Uniek, puur, magisch, wijds, landelijk, natuur, vrijheid.. Zo kunnen wij nog wel even doorgaan om te beschrijven hoe bijzonder deze plek is. Een boerderij op ca. 2.500* m² grond, omringd door natuurgebieden. Ook staat er op het perceel een schuur welke momenteel dient als gastenverblijf. De huidige bestemming van het perceel is agrarisch. De mogelijkheden met deze bestemming en voor een eventuele wijziging van het bestemmingsplan staan in de quickscan, deze is op te vragen via ons kantoor.
De boerderij bestaat uit een vierkant met voorhuis. De huidige bewoonster wist ons te vertellen dat één van de vierkantpalen een mast van een schip is, welke is aangespoeld op het strand van Callantsoog. Een boerderij rijk aan historie. Het leefgedeelte bevindt zich voor het grootste gedeelte in het voorhuis. Hier is op de begane grond een keuken, een woonkamer, een badkamer, een slaapkamer, een bijkeuken en veel bergruimte. Op de eerste verdieping zijn nog twee slaapkamers.
Het wonen aan de Duinweg wordt omschreven als een eldorado. Het is een plek waar familie en vrienden graag naar toe komen, waar alles kan omdat de mogelijkheden en ruimte zich daarvoor lenen. Voor liefhebbers van het strand en watersport kan het geluk niet op. Natuurfanaten raken niet uitgekeken, de lepelaar, kiekendief en torenvalk laten zich hier onder andere af en toe zien. U leeft hier echt met de natuur. We hebben de zonsondergang alvast voor u vastgelegd, om een beeld te geven hoe magistraal het wonen hier is.
Rust en vrijheid heeft u thuis, voor gezelligheid en voorzieningen bevindt zich het dorpsplein van Callantsoog zich op fietsafstand. Hier is een supermarkt, verschillende winkels en een rijk aanbod aan horeca. Naast deze faciliteiten biedt Callantsoog gelegenheid voor sport en onderwijs.
De boerderij heeft wat aanpassingen op het gebied van gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid nodig. Met deze aanpassingen wordt het wonen aan de Duinweg een droom. Is dit uw droom? Wilt u deze werkelijkheid laten worden? Wij nodigen u van harte uit op deze prachtige plek.
Het perceel dient nog kadastraal te worden ingemeten, de exacte oppervlakte kan na de inmeting afwijken. In overleg is er een mogelijkheid tot aankoop van extra grond.
Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.
De bestemmingsplannen van provincies, gemeenten en Rijk kunt u inzien op de website ruimteplannen.nl. Bij uw eigen gemeente kunt u de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van uw omgeving inzien.
Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.
Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.
Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.
Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.
Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.
Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.
Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »