Droomt u van een vrijstaande woning in een landelijke omgeving? En wilt u wonen op het meest idyllische plekje van Opmeer? Aan de Hogeweg helpen wij u graag op weg. De huidige bewoner geeft enthousiast aan: “je mag trots wezen als je hier wonen mag”. En daar zijn wij het mee eens. De locatie is perfect, dichtbij de dorpskern van Opmeer, waar alle voorzieningen nabij zijn, maar toch alle rust om u heen. De woning verdient wellicht wat aandacht betreft verduurzaming, maar over de locatie hoeft u zich geen zorgen te maken.
De begane grond is voorzien van een keuken, een woonkamer, een badkamer, twee slaapkamers en een ruime bijkeuken met toegang tot de zolder. De zolder is nog een open ruimte en kan eventueel nog ingedeeld worden.
De woning heeft rondom tuin, aan elke zijde kunt u weer van een ander uitzicht genieten. Wie zich interesseert in flora en fauna kan zijn geluk niet op hier. U woont midden in de natuur, leven met de seizoenen krijgt hier een andere dimensie. Van bovenaf gezien woont u op uw eigen eiland en volgens de bewoners voelt dat ook zo. Op het perceel zijn naast de woning nog een schuur en een oude stacaravan, de schuur biedt genoeg ruimte voor het stallen van de fietsen en het uitoefenen van een hobby.
Opmeer is een levendig dorp, er wordt veel georganiseerd, zowel voor jong als oud. Er zijn veel sportvoorzieningen aanwezig in de omgeving. Voetbal, tennis, padel en een zwembad, alles is nabij. Ook voorzieningen zoals een gezondheidscentrum, diverse winkels en supermarkten zijn op fietsafstand te vinden. Daarnaast bent u binnen 10 autominuten in Hoorn en 30 autominuten op het strand.
De woning die in Opmeer en omstreken bekend is, veelal op kerst- en ansichtkaarten verschijnt heeft een rijke historie. De woning, in de volksmond bekend als ‘De Wip’ is rond 1700 gebouwd en van oorsprong een Saksisch boerderijtje. Later deed het dienst als café. De arbeiders van de inpoldering van de Wieringermeer wisten de plek te vinden voor een borreltje na werktijd. Via het tweetraps betonnen trapje was het cafeetje te betreden. In de hoek bevond zich de oude drankenkast, welke nog steeds in diezelfde hoek te bewonderen is. Deze kast kwam uit een café in Spanbroek. De oude drankvergunning is nog aanwezig en pronkt in de woonkamer. Met ‘De Wip’ wordt de ophaalbrug over de ringvaart bedoeld, deze is onlosmakelijk verbonden met de woning. De brug moest namelijk een aantal keer per dag geopend worden om de melkschuit van de voormalige zuivelfabriek van Opmeer te laten passeren. Dit werd gedaan door de voormalige bewoners, welke een aanstelling tot brugwachter hadden.
Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.
- Rijksmonumenten;
- Gemeentelijke monumenten;
- Provinciale monumenten;
- Beschermd stads- of dorpsgezicht;
- Monumenten op de lijst van werelderfgoed Unesco ( bijv. de Amsterdamse grachtengordel en droogmakerij de Beemster).
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan, zodat u voortaan direct alle brochures kunt bekijken.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Maak hieronder gratis en snel een Klaver Profiel aan om vrijblijvend een afspraak te maken voor bezichtiging
of maak een afspraak via WhatsApp 06 146 319 31. Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »
Vul onderstaand formulier in om vrijblijvend een bod te doen op dit object.
Heeft u al een Klaver Profiel? Log hier in »