Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningBerkhoutWesteinde 278

Westeinde 278 te Berkhout

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
3.782 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
4.750 m²
Totale woonoppervlakte:
540 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Er staan veel boerderijen in Noord-Holland, maar dit is wel weer een hele unieke! Langs de Westeinde, de straat die Berkhout doorkruist, vindt u deze typische West-Friese boerderij uit het jaar 1880 met een opvallende houten zijgevel, een spiegel verwerkt in de rietenkap en een staartstuk. De huidige bewoners houden van hout en dat ziet u terug in de gehele woning. Dit geeft een warm en sfeervol gevoel wat u gelijk al bij binnenkomst ervaart. Uw oog valt dan gelijk op de originele stenen vloer, welke na de verbouwing in stand is gebleven en de bijzondere trapopgang naar boven kunt u ook niet missen, dit wordt ook wel door de bewoners een “peperbus” genoemd. Dit kunt u niet googelen, u moet dit zien om te weten waarom het deze naam heeft gekregen.
In 1980 zijn de trapopgang en de bovenverdiepingen door Jos Rommens, destijds een architect uit Amsterdam ontworpen en verbouwd.  De opdracht was om iets unieks te maken, met twee verdiepingen, qua materiaal mocht er alleen hout gebruikt worden, het moest ruimtelijk zijn en het vierkant moest zichtbaar blijven. Dit is absoluut gelukt en dit zie je echt nergens anders! In 2009 is de rest van de woning onder handen genomen. Alle wanden, vloeren en plafonds zijn van 7 cm. dik, massief hout. De boerderij is in de loop der jaren goed onderhouden. Deze woning bestaat onder andere uit vijf slaapkamers, twee badkamers, een sauna, een sfeervolle zitkamer met open haard en een heerlijke woonkamer met openslaande deuren naar de gigantische tuin op het zuiden omringd met prachtige Esdoorns. In deze tuin kunt u genieten van rust, ruimte en zon. ‘s Zomers komt er af en toe een bootje of kano voorbij, het water loopt helemaal door tot aan Hoorn.
Naast de boerderij staat ca. 500 m² aan bijgebouwen, deze zijn goed geïsoleerd, voorzien van water, elektriciteit en krachtstoom dus voor meerdere doeleinden te gebruiken.
Voor meer informatie over de gebruiksmogelijkheden en het bestemmingsplan, kunt u contact opnemen met ons kantoor.

Berkhout is een dorp omringd met groen, veel water, en is gelegen aan de rand van Hoorn. Binnen 5 minuten bent u op de A7 richting Amsterdam of Leeuwarden.

Wilt u deze unieke boerderij bewonderen? Neem dan snel contact op voor het inplannen van een bezichtiging.

Bouwjaar: 1880
Woonoppervlakte: ca. 540 m²
Inhoud: ca. 3.82 m³
Schuren: ca. 500 m²
Perceeloppervlakte: 4.750 m²

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier