Klaver MakelaardijLandelijk wonenVrijstaande woningZuid-scharwoudede Swaan 19

de Swaan 19 te Zuid-Scharwoude

€ 1.100.000 k.k.

Documenten
Intro
Interieur
Exterieur
Plattegrond
Kenmerken
Voorzieningen
Bezichtigen

Kenmerken

Inhoud:
877 m³
Bouwjaar:
1998
Perceeloppervlakte:
8.185 m²
Totale woonoppervlakte:
206 m²
Aantal kamers:
6 kamers (4 slaapkamers)
Bekijk alle kenmerken →

Documenten

Relevante documenten zoals bijv. de NVM vragenlijst inzien? Log hier in op uw bestaande profiel of klik hier om een gratis Klaver Profiel aan te maken.

Brochure aanvragen

Over deze woning

Een riante vrijstaande woning op een perceel van ruim 8.000 m² (optioneel met 29.615 m² extra land). U woont hier in het buitengebied van Langedijk, op slechts 10 fietsminuten van de dorpskern. Achter de woning staat een stal van 1.159 m² en een veldschuur van 300 m², hier is ontwikkelingspotentie (quickscan beschikbaar via ons kantoor). De stal en de veldschuur bieden volop mogelijkheden voor bijvoorbeeld opslag, hobby of bedrijfsmatige activiteiten. De woning is gebouwd in 1997 en heeft een degelijke basis om met wat aandacht en frisse energie hier uw droomhuis van te maken. U heeft hier in totaal ca. 206 m² woongenot tot uw beschikking. Ook biedt deze woning de mogelijkheid voor dubbele bewoning. De eerste verdieping kan worden gebruikt als appartement en heeft ook een eigen ingang. Daarnaast is er in de gang op de begane grond ruimte om een trap naar de eerste verdieping te realiseren. Zo kunt u de eerste verdieping gewoon als verdieping van het woonhuis gebruiken.

Bijzonderheden erf en omgeving

• De stal (44 x 25 m) en veldschuur (20 x 15 m) zijn in 1997 gebouwd, bouwtekeningen zijn aanwezig.
• Het erf is verhard en voorzien van beton.
• Naast de schuren zijn er nog een sleufsilo (6 x 25 m), een kuilplaat (10 x 25 m) en een mestplaat (9 x 25 m) aanwezig.
• Milieuwetgeving: vergunning voor het houden van 118 stuks melkvee en 50 stuks jongvee.
• De ruim 3 hectare grasland is gedraineerd en de grondsoort is klei (36% afslibbaar).
• De bestemming van het geheel is agrarisch, in de quickscan van het bestemmingplan wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden.
• De gemeente heeft kenbaar gemaakt dat het gebied Langedijk West in beeld is als mogelijke toekomstige woningbouwlocatie. Hiervoor gaat de gemeente een gebiedsvisie opstellen.
• Gedurende de eerste 25 jaar na juridische levering wordt er een nabetaling opgelegd bij onherroepelijke bestemmingswijziging. Dit recht wordt in een kwalitatieve verplichting vastgelegd. De nabetaling dient tevens middels een hypotheekrecht te worden veilig gesteld.

Bijzonderheden woning

• De gehele benedenverdieping en de badkamer op de eerste verdieping zijn voorzien van vloerverwarming.
• De inpandige garage heeft een elektrische deur.
• In totaal zijn er 9 zonnepanelen aanwezig. 3 zonnepanelen leveren energie aan de boiler voor het warm water. 6 leveren voor de elektra.

Plattegrond

Kenmerken

Overdacht
Status
Beschikbaar
Aanvaarding
In overleg
Bouw
Soort woonhuis
Eengezinswoning, vrijstaande woning
Soort bouw
bestaande bouw
Bouwjaar
1998
Soort dak
Samengesteld dak bedekt met dakpannen
Oppervlakten en inhoud
Woonoppervlakte
206 m²
Overige inpandige ruimte
36 m²
Externe bergruimte
1.159 m²
Perceeloppervlakte
8.185 m²
Inhoud
877 m³
Indeling
Aantal kamers
6 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, wastafel, douche, ligbad, toilet en wastafel
Aantal woonlagen
3 woonlagen
Voorzieningen
Dakraam en zonnepanelen
Energie
Energielabel
C
Isolatie
Dubbel glas en volledig geïsoleerd
Verwarming
C.v.-ketel en vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
C.v.-ketel
C.V.-ketel
Atag (2011)
Kadastrale gegevens
LANGEDIJK F 1736
1.185 m² (volle eigendom)
LANGEDIJK F 1737
7.000 m² (volle eigendom)
Buitenruimte
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, open ligging en vrij uitzicht
Tuin
Tuin rondom
Bergruimte
Schuur/Berging
Vrijstaand steen
Voorzieningen
Voorzien van elektra en voorzien van water
Garage
Soort garage
Inpandig
Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Met elektrische deur, voorzien van elektra en voorzien van verwarming
Parkeergelegenheid
Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein

Voorzieningen

Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.

Kennisbank

Van koeienfokkerij naar woonhuis met appartementen

Bed & Breakfast-droom komt uit

Toen Anita en Dennis het te koopbord in de tuin zagen staan, belden ze meteen aan. Al jaren zochten zij naar een stek voor hun droom: ondernemen in de recreatieve sector. Een statig voorhuis, gigantische stolpschuur én volop ruimte… Perfect. Maar financieel onhaalbaar. Een mix van twee regelingen bood uitkomst: Ruimte voor Ruimte en Functieverandering Agrarische Bebouwing. Binnen drie weken was de deal beklonken. De droom wordt werkelijkheid.

Imposant voorhuis

Het dubbele vierkant van de stolpschuur dateert uit de achttiende eeuw. Het imposante voorhuis, aangebouwd in 1914, herinnert aan de uiterst florerende koeienhandel die hier ooit plaatsvond. Een aantal jaren geleden kwam aan het agrarische verhaal een einde. Zoals zo vaak werd het land als eerste verkocht. Erf en opstal bleven over: oude schuren, een vervallen stolp van achttien bij vierentwintig meter en een prachtig woonhuis waar veertig jaar niets aan was gedaan.

Meteen verliefd

Het achterstallige onderhoud weerhield Anita en Dennis er niet van om een bod voor te bereiden. “Wij waren meteen verliefd op dit pand,” vertelt Anita, “zo veel historie en mogelijkheden!” De twee runnen een schildersbedrijf, maar willen dit zware werk niet tot hun pensioenleeftijd blijven doen. Het is hun grote wens om een bedrijf in de recreatieve sector op te bouwen. Na een aantal jaren speuren leken zij nu de ultieme stek te hebben gevonden. Alleen paste het financiële plaatje niet. Het voorhuis had veel kostbaar sleutelwerk nodig en voor de recreatieve doeleinden moest de stolpschuur volledig worden verbouwd.

Sloop in ruil voor bouwkavel

Geert Klaver van Klaver Makelaardij dacht met Anita en Dennis mee. Voor de vereiste herbestemming van het perceel deed hij een beroep op het beleid Functieverandering Agrarische Bebouwing. Dit maakt nieuwe woon- of werkfuncties van dergelijke panden eenvoudiger bespreekbaar met gemeenten. Om de aankoopsom te verlagen zette hij Ruimte voor Ruimte in. “Via deze regeling kon de gemeente, in ruil voor de sloop van onze overbodige schuren, een vrije bouwkavel uitgeven op de grond hiernaast”, legt Dennis uit. “Het mes van deze extra inkomstenbron sneed aan twee kanten. De verkoper was zijn opstallen eerder kwijt doordat hij kon zakken met de prijs, en wij hebben nu budget voor behoud van het gebouw.”

Vier partijen gelukkig

Binnen drie weken schudden alle partijen elkaar tevreden de hand. Inclusief de gemeente, die inziet dat op deze manier mooie, historische panden behouden kunnen blijven.
Bovendien zal de constructie nóg een partij gelukkig maken: wie een nieuwe woning wil laten bouwen in een landelijke omgeving kan op de vrije kavel zijn hart ophalen. Officieel is de overdracht van het pand pas over negen maanden. Anita en Dennis maakten echter een mooie afspraak met de verkoper. “Wij mochten er direct in tegen een maandelijks huurbedrag. Dat gaat straks weer van de koopsom af. Hier door ontvangt de verkoper alvast geld en konden wij onze vorige woning direct verkopen”, vertelt Anita. Stralend: “En we kunnen we u al beginnen met het renoveren van dit huis!“

Huurstroom


Het gezin met twee jonge kinderen geniet nu al volop van het leven in deze bijzondere woning. Ondertussen wordt er volop geklust. Hoe de recreatieve business in de grote stolpschuur eruit gaat zien, staat nog niet vast. “Van mensen in de buurt hoorden we dat er een te kort is aan seniorenwoningen. Alleen is dat waarschijnlijk – qua regelgeving, zorg en andere faciliteiten – nu nog een brug te ver. Appartementen voor een bed and breakfast zijn eenvoudiger te realiseren. Die kant zal het wel opgaan. We moeten een huurstroom op gang brengen om het geheel exploiteerbaar te maken”, vertelt Dennis, die ervan overtuigd is dat hij over een paar jaar de kwasten aan de wilgen kan hangen. “Deze stek heeft alle ingrediënten voor een succesvolle B&B: een buitengewoon gebouw in een prachtige omgeving dichtbij de kust. Deze aankoop heeft een unieke prijs-kwaliteitsverhouding.”

Hoeveel zekerheid biedt een principeverzoek?

Het principeverzoek is geen wettelijke aanvraag. Hieraan kunt u niet het recht ontlenen dat het ruimtelijk initiatief ook daadwerkelijk wordt uitgevoerd. Wel krijgt u duidelijkheid of de gemeente wel of niet achter het initiatief staat. U kunt geen bezwaar of beroep indienen tegen het principebesluit.

Hoe werkt de besluitvorming van principeverzoek?

Aan de hand van de beoordeling nemen burgemeester en wethouders een besluit over uw principeverzoek. Het besluit kan zijn:
a. Een positief principebesluit: er kan medewerking worden verleend
b. Een positief principebesluit: er kan medewerking worden verleend, mits het initiatief op onderdelen wordt aangepast
c. Een niet positief principebesluit: er kan geen medewerking worden verleend

Let op: als het besluit a of b betreft, moet u vervolgens nog wel voldoen aan de algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden kunnen zijn:

Het doen van onderzoeken, zoals een bodem- of een verkeersonderzoek

Het afsluiten van een anterieure- en planschadeovereenkomst met de gemeente

Als de gemeente een besluit zoals genoemd onder a of b genomen heeft, kunt u een verzoek indienen voor de planologische wijziging zoals genoemd in het principebesluit.

Hoe dien ik een principeverzoek in?

Vaak kunt u een principeverzoek bij uw gemeente schriftelijk of digitaal indienen.

Wat is een principeverzoek?

Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.

Hoe kan een bestemmingsplan gewijzigd worden?

Voor een wijziging in het bestemmingsplan moet u een aanvraag indienen bij de gemeente. Houdt u er rekening mee dat dit een vrij moeilijke en dure procedure kan zijn. Alleen de aanvraag kost op dit moment in de meeste gemeenten tussen de 10.000 en de 12.000 euro. Deze aanvraag wil dan nog niet zeggen dat er een positief antwoord op de vraag komt.

Voordat u deze aanvraag indient is het verstandig om goed te weten wat de gemeente van de nieuwe plannen vindt. Voor de aanvraag moet u de visie van de gemeente namelijk wel mee hebben. Een gemeente mag uiteindelijk zelf bepalen of ze in de aanvraag meegaat. Er zijn wel wat dingen waar een gemeente rekening mee dient te houden, bijvoorbeeld de visies voor dat gebied. Het kan zijn dat deze visies opgesteld zijn door de gemeente zelf, maar over het algemeen zijn ze opgezet in samenwerking met de provincie.

Een toewijzing van een wijziging in het bestemmingsplan dient een gemeente dan ook weer te verantwoorden tegenover de provincie. De kosten van de aanvraag zullen door de aanvrager zelf betaald moeten worden.

Is een bestemmingsplan bindend?

Het bestemmingsplan is een bindend plan. Dit geldt zowel voor de burger als voor de overheid. Wanneer er een vergunning aangevraagd wordt voor een winkelpland, een schuur of een ander gebouw, dan wordt deze getoetst aan het bestemmingsplan.

Wanneer er in de regelgeving staat dat er gebouwd mag worden, dan wordt er een vergunning afgegeven door de gemeente. Het is niet zo dat de gemeente zelf mag bepalen of de vergunning wel of niet wordt afgegeven, een gemeente heeft zich ook te houden aan het bestemmingsplan. Indien u het vermoeden heeft dat de gemeente zelf aan het beslissen is, lees dan de regels van het geldende bestemmingsplan goed door.

Als u dan van mening bent dat de beslissing anders had moeten zijn, teken dan bezwaar aan. Motiveer deze goed aan de hand van de regels van het bestemmingsplan. Alles zal dan opnieuw bekeken en getoetst moeten worden. Wanneer een gemeente een nieuwe beslissing neemt, zullen ze deze goed moeten kunnen onderbouwen.

Wat is een agrarische bestemming?

Alle grond in Nederland heeft via vastgelegde bestemmingsplannen een bestemming. Dit is een door de overheid opgesteld plan waar zowel de burger als de overheid zich aan dienen te houden. Een agrarische bestemming houdt in dat een woning of object -met agrarische bestemming- alleen voor agrarische doeleinden gebruikt mag worden. Denk hierbij aan een melkveehouderij of een akkerbouwbedrijf.

Brochure aanvragen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »


Wilt u de brochure per post ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Bezichtiging plannen

Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Doe een bieding

Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »

Het bod dient minimaal 50% van de vraagprijs te zijn.
De vraagprijs van dit object is € 1.100.000 k.k.


Condities
  • Roerende zaken: conform lijst.
  • Koper (en zijn/haar adviseur) dient zelf te rechercheren en te verifiëren ten aanzien van gebreken, het beoogde gebruik, oppervlakte en eventuele verbouwplannen.
  • De koopovereenkomst komt pas tot stand na ondertekening door beide partijen van de koopakte.
  • Verkoper (indien particulier) is vóór ondertekening van de koopakte door beide partijen, niet gehouden aan mondelinge en/of schriftelijke overeenstemming over de verkoop van de woning/het appartementsrecht.
  • De namens Verkoper beschikbaar gestelde stukken zijn met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Door verkoper en makelaar verkoper wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. In het vertrouwen u hiermede naar behoren te hebben geïnformeerd verblijven wij.

Neem contact op of kom langs op kantoor.
De koffie staat klaar!

Contactformulier →Of bel direct: 0226 555 777
Team Klaver
Openingstijden

Contactformulier