Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoningBergen (nh)Voert 18 a

Voert 18 a te Bergen (Nh)

verkocht

Over deze woning
Video

Kenmerken

Inhoud:
2.511 m³
Bouwjaar:
1918
Perceeloppervlakte:
28.610 m²
Totale woonoppervlakte:
360 m²
Aantal kamers:
0 kamers (0 slaapkamers)
De makelaar van dit object
Geert Klaver

Op een verborgen plek midden tussen de landerijen, op fietsafstand van Bergen aan zee en het Bergse bos, ligt deze grote stolpboerderij met meerdere bijgebouwen. Dit geheel kent veel privacy, mede door de eigen oprit van ca. 65 meter. De stolpboerderij stamt uit het jaar 1918, tot het jaar 2005 was het nog traditioneel in gebruik door een boer. De ateliers van nu waren des tijds de koestallen. In 2007 is de stolpboerderij in handen gekomen van een kunstliefhebber. Alle bijgebouwen werden omgetoverd tot expositieruimtes welke in gebruik zijn genomen door verschillende kunstenaars om hun werken te creëren en exposeren. Het steeds wisselende licht, de prachtige Hollandse wolkenluchten en de uitgestrekte weilanden zijn zowel voor kunstenaar als bezoeker een bron van inspiratie. Deze kunstenaars zullen hun ruimte per 1 januari 2022 verlaten.
De stolp bestaat nu uit een expositiehal, een keuken en een kleine woning welke is voorzien van een basic keuken, slaapkamer en badkamer. Het mooiste van deze woning is het uitzicht en het optimale gevoel van rust wat je op deze plek ervaart. Het linker bijgebouw (de oude stallen) bestaat nu uit drie ateliers. Allemaal deels geïsoleerd en voorzien van centrale verwarming, water en een klein keukenblokje. Het rechter bijgebouw is in 2011 compleet verbouwd. Voorzien van nieuwe dakpannen en ramen, vloerverwarming, compleet geïsoleerd en er is een toiletgroep gecreëerd en ontworpen door de kunstenaars zelf. In 2015 is er nog een laatste atelier aangebouwd met een schuurtje. Door de vele raampartijen in de verschillende ruimtes heeft u altijd en overal prachtig uitzicht op de beeldentuin en de weilanden.
Voor paardenliefhebbers is dit object ook interessant, het bestemmingsplan laat met een omgevingsvergunning een paardenbak toe. Meer informatie met betrekking tot de bestemming kunt u op onze website vinden.

Deze plek ademt kunst, cultuur en natuur. Bent u toevallig een liefhebber van deze ingrediënten?
Dan nodigen wij u graag uit om deze inspirerende plek te komen bekijken.

Perceeloppervlakte: 28.610 m²
Inhoud: ca. 2.511 m³
Woonoppervlakte: 360 m²
Bijgebouw links: ca. 130 m²
Bijgebouw rechts: ca. 175 m²
Bouwjaar: 1918

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide brochure aanvragen, tevens kunt u diverse aanvullende documenten (onder andere NVM vragenlijst, kadastrale kaart, berekening gebruiksoppervlakte & inhoud, bestemming, enzovoort) downloaden via onze website (met een Klaver Profiel).

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier