Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijBreezandStoomweg 5

Stoomweg 5 te Breezand

verkocht onder voorbehoud

Intro
Video
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Omgeving
Kenmerken
Voorzieningen

Kenmerken

Inhoud:
1.336 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
4.099 m²
Totale woonoppervlakte:
260 m²
Aantal kamers:
8 kamers (5 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Over deze woning

Dit is wonen in alle vrijheid, genieten van de natuur, de frisse lucht en de vele vergezichten! Op een royaal perceel van 4.100 m² staat deze woonboerderij met garage een paardenfaciliteiten.

Kom binnen

Aangekomen bij de boerderij kunt u aan twee kanten uw auto parkeren. Links of rechts van de woning. Via de originele voordeur betreedt u het oude voorhuis, middels een kleine hal loopt u gelijk de eetkamer/keuken in. Een prima keuken, maar behoorlijk gedateerd. Middels de visualisaties laten wij u zien, wat er van gemaakt zou kunnen worden. In de woning staan nog een paar oude gaskachels. Daarom is er in de keuken een aparte palletkachel geplaatst, voordeliger in gebruik en sfeervoller! Vanuit de keuken komt u in de woonkamer, deze bevindt zich aan de voorkant van de boerderij. Voorzien van onder andere een houtenvloer en een gashaard. Vervolgens loopt u door naar de volgende ruimte, nu in gebruik als kantoor. Vroeger was dit het huis en komt u nu uit in de dars. Maar de huidige eigenaar heeft hier een grote hal gecreëerd met toegang tot een slaapkamer, een berging/voorraadkamer, een toilet, de garage en de trap naar boven. Op de verdieping treft u een grote overloop, vier slaapkamers, een badkamer en nog een riante zolder welke nog wel aangepakt dient de worden als deze in gebruik wordt genomen.

Buiten

In de garage is een wasruimte en nog twee aparte bergingen. Buitenom de woning is heerlijk veel ruimte. Een tuin op het zuiden met verschillende zonnehoekjes, een leuk klimtoestel voor de (klein) kinderen, een oude paardenbak van 20 x 40 m. (niet gedraineerd), drie aparte velden voor de paarden, een kippenhok, konijnenhok en een volière. De losstaande schuur heeft helaas een deel van zijn dak verloren, en werd gebruikt voor hooiopslag en vijf stallen.

Plattegrond

Omgeving

Vanuit de woning heeft u schitterende panoramische vergezichten over agrarisch Breezand en op slechts 500 meter afstand treft u de Waddenzee, aldus een prachtige omgeving. Deze woning is gelegen aan de Stoomweg in een gezellig buurtschap op vijf rijminuten afstand van winkels, scholen en sportfaciliteiten. Een centrale ligging tussen Den Helder en Schagen is een pré. Deze woning kan wel enige modernisering en onderhoud gebruiken. Iemand die hier iets moois van kan maken, heeft dan wel meteen het mooiste huis op het mooiste plekje!

Kenmerken

Overdacht
Status
Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
Soort dak
Tentdak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
260 m²
Overige inpandige ruimte
121 m²
Externe bergruimte
95 m²
Perceeloppervlakte
4.099 m²
Inhoud
1.336 m³
Indeling
Aantal kamers
8 kamers (5 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, toilet en wastafel
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Natuurlijke ventilatie
Energie
Energielabel
G
Isolatie
Voorzetramen
Verwarming
Gashaard, gaskachels en pelletkachel
Warm water
Elektrische boiler eigendom
C.V.-ketel
Kadastrale gegevens
ANNA PAULOWNA K 5493
4.099 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soort garage
Geen garage
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is dars of dors in een stolpboerderij?

De dars (of dors) is een ruimte in een stolpboerderij die van voor naar achteren loopt, soms van zijgevel tot zijgevel. Aan de buitenkant is de dars (of dors) te herkennen aan de grote darsdeuren. De naam komt van het dorsen van het graan op de dorsvloer. De naamgeving (dars of dors) is afhankelijk van het spraakgebruik per regio.

Kun je aan het vierkant zien hoe oud een boerderij is?

Vaak kun je aan het vierkant zien wanneer het gebouwd is. Neem bijvoorbeeld een boerderij uit 1900. De palen van deze boerderijen zijn meestal rond en niet zo breed. Hoe ouder de boerderij, hoe grover de vierkantstammen/-palen. Bij een boerderij gebouwd rond 1850 zijn de palen veel groter en de ‘vierkanten’ uit 1600 zijn in vele gevallen van eikenhout. Zo krijg je uit een vierkant veel informatie over een boerderij.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Wat is drainage?

Een drainage is een systeem dat aangelegd wordt om water af te voeren uit bijvoorbeeld een rijbaan of weiland. Hierbij kan het water worden afgevoerd via een soort drains of via greppels. Via deze waterafvoermiddelen stroomt het water naar grotere watergangen, die de functie van afwatering hebben. De ontwatering kan alleen goed werken als de afwatering ook goed werkt.

Wat is een 20 x 40 bak?

Dit gaat over een paardrijbak/rijbaan met een breedte van 20 meter en een lengte van 40 meter. Voor een aantal dressuurklassen is deze afmeting een officiële wedstrijdafmeting, voorgeschreven door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) voor de klassen B tot en met M (de lagere klassen).

Hoe maak ik mijn energielabel definitief?

Vanaf 1 januari 2021 gaat de bepaling van het energielabel niet meer digitaal, maar moet er een afspraak worden gemaakt met een energieadviseur. De adviseur komt langs, inspecteert de woning en bepaalt op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen en warmtebronnen hoeveel energie de woning verbruikt.

De adviseur komt bij u thuis en bekijkt in gemiddeld 1 à 2 uur tijd het huis. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

 • de afmetingen;
 • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
 • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

 • verwarming;
 • warm water;
 • ventilatie;
 • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Is een energielabel verplicht?

Bij verkoop of verhuur van een woning is een definitief energielabel verplicht. Een voorlopig energielabel is hierbij niet voldoende. Het ontbreken van een definitief energielabel bij de levering van de woning kan een boete opleveren.

De energieadviseur berekent de energieprestatie en registreert deze. Hierna ontvangt u het afschrift van het energielabel. De adviseur neemt kenmerken op van de woning. Bijvoorbeeld:

 • de afmetingen;
 • de aanwezige isolatie, zoals van het dak en de muren;
 • de aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen.

Op basis hiervan berekent de energieadviseur hoeveel energie er nodig is voor:

 • verwarming;
 • warm water;
 • ventilatie;
 • koeling van de woning.

Zo stelt de energieadviseur het energielabel nauwkeurig vast en is het mogelijk om verbeteringen aan te bieden. Deze aanbevelingen voor verduurzaming komen ook op het energielabel te staan.

Wat is een energielabel?

Het definitief energielabel van een woning geeft met de klasses A (zeer energiezuinig) tot en met G (minst energiezuinig) aan hoe energiezuinig een woning is. Daarnaast geeft het label inzicht in de woningkenmerken, woningtype, isolatie, beglazing en verwarming. Ook worden de eventuele energiebesparende mogelijkheden benoemd.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier