentieke tegeltjes in de slaapkamers. De buitenzijde bestaat uit metselwerk van gele IJsselstenen, de statige dakkapel is in 1963 geplaatst. Op de plaats van de voormalige darsdeuren is nu een glazen pui met deur. Ook aan de achterzijde is een glazen pui met openslaande deuren geplaatst, wat zorgt voor veel natuurlijk lichtinval. Juist door het behoud van de historische elementen is vooral de eerste verdieping bijzonder, denk aan opstapjes, afstapjes, verborgen kamertjes, maar ook het indrukwekkende vierkant komt hier prachtig tot haar recht. Daarnaast zijn er 2 ruime slaapkamers gesitueerd. Op de begane grond zijn alle andere vertrekken te vinden, een living over de gehele lengte van de boerderij, maar ook de badkamer, 2 bijkeukens, een werkkamer en 2 slaapkamers. Bij de openslaande deuren aan de achterzijde ligt het terras. De huidige eigenaren wonen er inmiddels alweer 25 jaar met veel plezier en hebben het altijd keurig onderhouden. De centrale ligging tussen Hoorn en Enkhuizen, het treinstation in Hoogkarspel op 2 kilometer afstand (Intercity naar Amsterdam) en scholen in de nabijheid maken het geheel compleet.

Het achterhuis (De Hout 42a) wordt separaat aangeboden. Tot 2006 waren dit ook 2 separate woningen. Een unieke kans om samen met familie of vrienden dit unicum te gaan bewonen en vooral heel veel mooie momenten te gaan sparen!

Bouwjaar: onbekend, in ieder geval voor 1826
Woonoppervlakte: ca. 382 m²
Tussenhal: ca. 13 m²
Inhoud: ca. 1.453 m³
Perceeloppervlakte: 680 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier