Dit prachtige monumentale pand is gelegen aan de schilderachtige Westfriesedijk. Deze dijk geeft een mooie weergave van hoe het er vroeger uit zag. Hier zijn nog overblijfselen te zien van de vroegere situatie. Denk daarbij aan een paar oude boeten (schuren). Deze hebben, net zoals Westfriesedijk 72 te Kolhorn, een Rijksmonumentale status. Bij de gemeente is een principe-verzoek ingediend om het pand geheel te mogen bewonen. De gemeente heeft hier positief op gereageerd en willen daarom meewerken om het pand in zijn geheel in gebruik te nemen als woning. U kunt het pand uiteraard ook kopen in de huidige situatie, waarbij een deel wordt gebruikt voor horeca.
Boven wordt momenteel al gebruikt als zijnde woning. Daar zijn 3 slaapkamers, een badkamer, een toilet, leefruimte en een keuken aanwezig. Op de begane grond plus onder gelegen verdieping is het restaurant met bijbehorende voorzieningen gesitueerd. U kunt deze ruimtes geheel naar eigen wens en smaak inrichten als zijnde woning. Het pand kent 214 m² aan woonoppervlakte en een inhoud van 790 m³. Een mooi stukje geschiedenis over dit pand vindt u verder in de brochure. Geïnteresseerd? Plan direct een bezichtiging in!
Dit pand kent, net zoals het dorp zelf, een rijke geschiedenis. Wat begon in 1620 als herberg in de VOC periode is uiteindelijk in 1990 uitgegroeid tot een prachtig restaurant. Een markant restaurant waar vele mooie herinneringen zijn gemaakt. Nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk. U kunt hier uw eigen herinneringen gaan schrijven.
Let op! Het kan zijn dat u niet direct de door u aangevinkte voorzieningen ziet, zoom dan uit of versleep de kaart om in de buurt te kijken.
- Rijksmonumenten;
- Gemeentelijke monumenten;
- Provinciale monumenten;
- Beschermd stads- of dorpsgezicht;
- Monumenten op de lijst van werelderfgoed Unesco ( bijv. de Amsterdamse grachtengordel en droogmakerij de Beemster).
De vergunningen voor bouwen, wonen, monumenten, ruimte, natuur en milieu zijn samengevoegd in de omgevingsvergunning.
Het voordeel van een principeverzoek is dat u niet direct een (bouw)plan tot in detail hoeft uit te werken met de daarbij behorende kosten. Daarnaast kan een gedeelte van de gemaakte kosten van het principeverzoek later worden verrekend met de kosten van een vergunning. U moet dan een aanvraag voor een vergunning indienen binnen 26 weken na de reactie van de gemeente op het principeverzoek.
Een principeverzoek is de ambtelijke benaming voor de eerste afspraak tussen een bouwaanvrager en de ambtenaar van een gemeente. Soms wordt deze eerste afspraak ook wel beginselaanvraag genoemd. U kunt een principeverzoek indienen om af te tasten wat de gemeente van uw ruimtelijk initiatief vindt. Het gaat over initiatieven die niet in het geldende bestemmingsplan passen. Het bestemmingsplan geeft aan waarvoor u de grond mag gebruiken en wat de bouwmogelijkheden zijn.