Klaver MakelaardijLandelijk wonenWoonboerderijBarsingerhornHeerenweg 21 +MLD21

Heerenweg 21 +MLD21 te Barsingerhorn

€ 1.795.000 k.k.

Intro
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Omgeving
Historie
Documenten
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
3.727 m³
Bouwjaar:
Perceeloppervlakte:
10.047 m²
Totale woonoppervlakte:
535 m²
Aantal kamers:
11 kamers (7 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →
De makelaar van dit object
Remco Metselaar

Over deze woning

Iets wat hedendag weer normaal wordt, maar wat hier al decennia lang wordt gedaan. Samen met je ouders, of een ander gezin, op één erf wonen. En hoe… Aan de Heerenweg 21 ligt de Maartje Cornelis Hoeve, een in 2004 compleet gerenoveerde woonboerderij. De voormalige stolpschuur schuin erachter is in 1986 verbouwd tot woonboerderij, dit adres is Mieldijk 21, waarbij het ‘grote’ gezin zich kan vestigen aan de Heerenweg en de ouder(s) aan de Mieldijk. Bestemming technisch is ook een andere invulling mogelijk, denk aan B&B of een bedrijf aan huis. Dit is uiteengezet in een quickscan en kunt u opvragen via ons kantoor. Er is nog veel ongebruikte oppervlakte over, de staart en zolder van de boerderij, de losse boet. Allemaal meters om eventueel anders te benutten.

Kom binnen

De officiële voordeur van de Maria Cornelis Hoeve ligt aan de Heerenweg, deze wordt echter zelden gebruikt. Het is gebruikelijk om ‘achterom’ te lopen. We betreden dan allereerst het staartstuk (voormalige koestal) en de dors van de stolp, dit is thans in gebruik als garage/stalling en bergruimte. Vervolgens betreden we de woning, in het vierkant is een zeer ruime ontvangsthal gecreëerd met de open trap naar de indrukwekkende vide. Aan de voorzijde zijn de leef vertrekken gesitueerd, het valt direct op dat alle vertrekken zeer ruim van opzet zijn. Doordat er veel gebruik gemaakt is van hout, warme kleuren en ook de prachtige tegeltableaus overal terugkomen, is het allemaal even sfeervol. Via de woonkeuken kunt u de voor- en zijtuin betreden.

De keuken is eventueel af te sluiten met schuifdeuren. De eetkamer is opgedeeld door de schouwen, hier past met gemak een eettafel voor 12 personen. En staat garant voor een gezellige avond voor alle feestdagen en andere vieringen! Ook bereikt u vanuit hier een af te sluiten studeerkamer. De woonkamer is gelegen separaat aan de Mieldijk. Er zijn hier heuse huiskamerconcerten georganiseerd en ook deze ruimte is af te sluiten middels schuifdeuren. Via de vide betreedt u vier slaapkamers, waarvan drie zeer ruim van opzet. De ouderslaapkamer heeft een eigen badkamer. Via de vide is de tweede badkamer te bereiken. Ook is er een inloopkast met automatische verlichting.
Middels een vlizotrap bereikt u de zolder, met het vierkant in het zicht. Ook dit zijn nog vele vierkante meters welke desgewenst bij de woning betrokken kunnen worden.

In 1986 is de voormalige stolpschuur verbouwd tot woning. Alle vertrekken zijn op de begane grond gerealiseerd, zo vindt u hier onder andere een ruime woonkamer met authentieke schouw. Er zijn twee slaapkamers aanwezig. Naast de leefruimte is er ook maar liefst 142 m² vrij in te delen oppervlakte. Een gigantische ruimte die volop mogelijkheden biedt. Om u te inspireren wat u met deze ruimte kunt doen hebben wij een visualisatie op laten maken. U kunt deze vrij in te delen ruimte onder meer gebruiken om de woning te vergroten, voor een praktijk-/kantoorruimte aan huis of bijvoorbeeld wanneer u uw eigen B&B wilt starten.

Buiten

Wat het bijzondere aan het wonen hier is… is dat je er niet woont, maar het beleeft! Dit start al bij het zien van de blauwe brug, een plaatje waar al vele schilderijen en tekeningen van zijn gemaakt. Barsingerhorn heeft dan ook de status Provinciaal beschermd dorpsgezicht. Als u het erf op rijdt, via de Mieldijk, wordt u overgenomen door rust en beleving. Het eigen erf, waarbij grasmaaien op de zitmaaier een soort van therapie is, ligt voor en achter de boerderijen. Elk seizoen, zelfs elke dag, is het groeien en bloeien van de tuin een ware beleving.

Achter de stolpen staat een boet met een betonnen werkvloer, deze is nu in gebruik als klusruimte.  Zoals al eerder opgenoemd is de ruimte en volume opvallend, maar ook de mogelijkheden welke er alsnog zijn. Het erf is groot genoeg om eventueel nog bij te bouwen en ook inpandig zijn er genoeg uitbreidingsmogelijkheden.

Plattegrond

Omgeving

Maar wat vooral telt, is de magnifieke plek middenin het dorp, aan het lint. Met uitzicht op de voormalige doopsgezinde kerk. Door uw eigen ‘hofje’ en het besloten perceel heeft u ook veel privacy. Barsingerhorn heeft een actief verenigingsleven. In Kolhorn of Schagen zijn de basisscholen gevestigd. Vanaf de blauwe brug bent u met tien minuten (elektrisch) fietsen in het centrum van Schagen. Hier is een divers aanbod aan winkels, eetgelegenheden, maar ook de bioscoop en het NS-station zijn hier gelegen. Met de auto heeft u een snelle ontsluiting naar zowel de A7 als de A9.

Historie

In 2004 is de gehele boerderij aan de Heerenweg gestript en compleet opnieuw ingedeeld en ingetimmerd. In principe is er een nieuwe woning gebouwd in een monumentale jas. Tijdens de verbouwing zijn er enkele prachtige tegeltableaus tevoorschijn gekomen. Kenners geven aan dat het heel bijzonder is, gezien het om zoveel fabricaten bij elkaar gaat: Harlingen uit ca. 1770 en 1815, Utrecht uit ca. 1815 en ca. 1850, Rotterdam ca. 1770 en Alkmaar ca. 1800. Het tableau in de keuken was helaas te ver vergaan, maar hier is op ambachtelijke wijze een replica gemaakt.

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Kenmerken

Overdacht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Woonboerderij, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
Specifiek
beschermd stads- of dorpsgezicht, dubbele bewoning aanwezig, dubbele bewoning mogelijk en monument
Soort dak
Tentdak bedekt met riet
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
535 m²
Overige inpandige ruimte
421 m²
Externe bergruimte
66 m²
Perceeloppervlakte
10.047 m²
Inhoud
3.727 m³
Indeling
Aantal kamers
11 kamers (7 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, toilet, urinoir, wastafel, dubbele wastafel, inloopdouche, ligbad, toilet en urinoir
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Energie
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie en vloerisolatie
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
C.V.-ketel
Kadastrale gegevens
BARSINGERHORN F 208
8.620 m² (volle eigendom)
BARSINGERHORN F 209
1.427 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Beschutte ligging en landelijk gelegen
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Voorzieningen
Garage
Soort garage
Capaciteit
5 auto's
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Wat is dars of dors in een stolpboerderij?

De dars (of dors) is een ruimte in een stolpboerderij die van voor naar achteren loopt, soms van zijgevel tot zijgevel. Aan de buitenkant is de dars (of dors) te herkennen aan de grote darsdeuren. De naam komt van het dorsen van het graan op de dorsvloer. De naamgeving (dars of dors) is afhankelijk van het spraakgebruik per regio.

Wat zijn blauwbakken?

Blauwbakken zijn blauwe plavuizen die vaak gebruikt werden de lange regel van een boerderij.

Kun je aan het vierkant zien hoe oud een boerderij is?

Vaak kun je aan het vierkant zien wanneer het gebouwd is. Neem bijvoorbeeld een boerderij uit 1900. De palen van deze boerderijen zijn meestal rond en niet zo breed. Hoe ouder de boerderij, hoe grover de vierkantstammen/-palen. Bij een boerderij gebouwd rond 1850 zijn de palen veel groter en de ‘vierkanten’ uit 1600 zijn in vele gevallen van eikenhout. Zo krijg je uit een vierkant veel informatie over een boerderij.

Wat is het vierkant van een boerderij?

Het vierkant is als het ware het geraamte van de boerderij. Aan het vierkant kun je zien of je boerderij in een ‘rijke tijd’ is gebouwd. Hoe dikker de paal, hoe rijker de boer was. Het ‘vierkant’ maakt een stolp anders dan een normaal huis. Alles valt of staat met de vierkantpalen en de sparren.

Welke verschillende monumenten zijn er?

- Rijksmonumenten;
- Gemeentelijke monumenten;
- Provinciale monumenten;
- Beschermd stads- of dorpsgezicht;
- Monumenten op de lijst van werelderfgoed Unesco ( bijv. de Amsterdamse grachtengordel en droogmakerij de Beemster).

Wat is het verschil tussen een gesloten constructie en een traditioneel dak?

Rietdekken gebeurt altijd volgens hetzelfde systeem. Het verschil tussen rieten daken zit hem dan ook in de kap van het huis. Er zijn in de loop der jaren twee soorten kapconstructies ontstaan waar het riet op gedekt kan worden.

De eerste constructie is de traditionele kap, die bestaat uit een raamwerk van latten en balken. Het riet wordt bevestigd op de latten, door middel van een draad die om de lat wordt geslagen. Het is een open constructie waarbij het riet van binnenuit zichtbaar blijft.
De tweede constructie is de gesloten constructie. Deze constructie bestaat uit balken die bedekt worden door platen hout van 19 mm- dikte. Het rietdekken gebeurt bij deze constructie op dezelfde wijze als bij het traditionele dak. Het vastzetten van het riet gebeurt nu met een schroef waaraan een draad bevestigd is. Van binnenuit ziet men bij de gesloten constructie geen riet meer, maar platen hout.

Benieuwd naar voor- en nadelen van de twee constucties? Lees hier onze blog

Wat is de levensduur van een rieten dak?

Het rieten dak is een waterkerende dakbedekking. Dit betekent dat zij niet waterdicht is. Hemelwater kan het rietpakket binnendringen maar door een juiste hellingshoek kan het water voldoende snel afgevoerd worden voordat dit schadelijke gevolgen heeft voor het riet. Het is om deze reden dat de hellingshoeken van een rieten dak zo steil mogelijk dienen te zijn. De hellingshoek van een rieten dak is maar 1 van de vele factoren die de kwaliteit van een rieten dak bepalen. Wanneer er preventief goed onderhoud gepleegd wordt is de “normale” levensduur voor het rieten dak 35 tot 45 jaar. Maar er zijn verschillende voordelen van daken die al 80 jaar oud zijn. Omdat riet een natuurproduct is en er verschillende omstandigheden meespelen zoals de ligging (bijv. tussen bomen of niet) zit er veel verschil in de levensduur. We zien dat, hoe droger het dak kan blijven, hoe langer de levensduur van het dak is. Zo zien we een kortere levensduur van het rieten dak in boomrijke gebieden. Vuistregel is, hoe vochtiger de omgeving en het dak, hoe korter de levensduur.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 1.795.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier