Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijHeerhugowaardMiddenweg 411

Middenweg 411 te Heerhugowaard

verkocht

Over deze woning
Video
360° Panorama
Kom binnen
Buiten
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
725 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
1.940 m²
Totale woonoppervlakte:
120 m²
Aantal kamers:
4 kamers (3 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Tom Beerepoot

Over deze woning

Op de Middenweg aan de rand van Heerhugowaard staat deze karakteristieke boerderij welke al 100 jaar in dezelfde familie is. Te midden van het prachtige achterland met dichtbij alle voorzieningen van Heerhugowaard. Rietgedekt, met een eigen oprit en een bijgebouw.

Kom binnen

Een authentieke boerderij. Laag, stalraampjes, een dakspiegel en een hooizolder. Dit kenmerkt deze boerderij met een monumentale status.
Op de begane vloer treft u allemaal aparte ruimtes. De keuken, de woonkamer, kantoor, bijkeuken, de dars, twee slaapkamers en een badkamer. De (hooi) zolder is nog helemaal in tact en wordt gebruikt als opbergzolder.

Buiten

Een perceel van 1.940 m² aan de Middenweg. Via de eigen oprit rijdt u naar de achterkant van de boerderij. Hier heeft u ruimte voor het parkeren van meerdere auto’s. Ook staat er een schuur van ca. 50 m², ideaal voor het stallen van fietsen of te hobby’en. Rondom de boerderij zijn meerder plekjes om te vertoeven in de zon en de prachtige wilg zorgt voor voldoende schaduw. Verder staat er nog een bessenstruik en een appel- en pruimenboom voor het vullen van de fruitmand.

Plattegrond

Omgeving

In Heerhugowaard vindt u alles voor uw dagelijkse behoeftes. Zoals diverse winkelcentra, restaurants, een bioscoop en sportmogelijkheden. Ook het openbaar vervoer en diverse randwegen zijn goed en snel bereikbaar.
Kortom; goede locatie, fijne tuin en ruime meters. De nieuwe eigenaar moet snel zijn kluspak aantrekken en de handen in één slaan om hier een eigen “thuis” van te maken.

Kenmerken

Overdracht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Soort dak
Zadeldak
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
120 m²
Overige inpandige ruimte
75 m²
Externe bergruimte
87 m²
Perceeloppervlakte
1.940 m²
Inhoud
725 m³
Indeling
Aantal kamers
4 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Aantal woonlagen
2 woonlagen
Kadastrale gegevens
HEERHUGOWAARD S 2620
1.940 m² ()
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is dars of dors in een stolpboerderij?

De dars (of dors) is een ruimte in een stolpboerderij die van voor naar achteren loopt, soms van zijgevel tot zijgevel. Aan de buitenkant is de dars (of dors) te herkennen aan de grote darsdeuren. De naam komt van het dorsen van het graan op de dorsvloer. De naamgeving (dars of dors) is afhankelijk van het spraakgebruik per regio.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier