Deze levensopvatting inspireerde de initiatiefnemers om Aventuur op te richten: een buitengewoon wooncomplex voor meerdere generaties. Hiervoor transformeren zij vijf leegstaande bedrijfshallen tot een opvallend geheel van 6 woningen, 5 appartementen, 2 gastenverblijven en vele collectieve faciliteiten. De vormgeving is uniek, evenals de landelijke locatie waar jong en oud in harmonie samenleven. Waar alle gemeenschappelijke binnenruimte en buitenruimte van iedereen is. Waar buren elkaar kunnen ontmoeten bij het zwembad, het strandje, de hobbyloods, activiteitenruimte en in de fantastische binnentuin. En waar Sjaak, de technisch beheerder met groene vingers, zorgt voor het dagelijks onderhoud.
In Aventuur is er een beneden- en bovenappartmenent. Het bovenste hoekappartement bestaat uit twee lagen. Dit appartement wordt turn-key opgeleverd. Het heeft een vergelijkbare plattegrond, maar dan met een trap naar een verdiepingsvloer met vide. Ook in deze woning heeft u driezijdig prachtig uitzicht, waarbij de woon- en eetkamer zijn voorzien van Franse balkons. Op de verdieping heeft u onder het schuine dak een heerlijke extra slaap- of werkkamer.
De woonvorm binnen Aventuur heet co-housing. Elk huishouden heeft een zelfstandige woning en deelt daarnaast allerlei gemeenschappelijke voorzieningen en ruimten met elkaar. In de Aventuur brochure worden deze gemeenschappelijke voorzieningen en ruimtes uitgebreid toegelicht. De bewoners kiezen er bewust voor om met elkaar te wonen. In Aventuur zijn dit meerdere generaties, van jonge ouders met kinderen tot studenten en senioren. Iedereen woont hier met gezamenlijke verantwoordelijkheid. De zorg staat niet centraal, het ouder worden eveneens niet. Wel de aandacht voor elkaar, het samenwerken aan een gemeenschappelijke wereld waar het ‘wij’ minstens zo belangrijk is als het ‘ik’.
De eerste paal ging op 11 januari 2022 de grond in. Als alles volgens planning verloopt, worden de laatste woningen in de zomer van 2023 opgeleverd.
Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.
Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.
Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.
Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.
Het bestemmingsplan kunt u opvragen bij de gemeente. Tegenwoordig zijn er steeds meer plannen digitaal inzichtelijk. Deze kunt u vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »